Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder: 12 (arbejds) metoder

Regeringer og institutioner har deres grunde til at blokere websteder og onlinetjenester. Alligevel der’s næsten altid en vej omkring blokeringen - du skal bare vide, hvad de er.

De midler, du skal bruge til at omgå en blok, vil selvfølgelig variere afhængigt af hvordan den blev implementeret. I denne artikel vil vi diskutere 11 effektive måder at omgå forskellige webstedsblokerende foranstaltninger. Disse inkluderer:

 • VPN'er (Virtual Private Networks)
 • Tor
 • Ændring af din DNS-server
 • Brug af Wayback Machine

Dette er blot et par af mange måder, du kan fjerne blokering af et websted på. Så læs videre for at lære detaljerne.

Sådan får du adgang til blokerede websteder

Nogle virksomheder, skoler og regeringer blokerer websteder med det formål at minimere distraktioner, censurere indhold og bevare båndbredde. Der er dog forskellige måder til, hvordan man får adgang til blokerede websteder, der skjuler en bruger’s online identitet og undgå begrænsninger.

En af de nemmeste metoder er ved at omarbejde URL'en i tilfælde, hvor et bestemt websted er vært på en VPN, der mangler den verificerede installerede SSL. Når dette bruges, vises en sikkerhedsmeddelelse, og brugeren får en mulighed for alligevel at fortsætte og besøge webstedet.

1. Brug VPN eller Tor til at åbne blokerede websteder

VPN'er gør det muligt for brugere at gå gennem begrænsede websteder fra næsten ethvert netværk ved at flytte IP-adresser. Brugere kan downloade apps og åbne websteder, der er begrænset i deres lande og skoler ved hjælp af en god VPN.

VPN opretter en tunnel, der ændrer en bruger’s data på en sådan måde, at de ikke kan hackes og derfor krypterer brugere’ forbindelse til strammere sikkerhed. Der er forskellige VPN'er, som brugere kan vælge mellem, såsom NordVPN, CyberGhost VPN, Surfshark og mange, mange flere.

NordVPN NordVPN VPNpro-vurdering: 9,6 / 10

2. Brug Tor

For større sikkerhed kan brugerne kombinere en VPN med The Onion Router eller Tor. Det gør det muligt for brugere at gennemse anonymt og forhindrer, at browsertrafik spores på grund af dets forbedrede privatliv.

Tor kan dog også bruges alene. Da Tor er bygget på et netværk af frivillige relæer, forhindrer det, at tilskuere kan spore specifikke brugere’ information og søgemønstre.

Tor er helt gratis, omend ofte meget langsom.

3. Fjernelse af blokering af websteder ved hjælp af en anden DNS

Når regeringer forbyder nogle websteder i nogle områder, er det internetudbyderen, der blokerer trafik til og fra webstedet. Skiftende DNS-indstillinger fra en bruger’s ISP til noget forskelligt kan hjælpe med at få adgang til et blokeret sted. En bruger kan ændre deres DNS til en Google Public DNS.

Højreklik på netværkssymbolet på proceslinjen, vælg derefter Åbn netværksdeling og dobbeltklik på deres netværk i vinduet. Der vises en dialogboks, og brugeren kan frit ændre DNS under IPv4.

4. Brug af proxyservere

Proxy-servere kan bruges til at få adgang til blokerede websteder ved at sende trafik gennem en proxyserver. Brugere kan sende en internetforespørgsel til proxy og få denne proxy til at oprette forbindelse, før de sender resultaterne tilbage.

Kommunikation via en proxy er ikke blokeret, da brugeren kommunikerer direkte med den snarere end webstedet. Der er flere proxies, som brugere kan vælge, f.eks. Anonym, Ultrasurf og HideMyAss. Pålidelige fuldmagter kan hjælpe en bruger med at omgå internetcensur.

Brug af proxyservere er let, så længe brugeren følger nedenstående trin:

 • Gå til webstedet for proxytjeneste, og skriv URL'en på det websted, du vil fjerne blokering af. Tryk på enter.
 • Gennemse det begrænsede websted, som du normalt ville. Når du begynder at gennemse, vil du se adresselinjen i din browser, der viser proxy-tjenesten’s domæne, hvilket sikrer, at du gennemser anonymt.

En vigtig ting at huske på, når det kommer til proxyservere, er, at trafikken ofte ikke er krypteret.

5. Brug af oversættelsestjenester til at fjerne blokering af websteder

En anden metode til at fjerne blokering af websteder er ved at gøre brug af online oversættelsestjenester. Google oversætter for eksempel henter et websted og viser det for brugeren uden direkte at besøge webstedet.

Brugere kan bruge dette trick ved at anmode om oversættelsestjenesterne til at tolke engelske sider til engelsk. Men når du indtaster URL'en, bør engelsk ikke vælges som kildesprog. Holde “oversætte fra” som automatisk detektering og ‘Oversæt til” som engelsk, klik derefter på Oversæt. Denne metode fungerer kun med websteder med en enkelt side, da navigationen er begrænset.

6. Brug af Internetindstillinger og HTTPS til at fjerne blokering af websteder

Hvis et websted er blevet blokeret ved hjælp af Internetindstillinger, kan en bruger stadig fjerne blokering af det. Brugeren skal følge disse trin:

 • Gå til Internetindstillinger i kontrolpanelet. Klik på fanen sikkerhed “blokerede websteder” i Internet Security Zone.
 • Klik derefter på knappen mærket “steder.” Kontroller, om den webadresse, du ønsker at få adgang til, er vist der. Hvis ja, vælg URL'en og klik på fjern.
 • Du vil blive godkendt, og webstedet skal let fjernes fra enhver browser.

HTTP er en almindelig kommunikationsprotokol, der gør det muligt for brugere og servere at interagere, mens HTTPS er et krypteret og sikkert kommunikationsmiddel. Websteder kan blokeres ved at ændre HTTP til HTTPS. Dette er effektivt på websteder, der er vært for deres domæne på en VPS, dem med et ikke-verificeret SSL-certifikat samt et dedikeret servermiljø.

Sådan bruges denne metode:

 • Åbn din browser, og gå til adresselinjen
 • Skriv https://www.example.com i stedet for http://www.example.com
 • Klik på Fortsæt alligevel, hvis der vises en sikkerhedsmeddelelse, og få adgang til de blokerede websteder

7. Brug af en Wayback Machine og RSS til at fjerne blokering af læsernes websted

Wayback-maskiner kan bruges til at gennemse arkiverede sider uden virkelig at besøge det blokerede websted. Dette skyldes, at maskinen opbevarer kopier af mange af webstederne på internettet. Med dette kan brugerne se blokerede forskningsressourcer.

Maskinen er let at bruge, og alt hvad en bruger skal gøre er at gå til https://archive.org/web/ i din browser. Indtast en webstedsadresse i tekstfeltet øverst på siden. Klik på gennemsehistorik. Vælg kalenderdag. Gennemgå resultaterne.

Brugere kan også bruge RSS til at fjerne blokeringen af ​​et websted, der er blokeret af deres internet serverudbyder. Dette skyldes, at størstedelen af ​​de websteder, der udgiver artikler på internettet, har deres RSS-feeds let tilgængelige for deres læsere. Læsere kan få friske ideer og læse med lethed ved at gribe og tilføje RSS-feed af det blokerede websted til deres enhed uden faktisk at logge ind på hovedsiden. Et eksempel på en RSS er “Feedly”.

8. Ændring af netværksproxy i browsere til at fjerne blokering af websteder

Hvis en bruger’s institution har flere proxies til sit netværk, de kan blot ændre netværksproxy i deres browsere for at give adgang til webstederne. Dette skyldes, at mange websteder er tilgængelige i nogle proxies og ikke er tilgængelige i andre.

For at dette skal være effektivt, skal brugeren først deaktivere proxy-netværket ved at finde indstillingen netværk / forbindelser i indstillingerne for webbrowser. Vælg derefter ikke-proxy-alternativet, eller brug en anden proxy, der giver ubegrænset browsing på institutionen.

9. Lås websteder op ved hjælp af IP-adresse / Firefox fra et USB-drev

Myndigheder, der blokerer et websted, kan muligvis udelade brug af IP og gemme i stedet URL'en og ignorere det faktum, at hvert websted’s URL har en IP-adresse. Med dette i tankerne kan en bruger simpelthen få IP-adressen til ethvert websted ved at bruge et domæne såsom kommandoen ping.com i kommandoprompten.
Når brugeren har fået IP-adressen, kan de indtaste den i deres browser’s adresselinje og tryk Enter for at besøge det blokerede websted. Brugere med Linux, Mac og Android kan bruge den samme kommando med lignende værktøjer.

Begrænsede websteder er også tilgængelige ved hjælp af gratis browsere som Firefox eller Portable Opera USB. Dette gælder for tilfælde, hvor deres institutioner ikke har tilladelse til at installere udvidelser på deres webbrowsere.

Det er nemt at bruge Opera Portable via USB:

 • Besøg opera-usb.com og download det til dit flashdrev
 • Sæt USB-flashdrevet i gæste-pc'en
 • Klik på operausb.exe i opera952en for at starte den bærbare USB-browser. Browseren sender en anmodning til serverne, der fungerer som anonyme proxies.

10. Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder på Chrome

Chrome er en populær browser, og folk over hele kloden bruger den til at fjerne blokering af websteder. Den nemmeste metode til at fjerne blokering af websteder på Chrome er ved at installere VPN-værktøjer som NordVPN eller CyberGhost.

En anden måde er ved at fjerne blokeringen af ​​webstedet fra den begrænsede liste. Til dette skal følgende trin følges:

 • Åbn Chrome browser
 • Klik på menuknappen - se efter 3 prikker i øverste højre hjørne
 • Klik på indstillinger. Rul ned og kig efter “Vis avancerede indstillinger”
 • Klik “Skift proxyindstillinger” i netværkssektionen, og klik derefter på “Sikkerhed” fanen efterfulgt af “Begrænsede websteder” ikon
 • Klik “steder” mulighed for at åbne vinduer med begrænsede sider
 • Til sidst skal du klikke på de begrænsede websteder fra listen og vælge “Fjerne” knap; det specifikke blokerede websted blokerer automatisk.

Ellers, hvis dette ikke gør det’t arbejde, skal du læse instruktionerne herunder for at bruge en VPN.

11. Sådan fjernes blokering af en Gmail-konto

For dem, der leder efter oplysninger om, hvordan man fjerner blokeringen af ​​Gmail-konti, er svaret simpelt. En god VPN, der er pålidelig til at oprette et privat netværk over et offentligt, er normalt alt det, der kræves. VPN skal dirigere trafik gennem en krypteret tunnel, der vil beskytte den mod geo-blokke. Der er et par trin til, hvordan man får en VPN til at fjerne blokering af Gmail:

 • Tilmeld dig en betroet VPN
 • Installer VPN-softwaren på de enheder, du vælger.
 • Opret forbindelse til VPN, helst i et Gmail-venligt land.
 • Gå til Google-loginsiden. Hvis din VPN fungerer korrekt, kan du få adgang til Gmail.

12. Måder at fjerne blokering af websteder i Kina

Der er flere måder at omgå et blokeret websted i Kina. En af de bedste er ved at bruge Shadowsocks. Open source-proxy garanterer brugere frihed fra online-censur ved at tilvejebringe vitale protokoller, der er svære at slette.

Det krypterer forbindelsen mellem en proxyserver og en bruger’s computer ved hjælp af SOCKS5-protokollen. Dette værktøj er dog ikke’t virkelig lavet til brugeren’s beskyttelse af personlige oplysninger. Dets hovedformål er at undgå censur. Shadowsocks krypterer trafik fra brugeren’s enhed til brugeren’s proxyserver uden at skjule deres IP.

Ultrasurf er et populært freeware-program mod censur, der bruges i Kina til at fjerne blokeringen af ​​websteder. Det omvejer firewalls ved hjælp af en HTTP-proxyserver, der fungerer svarende til en VPN ved at oprette en tunnel mellem en pool af servere forskellige steder og en bruger’s computer.

Ultrasurf har en unik funktion, idet den ændrer IP-adressen på sine servere op til 10.000 gange / time. På denne måde kan det ikke opdages, og dets brugere kan åbent få adgang til internettet. Når den først er afinstalleret, efterlader det ikke spor af data.

Konklusion

Der er mange grunde til, hvorfor websteder er blokeret, såsom at holde distraktioner fra ansatte og studerende væk eller for at holde et bestemt indhold væk fra borgere i lande som Kina, Rusland og Egypten.

Alle disse mål er undertiden nyttige, men mest hindrer de mennesker, der surfer på nettet. Med de anbefalede metoder ovenfor kan brugerne let fjerne blokeringen af ​​websteder og nyde at surfe uden at blive fanget. Imidlertid har løsningen nogle fordele og ulemper, som brugerne skal være klar til at møde.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me