Digitale voetafdruk in het bedrijfsleven: hoe ervoor te zorgen


Vooral als je in de jaren negentig bent geboren om te presenteren, heeft je moeder je waarschijnlijk (net als de mijne) er constant aan herinnerd om voorzichtig te zijn met wat je online plaatst. “Op een dag zal je baas dit zien,” zij’zou ik zeggen, haar hoofd schuddend naar je selfies met een eendenkop. “Niets gaat ooit weg op internet!”

Zij’is niet verkeerd. Het beheren van uw digitale voetafdruk als individu is cruciaal. Het internet vergeet nooit, dus het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat de foto die u van internet heeft gemaakt een positieve is. Onthoud die Black Mirror-aflevering met de beoordelingen op basis van de personages’ online aanwezigheid? Ja. Niemand wil dat (in feite betwijfel ik of iemand in een aflevering van Black Mirror wil zijn, maar dat’s een ander verhaal voor een andere keer).

Het’Het is gemakkelijk om zo verstrikt te raken in het handhaven van een sprankelende persoonlijke digitale voetafdruk dat een even belangrijke vergeten wordt: uw bedrijf’. didn’Denk je niet dat bedrijven digitale voetafdrukken kunnen hebben? Hoewel ze een beetje anders werken dan die van particulieren, doen bedrijven dat absoluut.

Wat is een digitale voetafdruk in het bedrijfsleven?

Net als uw persoonlijke digitale voetafdruk, is die van uw bedrijf in wezen het portret van uw bedrijf dat wordt weergegeven door alle verschillende stukjes informatie erover op internet. Hoewel er overeenkomsten zijn tussen persoonlijke en zakelijke voetafdrukken (zoals postings op sociale media en contactgegevens), zijn er categorieën die uniek zijn voor het bedrijfsleven (zoals klantbeoordelingen, openingstijden en zakelijke blogposts).

Kortom, uw zaak in een netjes doosje’ digitale voetafdruk is elk stukje informatie erover, uw werknemers, u als leider en iedereen of iets anders dat ermee is verbonden. Klinkt als veel, toch? Het is.

Waarom is het belangrijk om mijn digitale voetafdruk in het bedrijfsleven te behouden??

Laat’s gaan terug naar het selfie met het gezicht van een eend. Je moeder was zo bezorgd dat je die rotzooi had gepost (sorry) omdat ze dat niet deed’t wil dat de dingen die je toen postte je in de toekomst negatief beïnvloeden. Elke reeks enen en nullen die bestaan ​​met betrekking tot uw bedrijf, vertelt de wereld er iets positiefs of negatiefs over.

Die negatieve beoordelingen van voordat je de klantbezorging echt hebt genageld? Ze’ben daar. De foto's van uw bedrijfsbrede vrijwilligersdag in de soepkeuken? Ja, ze tellen mee. De blogposts die stagiair die geen idee had waar ze mee bezig was, schreven? Je snapt het wel.

Wanneer u uw digitale voetafdruk beheert, bepaalt u het verhaal van hoe uw bedrijf (en, laat’s eerlijk zijn, u bij uitbreiding) worden waargenomen door het publiek. Potentiële klanten, investeerders, journalisten … ze’opnieuw Googlen jullie allemaal. Wat ze vinden als ze dat doen, kan het lot van je harde werk bepalen.

Hoe zorg ik voor mijn digitale voetafdruk?

Hoewel het een ontmoedigende taak kan lijken, doet het dat echt niet’dat moet het zijn. Hier zijn een paar stappen die u kunt nemen om uw digitale situatie op te lossen.

Plan de voetafdruk die u wilt

Om de beste manier te begrijpen om te komen waar je naartoe wilt, moet je een bestemming hebben. Ga zitten en stel een overzicht samen van de digitale voetafdruk die u voor uw bedrijf wilt creëren. Neem de waarden op die u wilt dat uw merk weergeeft, de stem die u geeft’d graag uw media hebben, en alle andere details die belangrijk zijn voor u en uw boodschap als bedrijf.

Doe een grondig onderzoek van uw bedrijf’s afbeelding

Google haal de levende daglicht uit jezelf als bedrijf, of om het echt een boost te geven, gebruik een trefwoordmonitor zoals Brand24 om elke keer dat je bedrijf online wordt genoemd te zoeken en te verzamelen (dit is ook een geweldige leadgeneratiestrategie, maar dat’is een heel nieuw blikje wormen).

Als je eenmaal weet wat’Als je daar bent, kun je een plan opstellen om het af te handelen en het eventueel te corrigeren. Het belangrijkste om een ​​positieve digitale voetafdruk te behouden, is het vermijden van de onwetendheid-is-gelukzaligheid en actief omgaan met goede of slechte vooraf.

Pak het allemaal frontaal aan

Nu je weet wat mensen over je zeggen, het’tijd om het aan te pakken. Reageer op positieve en negatieve beoordelingen, like en deel shouts-outs op sociale media, verzamel links waar jij bent’verwezen in de media voor uw eigen inhoud, en noteer alles (ja, alles) u’opnieuw leren.

Het’s gemakkelijk te vergeten bij het runnen van een bedrijf dat zelfs negatieve feedback nuttig is. als jij’steeds dezelfde frustratie horen, dat kun je weten’is een gebied waarop u zich moet concentreren, wat uw bedrijf en uw klanten zal verbeteren’ ervaringen vooruit.

Wassen, spoelen, herhalen

Don’u hoeft maar één keer uw digitale voetafdruk in te checken en deze te vergeten. Zorg voor een plan om uw bedrijf continu te volgen en aan te vallen’s beeld is nooit buiten uw controle. Dat doet het niet’het maakt niet uit of het’s eenmaal per week of eenmaal per kwartaal; stel een schema samen en reserveer de tijd om uw digitale voetafdruk opnieuw te doorlopen, eventuele problemen aan te pakken en notities te maken voor de toekomst.

Zorg voor een beveiligingsprotocol

Een ander wachtwoord gebruiken dan “Pa55w0rd” zou vanuit een gezond verstand gegeven moeten zijn, maar een sterke vergrendeling om de accounts die het portret van uw bedrijf in de publiciteit schilderen te bewaken, moet een topprioriteit zijn om uw digitale voetafdruk te beschermen.

Sterke wachtwoorden voor accounts zoals uw sociale media, Google-bedrijfspagina en zelfs uw website kunnen het verschil maken tussen het verwerken van een boodschap in uw bedrijf en gehackt worden, waardoor u weinig tot geen controle heeft.

Bovendien is het van cruciaal belang dat alleen de exact juiste mensen toegang hebben tot uw accounts. Bijvoorbeeld die stagiair op sociale media die dat niet deed’realiseer hij zich’verwacht wordt dat hij daadwerkelijk zou werken en een week in een kwaad daglicht zou werpen, zou heel gemakkelijk beschamende of zelfs schadelijke inhoud kunnen posten als zijn inloggegevens niet’t ingetrokken nadat hij vertrekt. Het hebben van een systeem om ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft tot accounts of sites die ze zouden moeten hebben’het beschermt u tegen kwaadaardige aanvallen op uw digitale voetafdruk.

Conclusie

Een groot deel van het imago van uw bedrijf dat door het publiek wordt gezien, wordt bepaald door wat’s online. In veel gevallen is de enige voetafdruk die een bedrijf heeft, een digitale. Het beschermen en besturen van dat beeld is mogelijk door een paar zorgvuldige stappen, en het resultaat is het zeker waard.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

13 + = 15

map