3 måder at skjule din internetaktivitet fra dataspørgende internetudbydere


Sidste opdatering: 05.31.2019

Tro det eller ej, din internetudbyder har tilladelse til at sælge alle de data, den indsamler om dig. Det betyder, at alt, hvad du gør på Internettet - alle de websteder, du besøger, ting du søger efter, e-mails, du sender og læser - kan indsamles og sælges videre til andre virksomheder.

ISP'er har tilladelse til at gøre følgende:

  • del indholdet af dine internetaktiviteter (men kun med regeringer)
  • sælge anonymiserede metadata om dine online aktiviteter til nogen
  • opbevar disse oplysninger overalt mellem 6 måneder og 2 år

For nogle mennesker er dette helt fint. De’var vant til at få deres data indsamlet og solgt af virksomheder som Facebook, Google og mere. Men for dem, der ved, hvad folk kan gøre med dine metadata, eller hvad regeringer kan vide om dem ud fra det indhold, de nyder hver dag, er dette et alvorligt problem.

At’hvorfor i dag vi’kommer til at se på 3 måder, du kan skjule al din internetaktivitet fra din internetudbyder.

3 måder at skjule internetaktivitet på

Alle disse måder hjælper dig med at nå resultatet af at skjule dine onlineaktiviteter eller gennemsøge historie fra nogen, inklusive din internetudbyder. De vil dog kræve forskellige niveauer af indsats, pris og effektivitet. Ud over det, de’er ikke eksklusiv - du kan bruge bare en eller flere indstillinger på samme tid. For hver, vi’Jeg lister fordele og ulemper.

1. Brug en VPN

  • Fordele: nemmest at konfigurere; brugervenlig; militær sikkerhed; krypterer hele forbindelsen
  • Ulemper: har brug for et månedligt abonnement

Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder på skolen

Uanset hvad dit tekniske niveau er, er det en temmelig god idé at bruge en VPN. De bedste VPN'er, ligesom ExpressVPN eller NordVPN, har kryptering af militær kvalitet, der krypterer dine data, så ingen kan se, hvad du’gør igen online. Endnu bedre dirigerer VPN'er din trafik gennem deres server, så din kommunikation kan’t spores til din faktiske IP.

Med dette er det eneste, din internetudbyder vil se, at din enhed er tilsluttet en bestemt server, og det’det er det. Den eneste “ulempe” er det dig’Jeg skal betale et månedligt gebyr for de bedste VPN'er. ExpressVPN kan blive lidt dyr, men vores andet øverste valg, NordVPN, går for så lavt som $ 3,49 / måned.

Vil du have perfekt privatliv online?

Få topkarakter, militær kvalitet og sikkerhed til en af ​​de laveste tilgængelige priser.

Besøg NordVPN ▸

2. Brug Tor

  • Fordele: ekstra sikkerhed og anonymitet; relativt let at bruge; gratis at bruge
  • Ulemper: mulige sårbarheder; kan tiltrække uønsket opmærksomhed; krypterer kun browseraktiviteter

3 måder at skjule din internetaktivitet fra dataspørgende internetudbydere

Tor eller Onion Router er en af ​​de bedste løsninger til at skjule din online aktivitet for enhver. I lighed med en VPN bruger Tor krypteringslag til at sammenlægge data, og disse lag er “skrællet af” når pakkerne hopper rundt på nettet. Derfor navnet. Når dataene når deres destination, er lagene alle blevet fjernet sammen med oplysninger om, hvor de kom fra, og hvem der sendte dem.

Selvom det tilbyder temmelig fantastisk anonymitet, gør det ikke’t kommer uden tilbageslag. En stor ulempe er, at ved at bruge Tor, kan du tiltrække opmærksomhed fra retshåndhævelse, såsom NSA. Der er også spørgsmål om Tor’s reelle formål: nogle mener, at siden det blev oprettet af den amerikanske regering, kan de stadig have kontrol over udgangsknuderne.

Tor har også haft nogle sårbarhedsproblemer. En hændelse skete i 2014, hvor hackere oprettede relæer på netværket, så trafikken flyder gennem disse servere, så de kunne identificere brugerne. For at opveje denne sårbarhed kan du naturligvis bruge en kombination af Tor og VPN, en funktion tilgængelig med ExpressVPN’s service.

ExpressVPN-logo

ExpressVPN ▸

VPNpro-vurdering: 9,6 / 10

Besøg ExpressVPN ▸

3. Brug HTTPS overalt

  • Fordele: let at installere og bruge; gratis
  • Ulemper: gør det ikke’t arbejde hele tiden; krypterer kun browseraktiviteter

3 måder at skjule din internetaktivitet fra dataspørgende internetudbydere

Til sidst kan du bruge Firefox, Chrome og Opera-udvidelsen kendt som HTTPS Everywhere. Denne udvidelse giver dig mulighed for at besøge de krypterede HTTPS-versioner af websteder i stedet for den ikke-krypterede HTTP. Ved at bruge HTTPS Everywhere, du’Jeg vil være i stand til at kryptere indholdet på de websteder, du besøger.

Denne udvidelse fungerer dog kun for websteder, der understøtter HTTPS, og du kan enten ikke være i stand til at besøge disse websteder eller være nødt til at bruge dem ukrypteret. Derudover vil denne udvidelse kun kryptere din browseraktivitet. Det betyder andre ting, der ikke gør’t kræver browsere, som torrenting, vil stadig blive set af din internetudbyder.

Vær privat og sikker, hver gang du går online

Alle disse tre måder nævnt ovenfor vil hjælpe dig med at blive mere privat, når du’igen online. Men hvis du’er bekymret for ægte privatliv og sikkerhed, anbefaler vi, at du får en VPN. At’er den bedste løsning generelt, da det vil beskytte hele din internetforbindelse, ikke kun din browseraktivitet.

At’s også hvorfor vi’gå med NordVPN igen, da den har Tor over VPN-funktionen, der giver dig mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdener plus en uovertruffen pris.

NordVPN logo

NordVPN 9,5 / 10

NordVPN For at få det bedste tilgængelige privatliv og sikkerhed skal du bruge den bedst mulige VPN, der vandt’t koste dig en arm og et ben.

Find ud af mere i vores NordVPN-gennemgang

Besøg NordVPN ▸

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + 5 =

map