Er ZenMate sikkert?

ZenMate er fremstillet i Tyskland og for nylig erhvervet af Kape Technologies og er en af ​​Europa’s førende virtuelle private netværk (VPN'er). Denne VPN er tilgængelig til Windows, MacOS, iOS og Android. Det hævdes at have 45 millioner brugere overalt i verden.

Med en så enorm brugerbase skal de gøre noget rigtigt. Og det er de faktisk - ZenMate-grænsefladen er enkel og nem at bruge, den har et fremragende ry for sin evne til at fjerne blokering af Netflix, kompatibilitet med flere enheder og bred vifte af servere. Men hvad med sikkerhed? Denne gennemgang søger at besvare det meget vigtige spørgsmål - “Er ZenMate VPN sikker?” og forhåbentlig hjælpe dig med at beslutte, om det’s den rigtige VPN at vælge.

Er ZenMate’s grundlæggende sikkerhedsfunktioner op til standard?

sikkerhed for zenmate vpn

Ved vurderingen af ​​spørgsmålet om “er ZenMate sikker?”, en vigtig ting at svare på er, om ZenMate tilbyder brancheførende sikker tunneling-protokoller som de mest pålidelige VPN'er. ZenMate’s gratis version leveres med IPSec, IKEv2 og L2TP tunneling protokoller. OpenVPN-baserede tunneler er dog tilgængelige med Premium ZenMate-abonnementet. De mest sikre VPN'er bruger også en 256-bit AES-kryptering, som ZenMate tilbyder.

Sikkerhedsfordele ved at bruge ZenMate VPN

Også på plussiden tilbyder ZenMate en kill switch som en standardfunktion. Dette sikrer, at din internetforbindelse blokeres, hvis VPN'en af ​​en eller anden grund holder op med at fungere korrekt.

Derudover tilbyder ZenMate omfattende DNS-lækage beskyttelse. Dette betyder, at når ZenMate VPN kører, vandt brugerne’t lækker information om de websteder, de besøger. Dette gør det meget, meget sværere for internetudbydere eller cyberkriminelle at spore dine bevægelser - en forudsætning for enhver anstændig VPN.

Og der’er et andet positivt aspekt af ZenMate’s DNS-funktioner. I modsætning til nogle VPN'er har ZenMate deres egne DNS-servere. Disse servere interface direkte med websteder som Google, der kun vil se en forbindelse, der stammer fra ZenMate-netværket.

Hvad med ZenMate-privatlivspolitikken?

Et andet vigtigt aspekt af enhver VPN er dets privatlivspolitik. Dette styrer den måde, det interagerer med deres brugere’ data - hvad enten det drejer sig om logning eller (i nogle tilfælde) endnu dårligere praksis, som at sælge brugerdata til tredjepart. Det’det er en god ide at læse gennem enhver VPN’s privatlivspolitik, da det kan indeholde nogle grimme overraskelser.

I ZenMate’I så fald er virksomheden meget åben for sine dataindsamlingspolitikker, der falder på linje med Den Europæiske Union’s Generelle databeskyttelsesforordninger (GDPR).

Generelt hævder VPN at have et meget tæt fokus på at sikre privatlivets fred, og det søger det “sikre den mest komplette beskyttelse af personoplysninger, der behandles gennem” deres servere. De indrømmer imidlertid også, at de analyserer “anonymt indsamlet data og information statistisk med det formål at øge vores virksomheds databeskyttelse og datasikkerhed.”

Så når du logger på ZenMate browserudvidelsen, indsamler virksomheden anonyme oplysninger om din browsertype, OS, henvisende websted, datoer og åbningstider, IP-adresse og “alle andre lignende data og oplysninger, der kan bruges i tilfælde af angreb på vores informationsteknologisystemer.”

Meget af det er temmelig ufarlig information, og ZenMate indsamler kun data på loginstadiet. Så der’s ingen logning, mens du bruger deres app til at surfe på nettet.

Vær opmærksom på mulige IP-problemer, når du bruger ZenMate

Men der’et af de potentielle problemer med ZenMate-privatlivspolitikken. Den indrømmer, at de indsamler IP-adresserne for alle brugere, hvis de muligvis har brug for dem til at undersøge “lovovertrædelser”. Det lyder meget, som om de er villige til at give bruger-IP-adresser til retshåndhævelse, som derefter kan anmode om mere detaljerede oplysninger fra internetudbydere.

Når det er sagt, kan kunderne anmode om personlige oplysninger om sig selv, som ZenMate opbevarer på deres servere. Meget af disse oplysninger kan også slettes efter anmodning. Men kun i det omfang “lovpligtige opbevaringsforpligtelser” tillad - og det’s problemet.

Tyskland er en del af det såkaldte 14 øjne-netværk af nationer, som også inkluderer USA og Storbritannien. Lande inden for dette netværk har en aftale om at dele information og forfølge retsforfølgning af mistænkte, herunder for webbaserede lovovertrædelser.

Så lad’s være klar, når du besvarer spørgsmålet, er ZenMate sikkert: dets privatlivspolitik gør det klart, at din IP-adresse ikke er sikker. At’s sandsynligvis et resultat af at operere fra en base i Tyskland i stedet for en mere privatlivsfokuseret jurisdiktion. Og det skal være bekymrende for enhver ZenMate-bruger.

Hvad med logning? Sporer ZenMate brugere’ online aktivitet?

logger ind i zenmate

Vi’har set, at ZenMate godt kan identificere din IP-adresse til regeringsorganer, hvis dette er påkrævet af loven. Men hvad med at spore din daglige aktivitet? Mange VPN'er bruger teknikker som cookies til at indsamle brugerdata, ofte med det formål at levere annoncer eller sælge data til marketingfolk.

Officielt er dette ikke’tilfældet med ZenMate. På deres websted lover de [url = https: //zenmate.com/ultimate/] [/ url] a “100% ingen logfiler politik”. Teknisk set kan dette kvadrere med deres dataindsamlingspolitik, der gælder for indledende login, ikke internetbrug, mens de er tilsluttet ZenMate, og det gælder både deres gratis, ultimative og premium-plan.

Brugere af ZenMate VPN bør drage fordel af anonym browsing. At’er fantastisk, men det’er meget mindre imponerende, når man sidder sammen med de tidligere indsamlede politikker.

Betalingsmuligheder, der tilbydes af ZenMate

Endelig er betaling et andet område, man skal overveje, når man vurderer en VPN-sikkerhed. ZenMate kunne også gøre det bedre her. VPN tillader betaling via Visa, Mastercard, American Express og PayPal, men tilbyder ikke muligheden for at betale med cryptocurrencies eller gavekort.

De bedste VPN'er (mindst hvad angår privatlivets fred) rummer private betalinger, men betalinger til ZenMate vil være meget lettere at spore. Når du lægger det ved siden af ​​IP-logning, er det’s et andet sort mærke mod deres privatlivspraksis.

Konklusion: Er ZenMate sikkert at bruge?

Hvis du leder efter en bunnsolid VPN med den stærkeste kryptering og en privatlivspolitik, der ikke efterlader plads til tvivl, leverer ZenMate kun delvist. Som vi’trods de anstændige sikkerhedsfunktioner har vi set ZenMate’s jurisdiktion er ikke den bedste, og dens dataindsamlingspraksis er vage steder og lidt bekymrende i andre.

Hvis du vil have en nem at bruge VPN til at fjerne blokering af Netflix, skal du gå videre. Men hvis du er seriøs omkring privatlivets fred, kan der godt være bedre muligheder for at prøve.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me