Hvordan fungerer torrents i 2020? En omfattende guide


Har du hørt om torrents? Har du nogensinde undret dig over, hvordan torrenter fungerer? Måske har dine venner brugt dem og dig’er nysgerrig efter at lære, hvad de gør, eller du vil gerne lære, hvordan du bruger dem selv.

I denne artikel vil vi forklare, hvad torrents er, hvordan fungerer torrents, og hvad fordele og ulemper er ved at bruge dem.

Vær sikker, mens torrentingFår startet med en af ​​de bedste VPN'er til torrenting: ExpressVPN ▸

Den mest kraftfulde VPN på markedet dækker alt fra en torrenter’s hastighed og sikkerhed behov.

NordVPN ▸

Ikke kun den hurtigste VPN i øjeblikket, men også en, der har nogle gode tilbud for brugerne.

CyberGhost ▸

Billig og brugervenlig - CyberGhost tilbyder en fantastisk serverliste og gode P2P-muligheder.

I slutningen af ​​artiklen, du’Jeg ved ikke kun om torrenter, men du’Jeg vil være i stand til at bruge dem til at downloade indhold, distribuere filer og beskytte dig selv online, når du gør det.
Først vi’Jeg kigger på de nøgleord og jargon, der er forbundet med torrenter, og forklar derefter, hvad de er. Derefter vi’Jeg vil tale om at finde torrenter og søge efter indhold, som du finder nyttige.

Så uden videre, lad’s dykke ned i, hvordan torrents fungerer, og hvordan du bedst kan navigere i torrenting plads.

Hvordan fungerer torrenter?

For fuldt ud at udforske, hvordan torrenter fungerer, vi’Jeg skal først dække nogle vigtige grunde.

Hvad er en torrent?

Lade’s afmystificere terminologien, før vi starter videre diskussion. En torrent er kun en lille fil (med en .torrent-udvidelse) med detaljer om de filer og mapper, der vil blive distribueret.

Men i modsætning til normale direkte downloads, såsom dem, du kan få fra websteder som Facebook eller Softpedia, distribueres torrents over flere computere.

Sådan fungerer BitTorrent-netværketBilledkilde.

Hvad der gør torrenter specielle?

Torrenter er baseret på peer-to-peer-teknologi, der først blev populært af platforme som Napster og Limewire, og tillader flere computere at være vært for alle (eller dele) af en fil. I et P2P-netværk kan computere tale direkte med hinanden uden at have gennemgået en servercomputer.

Dette betyder, at hvis en eller flere computere går offline, er kopier af filen stadig tilgængelige til download. Det betyder også, at dette er en global platform, da filstykker kan spredes ud over computere, der er placeret i mange lande.

Forskellige slags torrentklienter

For at bruge torrents kræver du en torrent-klient, som er et program, du installerer på din computer. Populære kunder i 2020 er Vuze, uTorrent, Deluge, BitTorrent, qBittorrent.

uTorrent-startside

De er alle gratis at bruge, og nogle har flere funktioner end andre. Det er et personligt valg at vælge, hvilken torrentklient der skal bruges, afhængigt af hvor mange klokker og fløjter du tror du’Jeg har brug for, men nogen af ​​dem får jobbet gjort.

Når du installerer din torrent-klient, skal du altid downloade installationsprogrammet fra en pålidelig kilde. Og fjern markeringen i indstillinger, der kan komme frem under installationsprocessen, som kan installere uønskede værktøjslinjer eller anden software som en del af en ‘bundt’.

Torrentklienter har en masse nyttige funktioner som torrentprioritering, downloadhastighedsgrafer, visualisering af frø og peers, anmeldelse, når filer er downloadet, medieafspillere og meget mere.

En anden interessant kendsgerning ved torrentklienter er, at nogle af dem også kan installeres på smartphones, så du kan downloade indhold på farten. Interessant nok er nogle moderne browsere som Opera begyndt at tilbyde support til torrenter, og giver dig mulighed for at downloade dem direkte fra vinduet.

Dog gør de ikke’t tilbyder det store antal funktioner, som en dedikeret klient vil.

Hvad er frø, kammerater og igler?

Når du kommer i torrenting, vil du komme ud på ord som frø og igler. Lade’s fordele disse vilkår for dig.

EN såmaskine er en person, der først deler filen, der vil blive distribueret. Dette er den originale fil, der vil blive delt og gemt i bits og bidder over hele torrentnetværket, indtil flere computere har en komplet kopi.

EN peer er en person, der har bit og stykker af den seedede fil, men ikke en komplet kopi. Peers uploader og downloader bits af filen samtidig. Når de først har fået en komplet kopi, kan de blive til frø ved at dele filen (uploade).

Fræsning er et vigtigt aspekt af et stærkt torrent samfundBilledkilde.

Det er en god torrenterende etikette at fortsætte med podning, når du har været’Vi har afsluttet download af en fil.

Folk der don’t frø efter afslutningen af ​​en download kaldes leechere. Leechers er rynket i de fleste torrenting samfund, fordi de mindsker en torrents helbred, mens frø tilskyndes.

Forestil dig, at du søger at downloade en bog, som du har brug for dårligt, men der er’t nok såmaskiner til at give dig en komplet kopi. Dette sker, når en torrent ikke er’t sundt, så du bør prøve at give tilbage til torrents samfundet ved at så så længe som muligt.

Frø efter download

Dette skærmbillede viser, hvordan torrentfiler automatisk går i podningstilstand, når filen er færdig med at downloade.

Finde spændinger

Nu hvor du’Vi har fået en ganske god idé om det grundlæggende i torrents, lad’s se på, hvordan du kan komme i gang med at finde disse torrents.

Nogle populære websteder

Hvis du installerer en torrent-klient, kommer du også på tværs af udtryk som Seed Ratio.

Frøforholdet er et mål for, hvor meget data du har uploadet divideret med hvor meget data du har uploadet. Hvis du har et forhold på mere end 1, betyder det dig’har uploadet mere end dig’har downloadet, og dette opmuntres meget i mange torrent-samfund, såsom private trackere.

Et andet udtryk, du måske kan støde på, er trackeren. En tracker er en server, der sporer de data, der skal overføres blandt kammerater og frø, og holder styr på, hvor meget hver af dem har uploadet eller downloadet. Både åbne og private trackere er tilgængelige.

The Pirate Bay

Vi’har allerede gået over de bedste torrentwebsteder, der stadig fungerer i 2020.

Private trackere

I modsætning til åbne trackere som dem på websteder som RarBG, private trackere er servere, der kræver, at du er medlem for at bruge dem. Der er mange fordele ved en privat tracker, men også nogle ulemper.

Når du registrerer dig på en privat tracker, som ofte involverer at blive inviteret af en, du kender, har du adgang til et stort samfund af spændende entusiaster. De fleste private trackere har indhold af høj kvalitet med hurtigere hastigheder og sikrere downloads. Du kan ofte finde indhold på private trackere, som det er umuligt at finde i åbne trackere, herunder sjældne, forældede torrenter.

Når det drejer sig om at blive registreret på en privat tracker, er det ofte vanskeligt og kan involvere en hård samtaleproces, hvis du ikke gør det’t kender nogen der’er allerede medlem. Det kræves også, at du opretholder et vist minimumsfrøforhold for at bevare samfundet’s torrenter sunde.

Du skal også generelt følge et strengt sæt regler for hver privat tracker og skal være involveret og aktiv, så overvej nøje, inden du vælger denne mulighed.

Download af torrenten

Download af torrenten er meget ligetil.

Søg først efter den ønskede fil. Fra resultaterne skal du vælge filen med nok seeders og derefter bare klikke på linket til den fil, du vil hente, og den åbner en side som denne:

Sådan downloades torrents - download af torrent-filen

Vælg knappen Download eller Torrent-download, og din browser vil downloade torrent-filen. Åbn denne fil, så starter din torrent-klient og starter din download med det samme.

Her’er et tip til dig: hvert torrentwebsted har kommentarer til hver fil, som kan hjælpe dig med at afgøre, om filen er af god kvalitet eller ej. Hvis der er nok negative eller positive kommentarer eller feedback på en bestemt torrent, kan det hjælpe dig med at beslutte, om du skal gå videre med download eller ikke.

Magnetkæder

I de senere år er torrentfiler (med en .torrentudvidelse) blevet erstattet mere og mere med magnetlink. Disse er dybest set en URL eller et hyperlink, der indeholder hash-koden for den torrent.

Din torrent-klient kan bruge magnetlinket til at begynde at finde frø og kammerater, der deler denne fil. Magnetkæder don’t kræver en tracker eller andre downloads.

Brug af magnetlink

Det er meget let at bruge magnetlink. Mange websteder, inklusive RARBG, tilbyder som standard magnetlink. Når først du’har placeret den fil, du vil hente, skal du bare klikke på det magnetformede ikon, og din browser åbner automatisk din torrentklient, f.eks. Vuze, og din download starter.

Pirate Bay's magnetlink

Magnetlinket er det lille magnetikon ved siden af ​​torrentnavnet.

Få mest muligt ud af torrenter

For at få den bedste oplevelse, når du’Når du bruger torrenter, er der nogle vigtige ting, du kan forbedre.

Optimering af din downloadhastighed

Den hastighed, hvorpå din torrent downloades, afhænger af mange faktorer. I nogle tilfælde kan de filstørrelser, du vil hente, være enorme, såsom 20 GB. Meget afhænger af båndbredden på din internetforbindelse, men hvis du synes, det er tilstrækkeligt, skal du undersøge andre faktorer, såsom ISP-throttling, antallet af frø og kammerater til din torrent, forbindelsesbelastning og opsætning af det rigtige og upload hastigheder inden for din torrent-klient.

Du kan også kontrollere, om din forbindelseshastighed er som forventet inden for torrent-klienten, og indstille download- og uploadhastighederne i overensstemmelse hermed.

I tilfælde af, at der fortsætter problemer, skal du muligvis kontrollere, om din firewall tillader torrent-trafik at passere og foretage de nødvendige indstillinger. Webstedet til din torrentklient har de nødvendige instruktioner til dette.

Afhængigt af hvilken klient du bruger, skal muligheden for at ændre download- og uploadhastighedsgrænser være tilgængelige i bunden af ​​skærmen.

Ændr hastighedsgrænser for download og upload

Avancerede funktioner hos torrentklienter

hvis du’har nogensinde haft problemer med at se en stream på YouTube, har du måske indset, at downloadhastigheder og videokvalitet påvirkes af, hvor meget båndbredde der er tilgængelig. Ofte kan andre brugere af dit netværk blive påvirket af din download og vice versa.

Når du kender, hvordan torrent fungerer, kan du forestille dig, at de ville have en masse båndbredde, og dig’d være korrekt!

Én funktion, der tilbydes af Vuze, uTorrent og nogle andre klienter er en planlægning, der angiver de dage eller timer, hvor dine torrents vil være aktive. For eksempel kan du indstille dine præferencer for torrenterne til kun frø, gå i fuld hastighed eller med en begrænset hastighed eller stoppe torrenter helt under foruddefinerede tidsindstillinger.

Dette er nyttigt for folk, der ikke gør det’t ønsker at påvirke husstanden’s internetbåndbredde i løbet af dagen, men kør torrents om natten, når alle sover.

Fjernbetjening

En anden god mulighed, hvis du’re en travl person der’s altid på farten, er fjernbetjeningsfunktionen til uTorrent og nogle andre klienter. Dette er dybest set en app til smartphones, der giver dig mulighed for at logge ind og kontrollere dine torrenter, der kører på din computer fra en telefon.

Du kan pause, genoptage, slette og starte nye torrents eksternt, hvilket gør det virkelig praktisk.

Er torrents ulovlige?

Et af de mest populære spørgsmål, når det kommer til torrenting, handler om dets lovlighed. Lade’s se på det nu.

Hvad loven siger

Torrenter har et ry som værende ulovlige, men er de faktisk? Det viser sig, teknologien bag torrenter er hverken ulovlig eller bryder heller ikke andre love.

Imidlertid er det i mange lande og territorier ulovligt at bruge torrenter til at distribuere og downloade ophavsretligt beskyttet indhold som film, tv-shows, e-bøger, musik og andre medier. Det er dog fuldt lovligt at dele og distribuere ikke-copyright-indhold, og du vil ikke stå over for nogen problemer, der gør det.

Faktisk bruger mange virksomheder torrents som en måde til hurtigt og effektivt at distribuere deres software, inklusive Ubuntu, Linux og andre softwarevirksomheder.

Læs mere: Er Torrenting ulovlig?

Hold dig selv sikker

Hvis du vælger at bruge torrenter, foreslår vi, at der træffes nogle forholdsregler for at beskytte dig mod retshåndhævelse og agenturer, der håndhæver Digital Millennium Copyright Act (DMCA). En måde at gøre dette på er at bruge en VPN-tjeneste til at skjule din IP og forhindre detektion.

Et andet problem at passe på er malware, adware og anden grim software, der kan inficere din computer fra en torrent-download. Du skal installere en antivirus-software og sikre dig, at den er opdateret. Som altid skal du aldrig downloade filer fra mistænkelige / upålidelige websteder.

Læs mere: Hvordan man ikke bliver fanget tøs?

Opdagelse af falske torrenter

En anden fare, man skal være opmærksom på, når der torrentes, er falske filer, der kan indeholde skadeligt indhold såsom spyware, vira eller adware. Disse filer kan være forklædte som normale mediefiler, f.eks. Mp3s eller endda som adgangskodebeskyttede .zip- eller .rar-filer.

Du skal være særlig opmærksom på mediefiler, der slutter med .exe-udvidelser. Den sikreste måde at downloade torrents er at bruge bekræftede torrenter, som nogen på webstedet har markeret som sikre.

Konklusion

Nu kender du detaljerne i teknologien bag torrent, og hvordan torrents fungerer og har ingen problemer med at nyde adgangen til en verden af ​​information og medier, som torrents tilbyder.

Husk at bruge pålidelige websteder, undgå mistænkelige torrenter og følg etiketten for god torrenting. For yderligere sikkerhed skal du også overveje at bruge en VPN-tjeneste.

Anbefalet læser:

Bedste VPN'er til Torrenting

Bedste Torrent-websteder

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

82 − = 73

map