Citrix Gateway VPN-gennemgang


Tidligere kendt som Netscaler Gateway, Citrix VPN tilbyder en måde at forene forskellige VPN-forbindelser og enheder på. Baseret omkring SSL og egnet til små, mellemstore og store organisationer, giver VPN teknikere de værktøjer, der kræves til at administrere netværksforbindelser fra en enkelt kilde, samtidig med at privatliv og cybersikkerhed opretholdes.

VPN er i det mindste i sin nuværende form ny, men Citrix har skabt firewalls og netværkssikkerhedsgateways siden 1997. Det gør det til en erfaren spiller, og forventningerne til Citrix VPN er forståeligt høje. Så hvordan fungerer det faktisk?

Sikkerhedsfunktioner

Sikkerhedsfunktioner

Til at begynde med, lad’s angiver hurtigt de sikkerhedsfunktioner, som Citrix har at tilbyde, som uden en stærk visning her, der’det er ikke meget punkt i at vurdere andre aspekter af, hvad VPN har at tilbyde.

 • Citrix VPN er afhængig af SSL-kryptering for at oprette sine VPN-tunneler
 • Det har Multi-Factor Authentication-procedurer til både tredjepartsgodkendelse og nFactor-godkendelse, herunder via geografisk placering og enhedsidentiteter.
 • Altid på systemet sikrer, at VPN-dækning følger godkendte brugere, så der vises ingen huller i sikkerhedsperimetre.
 • Kan kombineres med Citrix Access Control for at filtrere webindhold og forbedre sikkerheden, mens specifikke løsninger er tilgængelige til at kontrollere adgang til SaaS-applikationer (sammen med VPN-tjenesten).

Citrix bruger SSL i stedet for AES-baseret kryptering, hvilket er fint fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, og det giver hastighedsfordele ved transmission over lokale netværk. Således er integriteten af ​​data, der sendes eksternt, ikke’t vil sandsynligvis være et problem.

Yderligere funktioner som “altid på” VPN-dækning er godt tilpasset til fjernarbejde, og sørg for, at medarbejderne er beskyttet, uanset om de husker at engagere sig i VPN eller ej. Og Citrix Access Gateway er designet til at passe til adskillige godkendelsessystemer, inklusive de fleste større tredjepartsudbydere. Dette bør begrænse omfanget for ondsindede aktører, der søger adgang til dine servere.

Tilhængere af tech-pressen kan dog huske, at Citrix blev ramt af en betydelig dataforbrud i begyndelsen af ​​2019. Angrebet arbejdede omkring virksomheden’s egne 2FA-barrierer temmelig let og fik adgang til interne VPN-systemer - muligvis via password-sprøjteteknikker, der er målrettet mod svage adgangskoder.

Under alle omstændigheder sætter denne historie Netscaler Gateway's sikkerhedsoplysninger i perspektiv (især sammenlignet med direkte rivaler som Cisco). Det’er ikke nødvendigvis et slag for Citrix-produktet, men det’er værd at huske på.

Funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger

Funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger

Når det kommer til generelt privatliv, ønsker brugerne at tjekke den amerikanske jurisdiktion for Citrix. Amerikanske VPN'er tendens til at blive svækket af de mest fortrolige brugere på grund af potentialet for informationsdeling med NSA og andre myndigheder. Så hvis det’Det er en stor bekymring at kigge efter VPN'er, der er baseret andetsteds, vil være en prioritet.

Virksomheden’s Privatlivspolitik tilføjer potentielt et par andre bekymringer til jurisdiktion. For eksempel indsamler Citrix rutinemæssigt store mængder personlige data, herunder brugeradresser, navne, telefonnumre og e-mail-adresser. Det kunne samle “præcis geografisk placering af din mobile enhed,” fotografier (på en eller anden måde) og lige “personlige oplysninger indeholdt i fora, blogs og vidnesbyrd, du leverer, eller som vi får fra offentligt tilgængelige kilder.” At’s en meget bred vifte af information.

Desuden deler Citrix oplysninger på et utal af måder, fra “fælles salgsfremmende kampagner,” til “konsulentydelser.” Så selvom Citrix VPN vil sikre en vis beskyttelse mod eksterne trusler, er det’det er værd at bemærke, at Citrix selv vil overvåge masser af aspekter af din online opførsel og dine medarbejdere. I betragtning af det tidligere nævnte dataovertrædelse kan det godt være et meget alarmerende udsigter.

På den anden side er den her beskrevne privatlivspolitik en generel virksomhedspolitik og ikke specifik for VPN. Problemet er der’er ingen specifik VPN-erklæring om personlige oplysninger - i det mindste ikke en der’s synlige på Citrix-webstedet. At’er en stor fejl i sig selv, og noget du vandt’t finde med de bedste konkurrenter.

Funktioner, installation og distribution

Funktioner, installation og distribution

Citrix VPN er på det mest basale bare et simpelt virtuelt privat netværk, der fungerer som en tilføjelse til Citrix Access Gateway. Hvis du har CAG (eller den ældre Netscaler Gateway) på plads til andre formål, skal du tilføje en VPN’t være for kompliceret.

Gateway og VPN kan downloades til følgende platforme:

 • Microsoft Windows XP og nyere
 • MacOS X 10.12 og nyere
 • Linux

Den centrale VPN er også tilgængelig for iOS- og Android-telefoner, selvom et antal kunder rapporterer, at opdateringer har været sparsomme for begge mobile platforme. At’er et stort problem for virksomheder, hvis medarbejdere regelmæssigt bruger smartphones til fjernbetjening - selvom det’s bare for den ulige e-mail.

Virksomheder, der bruger den fulde VPN og Citrix Gateway, rapporterer ofte tandplejeproblemer og a “stejl indlæringskurve,” hvilket er temmelig typisk for enterprise-wide gateway-løsninger. Men når VPN og Gateway er i gang, har kunder en tendens til at være tilfredse med den fleksibilitet, det giver. For eksempel kan brugere konfigurere det som en fuld VPN, der dækker alle apps og trafik, eller et MicroVPN, med fokus på specifikke slutpunkter og apps. RSA-integration er enkel, og SaaS-pakker kan tilføjes let - uanset om de falder ind under VPN-paraplyen eller ej. Den slags fleksibilitet er bestemt en kernestyrke i Citrix-sikkerhedssuite.

Konsollen og apps er lokaliseret for højttalere på fransk, tysk, spansk, koreansk, japansk, portugisisk og kinesisk. Og 20 enheder kan dækkes af standard Citrix Licensing Policy (som bruger oplysningerne høstet fra klienter til automatisk at justere betalinger).

Brugere kan installere Citrix-klienten via USB-sticks, hvis det ønskes, og opdateringer til core Access Gateway leveres automatisk, mens flere inspektionsmetoder tilpasses. Ledere kan få adgang til webinspektionsværktøjer til at vurdere ydelse, og den fleksible opsætning giver fjernadgang fra alle typer enheder, uanset hvilke apps din virksomhed er afhængig af.

Som vi bemærkede ovenfor, er ulempen med dette tilføjet kompleksitet. Hvis virksomheder søger at implementere skræddersyede løsninger, vil de stole stærkt på Citrix’s dokumentation og support, og processen kan sidde fast. Men til meget basale fjernbetjenende applikationer fungerer det ret godt.

Planer og priser

Planer og priser

Citrix tilbyder to klasser af licenser til Netscaler Gateway: Concurrent User og Enterprise VPX. Begge klasser kommer i lokalabonnement og evigvarende pakker.

For muligheden Samtidig bruger koster grundlæggende abonnementer omkring $ 55, og evigvarende licenser koster $ 122.

For Enterprise VPX-indstillingen koster grundabonnementer $ 549, mens den evige mulighed koster $ 995.

Begge muligheder leverer Gateway-softwarepakken med den forskel, at Enterprise VPX-tjenesten inkluderer 20 samtidige forbindelser. Evige abonnementer står i kontrast til 1-års abonnement - deraf prisforskellene.

Disse priser sætter Citrix i den nedre ende af det fornemme VPN-marked og billigere end Cisco eller Pulse. Men at oprette et Citrix Access Gateway-system til mellemstore virksomheder vil stadig være en temmelig kostbar virksomhed. Heldigvis har virksomheder mulighed for at prøve systemet. Citrix tilbyder en praktisk gratis prøvefacilitet, der inkluderer en fuldt udstyret version af Gateway, der lader ledere tænke på dens indstillinger for at sikre, at den leverer alt, hvad de har brug for.

Samlet set scorer Citrix godt med sine fleksible prisstrategier og relativt enkle licenser sammen med levering af en gratis prøveversion. Selvom det’er ikke billig, det’er stadig billigere end førende konkurrenter, og med dets tilpassbare værktøjer kan det være den ideelle løsning.

Ydeevne

Ydeevne

I årenes løb er Netscaler og Citrix blevet markeret på grund af hastighedsproblemer, og det’Det er bestemt et stort problem for virksomheder, der tænker på at vedtage virksomheden’s VPN. Dette kan undertiden spores til dårlige OS-implementeringer, lagringsproblemer, problemer med apps, der kører over VPN, og nogle gange bare underpowered CPU'er. At få mest muligt ud af Citrix kræver masser af RAM og opdaterede systemer, og uheldige oplevelser er almindelige med ældre netværk.

Når det er sagt, er disse spørgsmål ikke’Det har virkelig at gøre med, hvordan Citrix VPN klarer sig, og de kan normalt løses med en vis teknisk ekspertise. Alligevel sætter Citrix de fleste hastighedstest under konkurrenterne - ikke massivt under, men nok til at antyde, at hastigheden ikke er’t udbyderen’s stærkeste egenskab.

Kunde support

Kunde support

Support er et andet område, hvor Citrix ikke gør’t udfører såvel som dets kammerater. I lyset af det er der masser af supportmuligheder tilgængelige, herunder:

 • Citrix Knowledge Center - et arkiv med vejledninger og forespørgsler, der dækker hele udvalget af Citrix-produkter.
 • Supportfora, hvor Citrix-kunder kan stille spørgsmål og tilbyde hjælp.
 • Muligheden for at starte Support Cases for at få adgang til en-til-en teknisk hjælp. (Tilgængelig via individuelle Citrix-konti).
 • 24/7 Telefonstøtte og Live Chat er begge tilgængelige, hvis det kræves, som en del af supporttjenesterne for licensindehavere.
 • Konti på sociale medier tilbyder en ekstra måde at skabe kontakt om nødvendigt.

Alt dette lyder fint, og responstiderne er generelt gode - som dig’d håb fra et større selskab. Feedback fra kunder tyder dog på, at kvaliteten af ​​den tilgængelige dokumentation ikke er universelt høj, og at supportpersonalet er’t altid så effektive som de kunne være, når man løser installations- og driftsproblemer.

Dette betyder noget, fordi hver Citrix Gateway-opsætning vil være unikt tilpasset størrelse, geografi, netværksindstillinger, apps og arbejdskultur for forskellige virksomheder. Så en skræddersyet tilgang er vigtig, og det får du muligvis ikke med Citrix-produkter. At’er værd at huske på.

Fordele:

 • Meget fleksibel pakke med Full og Micro VPN-indstillinger
 • Solid SSL-kryptering
 • Integreres med tredjepartsgodkendelse og RSA-systemer, hvilket tilføjer ekstra sikkerhed
 • Let at udvide til at dække alle fjernbetjeningsenheder

Ulemper:

 • Tvivl om omfanget af informationslogging og generel sikkerhed præsenteret ved nylige dataovertrædelser
 • Mulige problemer med kundesupport
 • Hastighederne er’t så hurtigt som konkurrenter’
 • Kompleks til opsætning på større netværk

Citrix Access Gateway (eller Netscaler Gateway til brancheveteraner) er stadig en meget nyttig måde at lette fjernarbejde for små, mellemstore og store virksomheder. Fleksibel og kraftfuld, den inkluderer en pålidelig VPN, som helt sikkert vil forbedre din sikkerhed.

Problemer med personlige oplysninger omgiver virksomheden dog, mens hastighederne ikke er tilfældet’t stjerne, og det’s bestemt ikke en indgangsniveau mulighed. Dette er en for erfarne brugere og virksomheder, der ved nøjagtigt, hvad de vil have.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me