7 grote voordelen van VPN-services: geen twijfel mogelijk


VPN's of Virtual Private Networks zijn services waarmee individuen anoniem verbinding kunnen maken met websites en andere online services. Door gebruik te maken van encryptiesystemen en netwerken van servers over de hele wereld, slagen VPN's erin verkeer te routeren waar het heen moet, zonder dat gegevens kwetsbaar zijn voor externe ogen. Dit maakt VPN's ongelooflijk nuttig - in toenemende mate in een wereld van autoritaire regeringen, almachtige bedrijven en slimme cybercriminelen. als jij’heb nooit de voordelen van VPN-services onderzocht, nu is het een goed moment om dit te doen. We zullen de 7 redenen waarom je het zou moeten proberen - samen met enkele nadelen die iedereen zou moeten weten.

Waarom begonnen mensen een VPN te gebruiken?

Voordat we ingaan op de kern van VPN voor- en nadelen, is enige achtergrond waarschijnlijk handig. Immers, een paar jaar geleden zochten weinigen van ons automatisch bescherming tijdens het surfen op het web. Dus hoe is deze markt voor VPN's ontstaan?


 • Een belangrijke reden was technisch. Naarmate internetverbindingen krachtiger werden, konden gebruikers video's en andere gegevensintensieve bestanden streamen. Sommige van de middelen die werden gebruikt om deze bestanden te delen, stonden op de randen van legaliteit, wat leidt tot angsten dat de autoriteiten gebruikers zouden volgen, dus VPN's kwamen tussenbeide om sharers en torrenters te helpen.

 • Dan zijn er politieke redenen. We zijn allemaal op de hoogte van de opdringerige activiteiten van de NSA die werden onthuld door Edward Snowden. Bezorgdheid over bewakingsparadijs’niet verdwenen, en worden (nog meer) gedeeld in landen als China of Iran, waar overheden zoeken voortdurend naar webverkeer.

 • Misdrijf is een andere factor. Tegenwoordig maken we enorme hoeveelheden betalingen via online portals. We don’Het is noodzakelijk dat externe actoren weten wat we kopen, en dat doen we zeker niet’ze willen niet dat ze onze betalingsgegevens kennen. VPN's ontstonden als een reactie en zorgden voor gemoedsrust.

Om al deze redenen zijn Virtual Private Networks een gemeenschappelijk kenmerk geworden van dagelijkse online activiteiten. Maar als jij’ben nog steeds nieuw in het idee, hier’is een kort overzicht van de belangrijkste VPN-voor- en nadelen.

De belangrijkste voordelen van VPN-services

Er zijn veel redenen waarom er een enorme markt voor VPN's is ontstaan. Met een VPN kunnen individuen bijvoorbeeld:

1

Omzeil vervelende geoblockers die in bepaalde delen van de wereld toegang tot online diensten beperken. Bijvoorbeeld, Netflix biedt verschillende film- en tv-programma's in verschillende landen. Met een VPN kunt u zich voordoen als een Franse gebruiker en toegang krijgen tot de Franse service, toegang krijgen tot shows die dat zijn’t beschikbaar in de VS..

2

Geniet van totale persoonlijke beveiliging. VPN's (moeten) fungeren als een beschermend schild, dat voorkomt dat buitenstaanders datapakketten inspecteren vanaf het moment dat ze uw computer of smartphone verlaten. Dit is van vitaal belang voor diegenen die zich zorgen maken over bewaking of hacking, maar wel’is gewoon een goede gewoonte voor ons allemaal in een wereld van toenemende digitale bedreigingen.

3

Vermijd censuur. Een van de meest hoopvolle aspecten van de toename van een VPN-gebruik is de mogelijkheid om door de overheid opgelegde beperkingen te omzeilen. Over de hele wereld wordt vrije meningsuiting routinematig geblokkeerd door toegang tot websites die als gevaarlijk of aanstootgevend worden beschouwd, te voorkomen. VPN's zijn ontworpen om dat soort censuur overbodig te maken, althans in theorie.

4

Maak veilig gebruik van P2P-services. De meeste van de beste VPN-services zijn geschikt voor gebruikers van zware gegevens, zoals torrenters, zodat ze muziek, software of films kunnen downloaden zonder angst voor vervolging. Tegelijkertijd maken VPN's het ook gemakkelijker om omzeil downloadbeperkingen van “smoren” door ISP's.

Zijn er VPN-voordelen voor zakelijke gebruikers?

Dat zijn slechts de voordelen van VPN-services voor particulieren. De technologie achter Virtual Private Network wasn’t gemaakt voor thuisgebruik. Het kwam eigenlijk tegemoet aan de vraag van bedrijven, die vaak veel voordelen vinden bij het implementeren van op VPN gebaseerde oplossingen. Bijvoorbeeld:

5

VPN's stellen bedrijven in staat kosten te besparen. Voordat Virtual Private Networks tot stand kwam, moesten bedrijven, als ze veilige externe netwerken wilden creëren die verschillende locaties samenbrachten, vaak telefoonlijnen en bandbreedte leasen en veel middelen besteden aan het onderhoud van hun eigen servers. Met VPN's, de servers worden uitbesteed aan gespecialiseerde netwerkproviders, en op maat gemaakte verbindingen worden vervangen door toegang tot een beveiligde, publiek toegankelijke VPN.

6

Maak werken op afstand veel haalbaarder. Veel bedrijven zijn van plan werknemers toe te staan ​​om thuis of onderweg te werken, maar dit soort flexibiliteit combineren met beveiliging doet dat niet’t werkt altijd. Met VPN's kunt u maken beschermde informatiebronnen die overal toegankelijk zijn, en doe dat op een kosteneffectieve manier.

7 voordelen van VPN

Bescherm IP en andere informatie. Bedrijfspiraterij en spionage zijn voor veel bedrijven een echte zorg en het beschermen van intellectueel eigendom of financiële informatie is een van de belangrijkste VPN-voordelen.

Hoe zit het met VPN-nadelen?

Er zijn dus absoluut voordelen van VPN-services voor zowel particulieren als bedrijven, en deze voordelen van VPN-services zorgen ervoor dat de technologie wereldwijd bekend wordt. Maar voordat u zich aanmeldt voor een opvallende service, loont het ook om enkele VPN-nadelen te overwegen. Geen technologie is perfect, er zijn tenslotte enkele mogelijke nadelen:


   • Transparantie is een probleem. Het moet gezegd worden dat sommige VPN-exploitanten dat zijn’t de meest transparante bedrijven ter wereld, en malafide netwerken bevinden zich in een uitstekende positie om waardevolle informatie uit hun logboeken te verzamelen. Kies dus verstandig uit gerenommeerde merken.

   • Privacy is misschien niet zo volledig als u denkt. Hoewel ze de neiging hebben mensen online veel veiliger te maken, zijn VPN's dat niet’t altijd waterdicht. Eigenlijk, IP-adreslekplagen van lage kwaliteit VPN's, en kunnen uw identiteit in seconden weggeven.

   • Snelheid. Niet alle VPN's hebben Usain Bolt-achtige snelheden. Eigenlijk kunnen sommigen soms op slakken lijken, ondanks grote beloften op voorhand. Zo vergelijk snelheden voordat u zich aanmeldt voor alles. Het’s nog steeds de internet-snelweg, geen door verkeer geblokkeerde zijweg.

   • Werken op verschillende apparaten kan riskant zijn. Tenzij u voorzichtig bent, kan het gebruik van VPN's met laptops en smartphones samen problemen veroorzaken. Kies een VPN die verschillende apparaten verwerkt, geen afzonderlijke VPN's voor elke manier om toegang te krijgen tot internet.

Het vinden van de beste VPN voor uw behoeften

Dat’s vrij veel. Zoals u ziet, zijn er tal van VPN-voordelen voor zakelijke en individuele gebruikers. Maar aan de andere kant, jij’ll moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van de beste VPN.

Op basis van onze diepgaande analyses hebben we er alle vertrouwen in dat we ExpressVPN op onze eerste plaats zetten, met NordVPN in de buurt - vooral als u’ben prijsbewuster. Maar als jij’Bent u op zoek naar een beetje meer opties, kijk dan naar onze beste VPN's-lijst.

Met veel uitstekende providers op dit moment, en meer die online komen terwijl je dit leest, het’is niet moeilijk om uw online privacy te beschermen, en met zoveel digitale bedreigingen kunnen we het ons veroorloven dat niet te doen?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me