Dropbox-alternatieven: Top 10 beste cloudopslagproviders voor 2020

Dropbox is de wereld’s populairste cloudopslagprovider. Met hun cloudgebaseerde servers kunnen miljoenen bedrijven en particulieren hun bestanden of documenten opslaan in virtueel geheugen, waardoor ze worden gemaakt overal ter wereld toegankelijk.

Dropbox is echter niet’t het enige cloud-opslagspel in de stad. Microsoft’s OneDrive en Google Drive zijn bekende alternatieven, terwijl de afgelopen jaren veel kleinere cloudopslag-apps zijn ontstaan.

In deze blog wordt besproken of Dropbox veilig is, terwijl wordt gesuggereerd 10 toonaangevende opties als je een Dropbox-alternatief nodig hebt. Op die manier zou u een optie voor cloudopslag moeten kunnen vinden die uw vitale documenten veilig en toegankelijk houdt voor iedereen die ze nodig heeft.

Houd online controle over uw veiligheid Bescherm uw webverkeer tegen nieuwsgierige blikken van hackers, bedrijven en overheden met een top-VPN. Bezoek NordVPN

Waarom zou je een alternatief voor Dropbox moeten gebruiken?

Beveiliging is de belangrijkste motivatie die mensen ertoe brengt een Dropbox-alternatief te vinden.

Maar wij’opnieuw niet over kwetsbaarheid voor IP-adres “snuiven” hier. Dropbox is geïmplementeerd 256-bit AES-codering voor alle gegevens die op hun servers zijn opgeslagen. Ze gebruiken ook TLS / SSL en 128-bit AES-codering voor gegevensoverdracht van en naar hun servers. Dat’s een behoorlijk beveiligingsniveau.

De problemen hebben meer te maken met de toegang die Dropbox tot uw gegevens heeft.

In 2013 ontdekten onderzoekers dat de opslagservice talloze .doc-bestanden had geopend nadat ze waren geüpload.

Het bedrijf heeft ook beleid ingesteld dat het delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal actief verhindert. Om dit te bereiken, moeten ze over invasieve systemen beschikken om bestanden te scannen.

Bovendien is de klokkenluider Edward Snowden markeerde het opslagbedrijf als onzeker in 2014, gebruikers adviseren om “raak Dropbox kwijt”. Voor hem was de mogelijkheid van samenwerking met overheidsinstanties een dringende reden om een ​​veilig Dropbox-alternatief te vinden.

Top 10 beste Dropbox-alternatieven in 2020

Wat zijn de beste providers in 2020 na het doornemen van enkele criteria om te overwegen bij het vinden van een alternatief voor Dropbox? Hier’s onze selectie van de top 10 cloudopslagopties:

pcloud-logo

1. pCloud

pCloud is waarschijnlijk het beste Dropbox-alternatief dat er is. Gebaseerd in privacy-gek Zwitserland, laten ze je “rewind” om verloren documenten te herstellen, synchronisatie toe te staan ​​en zijn geoptimaliseerd voor samenwerking. Als u een beetje extra betaalt voor de pCloud Crypto-service, u’Ik krijg ook toonaangevende beveiliging. Gratis accounts bevatten echter geen 256-bit AES-codering, waardoor gegevens onbeschermd blijven.

SugarSync-logo

2. SugarSync

SugarSync’s bestandsversie en uitstekende synchronisatiesystemen maken het ideaal voor complexe zakelijke projecten. Sign-ups ontvangen 5 GB gratis opslag tijdens een gratis proefperiode van 90 dagen, terwijl de service een “nul kennis” beleid, ervoor zorgen dat personeel heeft gewonnen’t gluren in documenten. De nadelen? Daar’s geen documenteditor, en voor sommigen is de prijs misschien een beetje hoog.

SpiderOak-logo

3. SpiderOak

Versterkt door Edward Snowden’De goedkeuring van SpiderOak is een van de beste cloudopslagopties. U kunt eenvoudig back-ups van specifieke harde schijven en mappen synchroniseren, terwijl end-to-end encryptie een sterke mate van beveiliging garandeert. Het’s ook nul kennis - dus het’is een geweldig Dropbox-alternatief voor iedereen die zich zorgen maakt over privacy.

vak logo

4. Doos

Box, opgericht in 2005, is al lang een echt alternatief voor Dropbox en biedt plaats aan meer dan de helft van de Fortune 500-bedrijven. Met dank aan recent “Vak vaardigheden” updates, het’is nu zeer goed aangepast voor het beheren van meerdere bestandstypen. Beveiliging is een ander verkoopargument, met volledige versleuteling en sleutelafwikkeling - het toevoegen van een extra beveiligingslaag voor gegevens die onderweg zijn.

Team Drives-logo

5. Team Drive

Team Drive is misschien het beste Dropbox-alternatief voor mensen met een beperkt budget. Aanmeldingen ontvangen 2 GB gratis opslag, maar kunnen upgraden naar 10 GB door vrienden aan te bevelen voor de service, en dit kan relatief goedkoop worden uitgebreid tot 1 TB. Er zijn geen bewerkingstools, maar als u een uitgeklede cloudopslagservice nodig heeft, werkt deze heel goed.

Cloud me logo

6. CloudMe

Hoofdzakelijk gebruikt als back-up voor zakelijke bestanden, vervult CloudMe die functie goed. Gevestigd in privacybewust Zweden, biedt hun gratis abonnement 3 GB opslag - maar daar’s geen codering, dus jij’U moet bestanden zelf coderen voordat u ze opslaat.

Amazon cloud drive-logo

7. Amazon CloudDrive

Amazone’s Dropbox-alternatief is een goede plek om multimediabestanden op te slaan en de recente introductie van synchronisatie maakt het veel beter voor studenten en zakelijke gebruikers. U’Begin met 5 GB gratis opslag (en onbeperkte opslag voor foto's) en de gebruikersinterface is uiterst eenvoudig te gebruiken. Maar daar’is geen versleuteling, dus het is misschien niet het veiligste Dropbox-alternatief dat er is.

MediaFire-logo

8. MediaFire

Veel eenvoudiger dan Dropbox, MediaFire don’Het staat synchronisatie met lokale desktops toe en het beveiligingsbeleid is tamelijk ondoorzichtig. Maar met 10 GB gratis opslag vooraf en lage prijzen om extra ruimte toe te voegen’is een populaire optie voor cloudopslag in de begroting.

Microsoft OneDrive-logo

9. Microsoft OneDrive

OneDrive biedt uitstekende Microsoft Office-integratie (zoals u’verwacht), en het’s uitstekend voor het opslaan van alle bestandstypen - inclusief films, foto's en documenten. Daar’s zelfs een Kodi-add-on die het afspelen van films vanaf OneDrive eenvoudig maakt. Maar let op: Microsoft scan op auteursrechtmateriaal. Erger nog, ze bieden nulversleuteling voor gewone abonnees. Dus beveiliging is een groot probleem.

Google Drive-logo

10. Google Drive

Met zijn combinatie van tekstverwerking, spreadsheet- en presentatietools, Google’Het cloudopslagsysteem zit vol met handige zakelijke functies. Daar’s 15 GB gratis opslagruimte en de livechatfunctie is geweldig voor realtime samenwerking. AES-256-codering is standaard en tweefactorauthenticatie kan ook worden toegepast. Google decodeert en scant documenten echter voordat ze worden opgeslagen, wat een aantal alarmbellen kan veroorzaken. En ze hebben ook volledige toegang tot de inhoud van opgeslagen documenten.

Hoe het beste Dropbox-alternatief te vinden

Deze problemen zijn er niet’t uniek voor Dropbox en het vinden van een Dropbox-alternatief dat meer privé en betrouwbaar is’t eenvoudig. Bij het zoeken naar een veilig Dropbox-alternatief moet je op een aantal dingen letten.

ten eerste, encryptie is essentieel. Zoals wij’Dropbox zelf scoort hier behoorlijk hoog, en elk alternatief voor Dropbox moet op zijn minst overeenkomen met hun 256-bits codering en het gebruik van TSL / SSL.

Twee factor authenticatieprocedures zijn ook essentieel om ervoor te zorgen dat aanvallers geen toegang hebben tot Cloud-accounts. En het’s geruststellend om cloudopslagbedrijven te zien die open zijn over de code die ze gebruiken. Hoe meer informatie, hoe beter een goede stelregel is om te onthouden.

Een ander referentiepunt voor steno is ISO 27001. Elk veilig Dropbox-alternatief heeft deze certificering behaald, die de zekerheid biedt dat hun risicobeheerpraktijken op orde zijn.

Uiteraard is beveiliging niet’t alles. U’Ik wil ook een volledige reeks functies die is vergelijkbaar met wat Dropbox te bieden heeft. Dus zoek maar bewerkingssuites, bestanden delen met één klik, eenvoudig synchroniseren met harde schijven, terugdraaifuncties om terug te keren naar eerdere documentversies, en de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten.

als jij’maakt u zich zorgen over de beveiligings- of prijsfuncties van Dropbox, zoek een alternatieve cloudopslagprovider en laat u geruststellen. Zoals wij’heb gezien, er zijn vergelijkbare opties van grote namen zoals Box, Google, Microsoft en Amazon. Onze keuzes voor het beste Dropbox-alternatief zijn echter kleinere, meer op beveiliging gerichte providers. Kies voor pCloud, SugarSync of SpiderOak en uw bestanden moeten volledig veilig zijn.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me