Torrenting is illegaal in Australië

Torrenting, ook bekend als P2P-bestandsdeling, is een zeer populaire onderneming voor Aussies, maar eerst moeten we een fundamentele vraag beantwoorden.

Wees veilig terwijl torrenting Begin met een van de beste VPN's voor torrenting: ExpressVPN ▸

De krachtigste VPN op de markt bestrijkt een hele torrenter’s snelheid en beveiligingsbehoeften.

NordVPN ▸

Niet alleen de snelste VPN op dit moment, maar ook een die een aantal geweldige aanbiedingen voor gebruikers heeft.

CyberGhost ▸

Goedkoop en gebruiksvriendelijk - CyberGhost biedt een geweldige serverlijst en goede P2P-mogelijkheden.

Torrenting is illegaal in Australië?

TL; DR: Nee.

Als algemene vuistregel is het downloaden van inhoud via torrents in geen enkel land illegaal voor zover wij weten. De duivel zit echter in de details: het hangt allemaal af van wat voor soort inhoud je hebt’opnieuw downloaden. Het punt is, als jij’opnieuw downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal via torrenting, jij’opnieuw deelnemen aan een illegale activiteit onder de Australische wetgeving.

Torrenting in Australië

Volgens officiële enquêtes is torrenting in Australië niet zo populair als vroeger’is afgenomen sinds 2014. De daling van de populariteit zou te wijten zijn aan de grotere beschikbaarheid van legale inhoud, volgens een onderzoek van de Australische overheid, zoals streamingdiensten zoals Stan en Netflix.

Frequentie van digitale contentconsumptie in Australië 2018

Wat betreft torrentvoorkeuren, gebruiken de meeste Australiërs BitTorrent-clients om films, muziek en videogames te downloaden. Het’vermeldenswaardig dat sinds de Australische overheid meer dan vijftig piratenwebsites blokkeerde die bekend stonden om het illegaal delen van tv-programma's en films na een klacht van een anti-auteursrechtdiefstal groeporganisatie (Creative Content Australia), torrenting jaar op jaar met twintig procent daalde sinds 2014. In 2016 gebruikte 21 procent van de Australiërs illegale inhoud, vergeleken met 16 procent in 2017.

Torrenting in Australië is het populairst bij 18-24-jarigen, waarbij bijna zeventig procent van de respectieve groep toegeeft te hebben deelgenomen aan een vorm van torrenting / online piraterij volgens een 2010 rapport. Meer dan de helft van het land’volgens hetzelfde rapport gebruikte de bevolking torrent-software om tv-programma's en films te piraten, d.w.z. torrenting is enorm populair onder Aussies, ongeacht leeftijd en sociale status.

Als een leuke feit, heeft de Amerikaanse ambassadeur Jeffrey Bleich enkele jaren geleden Australiërs via een Facebook-bericht gevraagd te stoppen met het downloaden (illegaal) van het 3e seizoen van Game of Thrones. Het punt is dat Australiërs hun torrenting serieus nemen.

Juridische documenten die het gebruik van torrent-sites / bestanden definiëren

De Australische regering heeft onlangs een aantal wetten aangenomen die dit toestaan “Grote broer” om zijn burgers online te volgen, en wij’opnieuw over verplichte gegevenswetgeving en een uitspraak van het Federale Hof dat de autoriteiten in staat stelt juridische stappen te ondernemen tegen personen “piraten.” Ook heeft het Australische parlement in juni 2015 het wetsontwerp inzake auteursrechtwijziging (online inbreuk) aangenomen, gericht op het terugdringen van online piraterij.

Juridische gevolgen voor torrenting van auteursrechtelijk beschermd materiaal in Australië

De relevante wetgeving over het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is een wet die al in 1968 werd aangenomen, respectievelijk de Australische Copyright Act. Om een ​​misdrijf te worden, moeten gebruikers die betrokken zijn bij het torrenten van auteursrechtelijk beschermde inhoud dit op commerciële schaal doen. Indien echter aangeklaagd door rechthebbenden, kunnen uploaders / sharers worden gedwongen om wettelijke / compenserende schadevergoedingen te betalen die in principe niet zijn afgedekt, d.w.z.’s geen gespecificeerde maximale aansprakelijkheid onder Australische wetgeving met betrekking tot intellectueel eigendom.

Torrenting-gerelateerde rechtsstatistieken in Australië

Het goede nieuws voor liefhebbers van torrenting is dat Australië een lijkt te oefenen “laissez faire” beleid ten aanzien van internetpiraterij. Kortom, er zijn geen gegevens over mensen die in Australië een boete hebben gekregen wegens overtreding van het land’s online auteursrechtwetten met betrekking tot torrenting.

Veilig torrenten in Australië - gebruik een VPN!

Nu komt het leuke gedeelte, zoals wij’Ik zal leren hoe je veilig en anoniem torrent in Australië. Op voorwaarde dat u al een BitTorrent-client (uTorrent / BitTorrent / wat dan ook) op uw machine heeft geïnstalleerd, hier’is een korte stapsgewijze zelfstudie:

Stap 1: kies een VPN-serviceprovider en download / installeer de software op uw computer door de instructies te volgen.

Stap 2: selecteer een P2P-server (houd er rekening mee dat sommige VPN-providers speciale servers bieden voor torrenting) en maak hier verbinding mee.

Stap 3: controleer of je echte IP-adres verborgen is voordat je torrenting start. Klik hier om uw echte IP-adres te zien, controleer het opnieuw terwijl de VPN-service is gestart en kijk of het verandert.

Stap 4: wanneer de VPN-verbinding tot stand is gebracht en uw echte IP-adres is gewijzigd, kunt u veilig beginnen met torrenting.

Beste VPN voor torrenting in Australië

NordVPN is misschien wel de beste VPN voor torrenting in Australië. Waarom? Er zijn meerdere redenen en de belangrijkste zijn privacy en veiligheid. Australië maakt deel uit van de vijf-ogen alliantie, die zorgt voor een Anglophone intelligence alliantie tussen 5 staten (Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten); In principe bewaakt Australië al het internetverkeer, inclusief burgers’ onder meer privécommunicatie via het ECHELON-bewakingssysteem.

Panama-gebaseerde (dat’is een enorm pluspunt met betrekking tot jurisdictie) NordVPN heeft een legendarische status bereikt onder torrenting liefhebbers vanwege zijn zero-logs privacy centraal beleid. Een VPN-provider die duidelijk een zero-logbeleid hanteert, betekent dat al uw online activiteiten, inclusief torrenting, niet worden opgeslagen door NordVPN’s servers, en hetzelfde geldt voor uw IP-adres en uw naam, inclusief “metadata.” Niets wordt opgeslagen of gedeeld met iemand, inclusief Big Brother.

En over veiligheid gesproken, biedt NordVPN AES-256-codering standaard voor al hun netwerkverkeer, inclusief torrenting. Bovendien, jij’Profiteer van verschillende verbindingsprotocollen, samen met een ingebouwde kill-switchfunctie, die je anonimiteit beschermt bij torrenting, zelfs als je internetverbinding om welke reden dan ook wegvalt.

Torrenting draait helemaal om downloadsnelheid, en hier schittert NordVPN echt, want het biedt wereldklasse en betrouwbare services voor torrenting, zoals een specifiek IP-adres, dat u hetzelfde IP-adres op specifieke servers geeft, samen met Tor Over VPN en dubbele VPN. Het Tor Over VPN-ding is een vrij unieke functie en maakt uw internetverkeer vrijwel niet te traceren. als jij’ben een torrent maniak, deze functie zorgt ervoor dat je 's nachts beter slaapt.

En dan, daar’s de Dubbele VPN-functie, die dubbele bescherming biedt, zoals bij dubbele codering, zoals de naam al doet vermoeden. Volgens beveiligingsexperts is deze codering in principe onbreekbaar. Het gebruik van deze coole functie kan echter een downloadd
aling veroorzaken. Maar hey, veiligheid eerst, toch?

Last but not least moedigt NordVPN eigenlijk torrenting aan, omdat ze servers aanbieden op hun uitgebreide netwerk (meer dan 5.700 servers in 60 landen) die zijn geoptimaliseerd voor P2P-delen, d.w.z. wanneer u een P2P-server kiest, u’Het wordt automatisch verbonden met de beste voor torrenting, op basis van uw locatie en verbindingstype. En u kunt ook handmatig een server selecteren uit een lijst met landen. Ten slotte is NordVPN compatibel met alle belangrijke besturingssystemen’es, inclusief macOS, Windows, Linux, iOS, Android enz., en het staat zes gelijktijdige verbindingen van één account toe.

Aanbevolen leest:

Beste gratis VPN voor Australië

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me