5 veilige alternatieven voor Gmail


Hoe Google de bal liet vallen met privacyproblemen in Gmail

Google’s Gmail-service is een van de populairste e-mailproviders ter wereld, met meer dan 1 miljard rekeninghouders op de meest recente telling. Het zou dus een groot probleem zijn als hun e-mailaccounts werden doorgeschoten met privacykwetsbaarheden en achterdeuren voor bewaking, toch? Welnu, volgens een recent rapport in de Wall Street Journal’s precies wat er is gebeurd. Hoewel Gmail ooit een redelijk vertrouwde plek was om je correspondentie te bewaren, hebben tal van problemen die reputatie aangetast en niemand die serieus is over hun online privacy, moet op zijn service vertrouwen om gevoelige communicatie te verwerken. Dit artikel gaat dieper in op de problemen en biedt 5 alternatieven voor Gmail die je privacy serieus nemen.

Houd online controle over uw veiligheid Bescherm uw webverkeer tegen nieuwsgierige blikken van hackers, bedrijven en overheden met een top-VPN. Bezoek NordVPN

wat is er gebeurd met “Don’t Wees kwaad”? Hoe Google de e-mailprivacy heeft verlaten

Ooit was Google de lieveling van de online wereld. Hun frisse nieuwe zoekmachine was in opkomst om dominante, inefficiënte concurrenten te domineren. En hun hulp-apps boden tal van innovaties voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

Maar op een bepaald moment raakte innovatie in intrusie. In 2017 ontdekten we dat Google routinematig persoonlijke e-mails scande om te gebruiken als onbewerkte gegevens voor gerichte advertenties. Die blootstelling leidde tot een verontschuldiging en Google zou zogenaamd hun gedrag hebben veranderd.

email privacy

Maar nu is de situatie met wraak teruggekeerd. Zoals de WSJ uitlegt, hebben externe ontwikkelaars die Gmail gebruiken de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de e-mailaccounts van Gmail-leden, zolang ze hun activiteiten in T begraven&cs.

Google is hierin medeplichtig, waardoor gebruikers gedupeerd kunnen worden en nul toezicht uitoefenen op bedrieglijke app-ontwikkelaars. Deze situatie heeft ontwikkelaars van potentieel nuttige apps in staat gesteld om samen te werken met e-mailmarketeers om geld te verdienen aan informatie in privé-e-mails.

En dat’is gewoon het materiaal dat’s komen aan het licht. Meestal, in dit soort gevallen, daar’s meer onder het oppervlak. Voor sommige mensen wel’genoeg om ze aan Alfabet te laten twijfelen’s (Google’moederbedrijf) inzet voor online ethiek.

Waarom deze app-intrusies belangrijk zijn voor e-mailbeveiliging

Sommige andere mensen halen hun schouders op en beweren dat’s de regels van het online spel. Tegenwoordig moeten marketeers toegang hebben tot zoveel mogelijk informatie om complexe consumententrends te volgen. Hoe meer informatie ze hebben, hoe beter ze hun demografische gegevens kunnen weergeven.

In veel gevallen die door de WSJ zijn gedocumenteerd, zoals Edison Software, vonden werknemers dat ze handmatig e-mails lazen.

Dat’is op zijn best naïef. Dit is n’t alleen een geval van software die e-mails doorzoekt op aantallen trefwoorden. In veel gevallen die door de WSJ zijn gedocumenteerd, zoals Edison Software, vonden werknemers dat ze handmatig e-mails lazen.

Stel je dat vermogen voor in de handen van privé-onderzoekers of politieke vijanden. Of in handen van cybercriminelen die zichzelf willen verrijken door gerichte phishing-zwendel.

Het’Het is duidelijk dat alternatieven voor Gmail nodig zijn. Deze keer is Google te ver gegaan, en daar’s geen weg terug voor de zoekmachine kolos. Dus laat’s ontdekken enkele e-mailproviders die uw privacy beschermen en deze niet aan de hoogste bieder verkopen.

Kies uit de beste alternatieven voor Gmail

Hoewel Gmail enorm is, wel’is verre van de enige e-mailprovider die er is, en het is misschien niet de beste in termen van functies en snelheid, zelfs wanneer privacy buiten beeld wordt gehouden.

Veel mensen willen niet migreren naar kleinere bedrijven. We weten het’is vaak een grote stap, en het kost wat werk, maar dit is een verandering die je hebt gewonnen’t spijt. Hoe dan ook, hier zijn 5 alternatieven voor Gmail waarop u kunt vertrouwen.

1. ProtonMail

ProtonMail - gmail alternatief

ProtonMail, door beveiligingsspecialisten uitgeroepen tot de gouden standaard onder de huidige e-mailproviders, lijkt eenvoudig aan de buitenkant, maar heeft een ijzersterke, hyperveilige kern.

De hele USP van Protonmail.com is om uw privacy te beschermen via geavanceerde coderingstechnieken. Als je je aanmeldt, hebben ze gewonnen’t vereist een enorme hoeveelheid verificatie-informatie. Het enige dat u hoeft op te geven, is een gebruikersnaam en een wachtwoord. En ze wonnen’t biedt extra's aan de zijkant - gewoon een eenvoudige e-mailclient voor het verzenden van veilig gecodeerde e-mail.

Het’is een geweldige optie voor mensen die zo nu en dan beveiligde berichten moeten verzenden. Maar let op. Als u uw wachtwoord verliest, daar’Ik krijg het niet terug en de inhoud van uw account gaat verloren. Dat’s hoe serieus ProtonMail e-mailprivacy neemt.

2. FastMail

Fast Mail - gmail alternatief

Nog een uitgeklede e-mailclient met moeren en bouten, Fastmail.com zegt het allemaal met zijn kale titel. Dit is een e-mailaccount dat’s snel in te stellen, gemakkelijk te gebruiken en wegwerpbaar. FastMail is niet geweldig voor het verzenden van uitgebreide e-mails met ingesloten inhoud, maar wel’is prima voor het verzenden van beveiligde berichten.

Beveiliging wordt geboden door een virusscanner, efficiënte phishingfilter en spamfilters, en u kunt ook maximaal 100 aangepaste filters maken om uw eigen toegangsparameters in te stellen.

Daar’is geen codering, maar scoort hoog voor beveiligingsfuncties, hoewel sommige mensen met slechts 10 MB opslagruimte krap kunnen voelen.

3. Hushmail

Hush Mail - alternatief voor Gmail

Net als de beveiligde e-mailprovider ProtonMail, biedt Hushmail.com een ​​eenvoudige manier om privéberichten te verzenden zonder angst voor bewaking. Beveiligingsfuncties zijn geschikt voor de meeste mensen’ boxen, met een viruscontrole, een spamfilter die behoorlijk effectief werkt en eenvoudig te gebruiken zwart / witte lijsten.

Hoewel het’s gratis te gebruiken, Hushmail doet het niet’t komen met advertenties die naar uw inbox worden verzonden, wat vanuit een oogpunt van privacy even geruststellend is als iets anders. Het enige probleem is dat de gratis versie automatisch wordt verwijderd als je 3 weken inactief bent, dus het is’is een goede optie voor gewone e-mailgebruikers.

4. Zoho Mail

Zoho Mail - een van Gmail-alternatieven

Zoho Mail is een van de beste alternatieven voor Gmail voor kleine bedrijven die de e-mailprivacy van hun klanten en zichzelf willen beschermen. Groepsaccounts voor maximaal 25 leden zijn gratis, dus de meeste kleine bedrijven moeten in orde zijn en het werkt goed met verschillende browsers, Excel en Word.

Het nadeel is dat Zoho Mail in de gratis modus onvoldoende ruimte biedt voor serieuze gebruikers, hoewel DKIM- en SPF-authenticatie en uitstekende filters het net zo veilig maken
als de meeste services op deze lijst.

5. Tutanota

TutaNota - een van Gmail-alternatieven

Een van de meest opwindende nieuwe veilige e-mailproviders die er zijn, codeert Tutanota.com alles wat u verzendt, van de eerste letter van de titel tot de laatste byte van bijlagen. Indien nodig kan het zelfs e-mail van correspondenten versleutelen.

Wat webmailclients betreft, Tutanota is gemakkelijk in de omgang en 1 GB gratis opslag is prima, terwijl Android- en iOS-apps welkom zijn voor mobiele gebruikers.

Het’is nu allemaal gratis, maar verwacht dat premiumfuncties worden toegevoegd en betalingspakketten worden weergegeven. Met een strakke interface en indrukwekkende beveiligingsfuncties kunt u in de verleiding komen.

Hoe zit het met andere opties voor het verzenden van beveiligde gecodeerde e-mail?

Die 5 alternatieven voor Gmail zijn de elite van de huidige generatie webmailbedrijven, maar dat zijn ze niet’t de enige opties. De zonden van Gmail (om nog maar te zwijgen van de NSA) hebben veel innovators aangewakkerd om zich bij de menigte aan te sluiten, en er zijn er een paar die we gewoon moeten vermelden.

Kolab - beveiligde e-mailKolab nu - Kolab Now is bijzonder spannend omdat het naadloos aansluit op LibreOffice - het vlaggenschip Linux Office-pakket. Dus als u vertrouwt op Linux voor bedrijven, is dat het wel’is een geweldige veilige optie.

Runbox - beveiligde e-mailRunbox - Uit Noorwegen, biedt Runbox 1 GB vrije ruimte en uitstekende beveiliging, evenals de extra aantrekkingskracht van het gebruik van 100% duurzame energiebronnen voor hun servers.

GMX - beveiligde e-mailGMX - Eenvoudig importeren van sociale media-contacten en onbeperkte opslag zijn belangrijke verleidingen van GMX, maar dat is het wel’is een beetje advertentie-zwaar, en sommige gebruikers vinden de beveiligingsprocedures een beetje log, wat resulteert in incidentele vergrendelingen.

Countermail - beveiligde e-mailCountermail - Countermail is een van de oudste anonieme e-maildiensten en biedt OpenPGP-codering en slaat e-mailgegevens alleen op verwisselbare cd-roms op - een ongebruikelijke extra beveiligingslaag.

Omzeil privacyproblemen met Gmail door de concurrentie te gebruiken

Gegeven Gmail’s goed gedocumenteerde geschiedenis van ontwijkingen en misleidingen, het’Het wordt tijd dat we allemaal naar een andere e-mailprovider zijn overgestapt. Zoals je kunt zien, daar’Er is geen gebrek aan alternatieven voor Gmail, dus zorg ervoor dat u uw privacy beschermt wanneer u e-mail verzendt en ontvangt. Daar’Het is niet nodig om Big Brother iets te laten weten over je leven met zoveel veilige e-mailproviders om uit te kiezen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me