Er VPN sikkert?

En VPN eller et virtuelt privat netværk kan hjælpe dig med at beskytte din anonymitet online og sikre webtrafikken mod spioner, snoops og enhver anden, der ønsker at tjene penge eller stjæle dine data. Men er VPN sikkert at bruge?

Med enkle ord danner en VPN en virtuel krypteret tunnel mellem din pc og en fjernserver, der drives af VPN-tjenesteudbyderen. Al ekstern webtrafik dirigeres via denne tunnel; således er dine data sikkert fra snudende øjne. Den største ting ved det er, at din pc ser ud til at have IP-adressen på VPN-serveren, dækker din identitet. Når dataene ankommer til VPN-serveren, afgår de til det offentlige internet. Hvis det websted, du er på vej til, beskæftiger HTTPS til at beskytte forbindelsen, er du stadig sikker. Selvom det blev afbrudt, er det imidlertid vanskeligt at spore dataene tilbage til din computer, fordi det ser ud til at komme fra en VPN-server. Så spørgsmålet er ikke’t virkelig “er VPN-sikker?” men snarere hvor sikker det er.

Er VPN sikkert til online bank?

Med sin overlegne handiness er onlinebank blevet en væsentlig del af vores hverdag. Men det er også et fordelagtigt felt for hackere og tyve af personlige data. Uanset om du logger ind på din konto for at foretage overførsler eller kontrollere saldoen, kan cyber-skurke manipulere dig. Hvis du udfører transaktioner via et netværk, kender du ikke eller kontrollerer, dvs. en offentlig Wi-Fi, du risikerer at få dine kontooplysninger sniffet og stjålet. Der følger et fornuftigt spørgsmål “er VPN-sikker for onlinebanking og adgang til din konto sikkert?”

Næsten alle banktjenester har deres beskyttelsesprocedurer. En sådan metode er to-faktor-verifikationer (TFA eller 2FA). Selv det er dog ikke tyverisikkert. Du kan heller ikke skubbe det for langt, når det gælder om at beskytte dine kontanter. Tildeling af et sæt IP'er eller en statisk IP-adresse til online-banktjenesten er uden tvivl en af ​​de mest nyttige måder at beskytte dine følsomme data på.

Dette indebærer, at kun de pålidelige og kendte IP'er er i stand til at få adgang til kontoen. Gennem ansættelsen af ​​en statisk VPN IP-adresse vil du drage fuld fordel af sikkerheden ved online bankkonti, da ingen, der tæller cyberkriminelle og overvågningsbureauer, vil være i stand til at få deres hænder på dine penge og personlige data. Online banksikkerhed skal tages meget alvorligt og kontinuerligt sikre, at du har den ultimative beskyttelse ved at bruge en pålidelig VPN-tjenesteudbyder. Så er VPN sikkert til online bank? Du ved det er.

Hvad med torrenting?

Fra et juridisk synspunkt bliver det at downloade alt fra tv-shows, film, videospil og musikalbum gengivet som en forbrydelse. Men, ikke alle torrents overtræder ophavsretten Derfor skal du være forsigtig med, hvad du beslutter at downloade, da du uden besvær kan gøre dyre tabber. Desuden skal du tage hensyn til den virkelighed, at nogle lande har strenge love for beskyttelse af indehaverne af ophavsretten. Men lad’s vende tilbage til vores oprindelige spørgsmål “Er VPN sikkert til torrenting?”. Mens nogle torrentkunder præsenterer forskellige alternativ for krypteringsopsætning, vil de ikke holde dig sikker. Dette skyldes, at mediefirmaer driver netværk til overvågning af knudepunkter, der er i stand til at slutte sig til torrentgrupper og indsamle IP-adresser og forbindelsesoplysninger om de krænkende parter. Hvis en torrentbruger opretter forbindelse til en af ​​disse noder, og de ikke bruger en VPN, kan deres identitet ligefrem afsløres. Derfor giver en VPN den bedste beskyttelse, mens den torrent, i stedet for kun afhængig af torrent-klienten.

Gratis VPN'er: er dem sikre?

En VPN er et utroligt værktøj til at beskytte dine oplysninger mod cyberkriminelle. Det er dog en service, der ikke er billig, hvilket fører til, at mange enkeltpersoner vælger gratis VPN-tjenester. Folk antager, at betalte og gratis VPN'er giver samme kvalitet; dog gør de det ikke. Det er svært at undgå malware, da de i dag er overalt, og de kommer i forskellige former for at tjene penge ved at narre dig eller hacking i dine data. Under hensyntagen til alt det er VPN sikkert, når det er tilfældet’er gratis?

Brugere er afhængige af VPN’s for at holde deres aktiviteter online sikre, men de fleste gratis tjenester har skjult malware, der er i stand til at stjæle dine data. Dette kan gøres af tager kreditkortoplysninger, sender spam-e-mails, gør dine gadgets utilgængelige eller hacker ind på onlinekonti. Nogle gratis VPN-tjenester har skjult malware i dem, men folk ved aldrig ofte om det. Normalt bringer gratis VPN'er dine data i fare i stedet for at beskytte dem. Du kan ikke se, om tjenesten er ægte eller falske, da den er gratis. I stedet for at holde dine data sikre, sælger gratis VPN'er sandsynligvis dig ud.

Kan jeg spores, hvis jeg bruger en VPN?

Her besvarer vi et af de mest krævende spørgsmål… og her er virkeligheden: Du er ikke uidentificeret, når du går online, selv når du bruger en sikker VPN-tjeneste. Hvordan er det, spørger du måske?

  • Hver service har mindst et enkelt stykke information, der kan bruges til at differentiere forskellige brugere.
  • Disse oplysninger alene videregiver muligvis ikke private data om brugerne; imidlertid, det kan forbindes med andre sammenlignelige oplysninger at identificere en person endelig.

Selvom en VPN ikke gør dig fuldstændig ukendt, øger den din online sikkerhed og privatliv betydeligt. Et virtuelt privat netværk ligner gardinerne i dine husvinduer. Gardinerne kan kun tilbyde privatliv for de aktiviteter, der finder sted i dit hjem - selvom din hjemmeadresse er offentlig.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me