10 Plex-alternatieven die u moet bekijken voor een naadloze ervaring


Het verbruik van multimedia-inhoud is nu op een recordhoogte en de trend blijft omhoogschieten met elke dag die voorbijgaat. Dit heeft het noodzakelijk gemaakt om een ​​oplossing te hebben die de kloof tussen de mediabestanden die zijn opgeslagen in het computersysteem en het home cinema-systeem kan overbruggen.

Plex Media Server, met een intuïtieve interface, biedt directe toegang tot een breed scala aan mediabestanden en online streaming-portals, waaronder Netflix, Hulu, YouTube, HBO Now, Sling TV en nog veel meer. Gebruikers kunnen ook hun eigen live-programma's, sportevenementen en muziekbestanden streamen via Plex.

Veelzijdige bibliotheekfunctie waarmee u uw media in verschillende bibliotheken kunt organiseren

Een ander groot voordeel van het gebruik van Plex is de veelzijdige bibliotheekfunctie. Hiermee kunt u uw media in verschillende bibliotheken ordenen, automatisch metagegevens van internet ophalen en de bibliotheken op een visueel aantrekkelijke manier weergeven voor eenvoudig terugvinden. Met de Plex mobiele app kun je op afstand muziek en video streamen naar je smartphone via wifi. Hiermee kunt u uw smartphone ook gebruiken als afstandsbediening voor uw home cinema-systeem.

Praktijk veiligheid bij het gebruik van mediasoftware

Voor het grootste deel, het’s belangrijk om veiligheid te oefenen bij het gebruik van Plex of een van deze 10 briljante Plex-alternatieven. Veel gebruikers gebruiken uiteindelijk onofficiële plug-ins of apps van derden, zodat ze live sport kunnen streamen, films en tv-shows kunnen kijken of naar muziek kunnen luisteren, allemaal gratis.

Afhankelijk van waar je bent, kan dat worden afgekeurd, of volledig illegaal. In dat geval jij’Ik heb een Virtual Private Network (VPN) nodig om u te beschermen. VPN's coderen immers uw gegevens (zodat niemand kan zien wat u bent)’doen), evenals uw verkeer omleiden via hun servers (zodat niemand kan weten dat u het doet). Dit helpt u online te anonimiseren, zodat u veilig van uw inhoud kunt genieten.

Trouwens, het’is ook geweldig om geo-geblokkeerde inhoud te omzeilen. Als u zich buiten de VS bevindt, kunt u een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix of Hulu. Voor VPN's van hoge kwaliteit die hebben gewonnen’Om u teleur te stellen, bevelen wij onze twee topaanbieders - NordVPN en ExpressVPN - ten zeerste aan. als jij’Wil je meer opties, ga dan naar onze lijst met de beste VPN's.

Waarom zou u naar Plex-alternatieven zoeken??

Hoewel Plex ongetwijfeld een competente mediacenteroplossing is, zijn er duidelijke nadelen die gebruikers kunnen afschrikken en hen dwingen om over te schakelen naar de alternatieven voor Plex. Een gebruiker moet bijvoorbeeld kiezen voor de premiumversie om alle coole functies zoals mobiele synchronisatie en ouderlijk toezicht te ontgrendelen - wat wel geld kost.

De gratis basisversie is tot op zekere hoogte afgezwakt

De gratis basisversie is tot op zekere hoogte afgezwakt. Als je een fervent multimedia-consument bent, heb je gewonnen’t volledig tevreden zijn zonder de betaalde versie of totdat u een ander Plex-alternatief vindt dat deze geavanceerde functies biedt zonder extra kosten.

Bovendien kan het beperkt delen van bestanden een andere geldige zorg zijn. Geo-beperkingen zijn van toepassing op het streamen van sommige kanalen - wat kan leiden tot een onbevredigende gebruikerservaring. Lastige integratie met een op Linux gebaseerd systeem is een andere reden waarom sommige gebruikers geneigd zijn om een ​​van de Plex-alternatieven te gebruiken.

Top 10 Plex-alternatieven

als jij’ben op zoek naar een functierijk alternatief voor Plex, hier’s een lijst met 10 indrukwekkende opties om uit te kiezen. Het bevat zowel open source als premium Plex-alternatieven.

Stremio-logo

Stremio

Het’is een eenvoudige multimediaspelerapplicatie voor Windows- en Android-apparaten die onder één bronlicentie valt. Deze gratis software kan worden gebruikt om films en tv-programma's van meerdere online bronnen te streamen. Er zijn officiële add-ons die een betaald abonnement vereisen, maar u kunt altijd rekenen op externe ontwikkelaars die coole onofficiële add-ons maken. Als uw primaire doel is om uw mediabibliotheek georganiseerd te houden terwijl u geniet van een behoorlijke pool van online videostreams, kan Stremio het doel goed dienen.

Kodi-logo

Kodi

Kodi is al geruime tijd op de markt en heeft een loyale gebruikersbasis. Deze geweldige mediaserver is een open-source Plex-alternatief waarmee je onbeperkt kunt streamen zonder betaalde abonnementen. Kodi biedt u toegang tot enkele van de populairste online streamingbronnen voor de nieuwste films en tv-programma's. Het ondersteunt ook muziekbestanden van alle formaten.

Mezzmo-logo

Mezzmo

Mezzmo is ontwikkeld en op de markt gebracht door het in Australië gevestigde Conceiva. Het vertrouwt voornamelijk op een freemium-model, net als Plex, maar de gratis basisversie zit vol met nogal wat geavanceerde functies - waardoor het een formidabel Plex-alternatief is. Het richt zich voornamelijk op de Windows-gebruikers, maar er is een recente release voor een betaalde Android-versie. Naast het streamen van online films en tv-shows, Mezzmo’Met de geïntegreerde digitale mediaserver (DMS) kunnen de gebruikers lokale bestanden streamen die op het apparaat zelf zijn opgeslagen.

MediaPortal

MediaPortal

MediaPortal is een open source-programma met GPL-licentie dat langzaam aan kracht wint als een competent alternatief voor Plex. Om live media-inhoud van meerdere online bronnen te streamen, ondersteunt MediaPortal bovendien tv-kaarten, zodat u televisieprogramma's rechtstreeks via uw mediacenter kunt bekijken.

Bovendien kan dit gratis Plex-alternatief worden gebruikt om FM- en internetradiostations af te spelen. Het biedt ook de mogelijkheid om uw mediabestanden te organiseren via een intuïtieve gebruikersinterface. Community-samenwerking voor de ontwikkeling van plug-ins vertaalt zich in coole add-onfuncties met betere toegang en nieuwere bronnen.

MediaPortal ondersteunt alleen Windows-gebruikers en er is geen ondersteunde app voor Android of iOS - wat het enige nadeel is dat we konden ontdekken in deze anders uitgebreide mediacenter-oplossing.

Emby-logo

Emby

Emby, voorheen bekend als de Media Browser, is een van de oudste en meest populaire alternatieven voor Plex. Het’is in feite een media-aggregatoroplossing die u toegang kan geven tot een behoorlijk aantal online streamingbronnen. Het heeft een eenvoudig te gebruiken, dynamische interface en biedt ondersteuning voor meerdere platforms, waaronder Windows, Android en iOS. Dit is een open-source mediaserver, maar vereist een abonnement om de volledige functionaliteit te gebruiken.

Popcorn Time-logo

Popcorn-tijd

Het’is een absoluut gratis app zonder verborgen kosten. Het biedt een eenvoudige interface, enigszins vergelijkbaar met Netflix, om media-inhoud op te halen uit verschillende online bronnen. Alles wat je via Popcorn Time streamt, is gratis en er is geen abonnement vereist. Hiermee kunt u de beschikbare media-inhoud in HD-kwaliteit downloaden en streamen.

GMediaServer-logo

GMediaServer

Het’is een Linux-specifiek Plex-alternatief. GMediaServer fungeert als een repository van UPnP-compatibele mediaspelers. Naast het streamen van video-inhoud, kun je via deze software ook online naar je favoriete muziekbibliotheken luisteren. Het is compatibel met populaire op Linux gebaseerde online mediaspelers zoals NETGEAR Wireless Digital Music Player en Linksys Wireless-B Music System.

Madsonic logo

Madsonic

Als het gaat om Plex-alternatieven, dan wel’is een misdaad en niet te vergeten Madsonic. Het’is een platformonafhankelijke mediacenteroplossing die Windows-, Mac-, Linux- en Android-apparaten ondersteunt. Dit wordt beoordeeld als een van de meest gewilde alternatieven voor Plex, dat een open source mediabibliotheek met jukebox-functionaliteit biedt. Het kan worden gebruikt om live streaming van films en tv-programma's van meerdere gratis bronnen te vangen zonder een cent te betalen als het abonnement.

MythTV-logo

MythTV

Als u vooral geïnteresseerd bent in een digitale video-opname en streaming-oplossing, dan kan MythTV u goed van dienst zijn. Naast het streamen van uw eigen mediabestanden, kunnen gebruikers met dit programma live tv-streaming van meerdere bronnen ophalen. Het’s een open-source programma dat dat niet doet’t heeft een betaald abonnement.

TVersity-logo

TVersity

Het’is een premium Plex-alternatief waarvoor u een betaald abonnement moet kopen. Met behulp van DNLA / UPnP-technologie stelt de TVersity-mediaserver de gebruikers in staat inhoud van hun eigen apparaten te streamen.

U kunt dit Plex-alternatief gebruiken om gratis videostreams, RSS-feeds en podcasts van verschillende online bronnen op te halen. De prestaties zijn gewoon uitstekend en u krijgt een echte HD-kijkervaring. TVersity is ook een zeer bekwame media-organisator. Het indexeert automatisch foto's, muziek- en videobestanden op de achtergrond, zodat uw verzameling altijd up-to-date blijft.

Conclusie

Als Plex niet goed genoeg aan uw eisen voldoet, kunt u voor al uw streamingbehoeften zorgen met behulp van de Plex-alternatieven die we hierboven hebben genoemd.

Dus, welke is je beste keuze? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Aanbevolen lees:

Beste VPN voor Plex

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me