Datakryptering: en komplet guide


Det er nu vigtigere end nogensinde at beskytte dine data. Fortsæt med at læse for at lære om de forskellige måder, dine data kan krypteres, og hvordan du kan beskytte dem.

I informationsalderen er overførsel af data gennem digitale kanaler nu blevet en del af normen, da det hjælper med at gøre arbejdet let og reducere rejseomkostningerne. Denne nye metode til informationsoverførsel har imidlertid medført et nyt problem, som er informationslækage. Overførsel af data kræver, at de frigøres på internettet, hvor du risikerer at få dine data opfanget. Løsningen på denne risiko er datakryptering. Uden tvivl er dette et meget bredt emne, men i denne artikel lærer du om det grundlæggende ved datakryptering, de forskellige datakrypteringsmetoder, der kræves i forskellige indstillinger og de vigtigste typer kryptering, der bruges i dag.

Hvad er datakryptering?

Det er processen med kryptering af nyttige data til en anden kode eller formular, som ikke kan læses for en tredjeparts seer, sådan at kun dem med adgangskoden eller er i besiddelse af en hemmelig nøgle, ellers kendt som dekrypteringsnøglen, kan læse den. Krypterede data kan enten være under transit, flytte via e-mail og gennem browsere eller andre digitale kanaler, eller i hvile, gemt i databaser.

Denne proces er afhængig af en anden fase, der er dekryptering. Dekryptering er den vellykkede afkryptering af krypterede data af modtageren ved hjælp af den hemmelige dekrypteringsnøgle. Hvis dette ikke kan opnås, er krypteringsprocessen ubrugelig for modtageren, da de ikke vil være i stand til at læse dataene.

I øjeblikket er kryptering en af ​​de mest effektive datasikkerhedsprocesser, der bruges af organisationer.

Når krypteringen er sket, frembringes en ny form for tekst, der er forskellig fra de originale data, og denne tekst kaldes almindeligvis ciphertext. Denne procedure forhindrer i sig selv ikke aflytning fra uønskede parter, men i stedet for gør det umuligt for festen at være i stand til at læse den virkelige besked, -også kaldet den almindelige tekst. I øjeblikket er kryptering en af ​​de mest effektive datasikkerhedsprocesser, der bruges af organisationer. Der er forskellige metoder, der bruges til at kryptere data - det kan være med en symmetrisk metode, der følger en specifik datakrypteringsstandard (DES), en asymmetrisk metode eller hashing og nøgleudvekslingsalgoritmer.

Den symmetriske datakrypteringsmetode

Symmetrisk kryptering er en type kryptografi, hvori en nøgle har til opgave både at kryptere og fjerne kodningen af ​​dataene. Denne enkelt nøgle deles mellem medlemmer af en begrænset gruppe for at kryptere og dekryptere de data, der udveksles mellem dens medlemmer. De mest populære algoritmer brugt til symmetrisk datakryptering involverer Data Encryption Standard (DES), der bruger 56-bit nøgler, Triple DES (som bruger DES-algoritmen tre gange med forskellige taster); og Avanceret krypteringsstandard (AES), egnet til sikker overførsel og lagring af data. Denne metode bruges i kombination med den asymmetriske metode til at danne en bestemt type gennemsigtig datakryptering.

Den asymmetriske datakrypteringsmetode

Asymmetrisk kryptering er en relativt ny metode sammenlignet med symmetrisk kryptering. Denne metode bruger to forskellige nøgler til at kryptere en almindelig tekst - en offentlig nøgle og en hemmelig nøgle. Asymmetrisk kryptering bruges mest i hverdagens kommunikationsmedier, især over internettet. De fleste gange udføres denne proces via en datakrypteringssoftware for at hjælpe med at omgå de tekniske hindringer, der præsenteres for offentligheden for at gøre anvendelsen af ​​metoden så let som muligt. Det er meget vigtigt at forstå, at i symmetrisk kryptering kan enhver med den rigtige hemmelige nøgle afkode meddelelsen, og dette er grunden til, at asymmetrisk kryptering bruger to forskellige taster for at øge sikkerheden.

Hashing-datakrypteringsmetode og nøgleudvekslingsalgoritmer

kryptering af data til sikkerhedsmæssige formål

Baseret på definitionen af ​​datakryptering er det ikke kun begrænset til at skjule data i en krypteret tekst. Hashing er en type kryptering, der krypterer en tekst med det formål at verificere dataindholdet og ikke skjule dataene i sig selv. Denne type kryptering bruges til at beskytte overførslen af ​​store filer og software, der tilbydes til download af udgivere og sikre, at den når modtageren uændret. Nøgleudvekslingsalgoritmen bruges til sikkert at udveksle hemmelige nøgler med en ukendt part i en specificeret formel. Denne metode involverer ikke deling af information - dens hovedformål er at oprette en hemmelig nøgle, der kan bruges senere.

Datakrypteringsalgoritmer

En algoritme er en præcis regel (eller sæt regler), der specificerer, hvordan man skal løse et problem. I datakryptering er der også indstillede regler, der skal følges, og disse regler findes i forskellige former afhængigt af den valgte krypteringsmetode og formålet med processen i sig selv.

Disse algoritmer giver fortrolighed og sikrer centrale sikkerhedsinitiativer.

Disse algoritmer giver fortrolighed og sikrer centrale sikkerhedsinitiativer, herunder verificering af en meddelelse’s oprindelse, bevis for, at en meddelelse’s indhold er ikke ændret undervejs, og beviset for, at afsenderen af ​​meddelelsen faktisk sendte den, gjorde den ikke’t kommer fra en ukendt kilde. Datakrypteringsalgoritmer automatiserer kryptering og dekryptering under dataoverførsel på en bestemt måde.

Der er et utal af algoritmer, der bruges til datakryptering, men nogle er mere populære end andre, nemlig:

 1. Data Encryption Standard (DES), som er en krypteringsalgoritme, der oftest bruges til at kryptere ben i ATM-maskiner og i UNIX-adgangskodekryptering
 2. Avanceret krypteringsstandard (AES)
 3. Blowfish
 4. Twofish
 5. IDE
 6. MD5
 7. SHA-1
 8. HMAC

Disse algoritmer fungerer på forskellige måder og har deres egne unikke kvaliteter og bruger sager, hvor de kan anvendes. Nogle (for eksempel SHA-1 og MD5) er meget ens (SHA-1 giver forbedret sikkerhed).

Datakrypteringsstandard (DES)

DES er en symmetrisk nøgle blokciffer. Det blev oprindeligt offentliggjort af National Institute of Standards and Technology, og efter dette blev DES en anvendelse af en Feistel Cipher. Størrelsen på hver blok er 64-bit, men ikke alle dens enheder er aktive (8 af de 64 bit af nøglen bruges ikke af algoritmen). DES er nu blevet udviklet til Triple DES eller 3DES, som er en mere sikker krypteringsmetode, da det krypterer dataene tre gange i træk og bruger en anden nøgle i mindst en af ​​operationerne.

Gennemsigtig datakryptering

Transparent Data Encryption (TDE) blev udviklet med SQL Server 2008, og det er også tilgængeligt i Oracle-databasestyringssystemer. Det er en krypteringsmetode, der sikrer kernedataene i databasen. Krypteringsmetoden sikrer dataene ved at kryptere de underliggende filer i databasen, ikke dataene i sig selv. Dette forhindrer, at dataene hackes og duplikeres på en anden server; for at få adgang til de filer, du har brug for for at have det originale krypteringscertifikat og en bestemt nøgle. Den faktiske kryptering af databasen udføres på sideniveau.

En side henviser i dette tilfælde til enheden med datalagring på serveren (ikke en webside). En side i en SQL-server er lille (8 KB i størrelse). Da TDE beskytter / krypterer strukturen i databasen, betragtes den som en hvile-krypteringsmetode. Hovedfokus for denne metode er gennemsigtighed. Dette betyder, at scrambling-metoden er gennemsigtig for autoriserede brugere af databasen; de behøver ikke at oprette nogen specielle computerinstruktioner eller ændre komplekse konfigurationer for at læse meddelelsen. Et godt eksempel i den virkelige verden er et nøglehoved.

Datakrypteringssoftware

datakrypteringssoftware

Datakrypteringssoftware er en sikkerhedsapplikation, der muliggør kryptering og fjernelse af data i hvile eller under transit. Det muliggør kryptering af indholdet af et dataobjekt, fil, netværkspakke eller applikation, så det er sikkert og ikke kan ses af uautoriserede brugere eller hackere. Krypteringssoftware krypterer data eller filer ved at arbejde med en eller flere krypteringsalgoritmer. Der er mange gode datakrypteringssoftware til rådighed (nogle er gratis versioner, nogle tilbyder en prøveperiode, mens andre skal betales for), og dette inkluderer Veracrypt, Axcrypt og Bitlocker.

Datakryptering er ikke perfekt

Selvom vi har lært om, hvordan datasikkerhed fungerer, er det stadig meget vigtigt at bemærke, at det ikke er perfekt. Vi er altid nødt til at være forsigtige med den måde, hvorpå noget af det håndteres. Det faktum, at der er en software, der hjælper med at kryptere dine data, betyder ikke, at du helt ikke er i fare. Vær dog ikke afskrækket, fordi hvis du bruger en autentisk krypteringssoftware og følger instruktionerne til det punkt, er dine data sikrere - bemærk, hvordan vi sagde “sikrere” og ikke ‘helt sikkert’. Fremtiden for datakryptering er lys, og det vil kun blive bedre.

Implementering af sikkerhed ved datakryptering

Når du har lært om datakrypteringens tekniske detaljer, kan du undre dig over, hvordan alt dette gælder for vores daglige liv. Der er fire primære måder, hvorpå kryptering implementeres i sikring af delte data:

 1. Godkendelse: Ikke kun hjælper kryptering med at beskytte data, men det også hjælper med at identificere brugerens ægthed, især i tilfælde af offentlig deling. Når du for eksempel besøger et websted, er SSL-certifikatet et bevis på, at du er forbundet til den rigtige server, hvilket hjælper mod phishing. Den pågældende identitet er ikke brugeren, men snarere den kryptografiske nøgle for denne bruger.
 2. Uafviselighed: Kryptering hjælper også med dem, der bruger e-handel eller finansielle applikationer. Kryptering hjælper med at bestemme, om en bruger har truffet en bestemt handling på dataene. F.eks. Hvis en lokal bankkunde anmoder om en pengeoverførsel til en anden konto, og senere på måneden hævder at han aldrig har fremsat anmodningen, kan banken bevise, at transaktionen faktisk var godkendt af brugeren.
 3. Fortrolighed: Med informations lækager overalt er det en meget stor bekymring at holde dine private data sikre. Kryptering sikrer, at hemmeligholdelse.
 4. Integritet: Kryptering hjælper også med at sikre, at data ikke ændres eller ses under transit eller opbevaring.

Endelige tanker

Datakryptering for dem, der er nye med betegnelsen, er en skræmmende og kompleks proces og kan være meget nedslående. Datakryptering til din organisation er dog nu meget let takket være tilgængeligheden af ​​en række software og krypteringsmetoder i høj kvalitet. Alt hvad du skal gøre er at outsource dette aspekt af din organisation til din software, du vælger, og at softwaren tillader dine medarbejdere at fortsætte med at dele, mens det mærker, identificerer og klassificerer potentielle risici, der kan forårsage datatab. Husk at vælge en software til forebyggelse af datatab, der tilbyder datakryptering med e-mail og applikationskontrol, så du kan være sikker på, at dine data er sikre.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me