Hoe Facebook te deblokkeren


Facebook is gewoon enorm, met ongeveer 2,41 miljard actieve gebruikers. Maar zoals recente gegevensschandalen hebben aangetoond, is het dat wel’s niet altijd een veilige ruimte. En het opleggen van sociale media-verboden door landen als China heeft duidelijk gemaakt hoe de toegang in een oogwenk kan worden afgesloten.

Met dat in gedachten, hier’s een beknopte handleiding voor het deblokkeren van Facebook met een VPN en hoe u veilig kunt blijven op Facebook. De twee onderwerpen gaan samen als de zijkanten van een munt. Zoals wij’Zie je, het gebruik van een VPN is in beide gevallen volkomen logisch.

Waarom zou u Facebook deblokkeren?

Facebook is voor velen van ons een instrumenteel onderdeel van het dagelijks leven. Wanneer we bijvoorbeeld reizen, maken we afspraken om iedereen op de hoogte te houden via Facebook. En als je kunt’Om toegang te krijgen tot uw profiel, kunnen uw vrienden en familie zich gemakkelijk zorgen maken.

Mensen kunnen Facebook om verschillende redenen deblokkeren. Om te beginnen is het sociale netwerk in sommige landen verboden, zoals Noord-Korea, China en Iran, terwijl landen als Bangladesh, India en Egypte tijdelijke of regionale verboden hebben opgelegd.

Ten tweede zijn er gevallen in elk land waar u mogelijk moet weten hoe u Facebook-websiteprofielen kunt deblokkeren. Uw universiteitsbibliotheek heeft bijvoorbeeld een Facebook-ban via het lokale netwerk.

Dus waar ter wereld u ook bent, daar’is een kans dat jij’Ik kom Facebook-beperkingen tegen. Gelukkig zou er altijd een manier moeten zijn om over die barrières te springen, zodat u kunt genieten van de voordelen van uw profiel op sociale media.

Hoe kan een VPN u helpen bij het deblokkeren van Facebook-webpagina's?

De eerste methode is om een ​​VPN te gebruiken. Deze tools maken gecodeerd “tunnels” van uw computer tot servers overal ter wereld. En ze bieden gebruikers ook anonieme IP-adressen. Wanneer u de twee bij elkaar optelt, kunt u in wezen onzichtbaar worden voor repressieve overheden (of IT-teams van scholen).

Als u problemen ondervindt met het blokkeren van Facebook, zijn VPN's uiterst eenvoudig te gebruiken. Hier’s hoe dit te doen:

 1. Zoek een betrouwbare VPN uit een lijst met de beste die er is en download hun client op uw smartphone of computer. Let bij het kiezen van een VPN op beoordelingen die aangeven of deze op uw locatie werkt, omdat sommige VPN's geweldig kunnen zijn in de VS, maar waardeloos in plaatsen zoals China. We raden NordVPN aan als de veiligste VPN-service.
 2. Wanneer de VPN is geïnstalleerd, u’Waarschijnlijk heeft u de mogelijkheid om een ​​abonnement te kopen of een gratis proefversie te gebruiken. als jij’gebruik opnieuw een schoolnetwerk, probeer de gratis versie eens (maar don’verwacht geen wonderen). Maar als jij’in een repressieve jurisdictie is het logisch om een ​​weloverwogen VPN-abonnement te kopen, omdat gratis versies zelden werken en een beveiligingsrisico kunnen vormen.
 3. Kies een VPN-server om in te loggen. als jij’Als u Facebook gebruikt, moet dit in een Engelstalig land zijn (of ergens waar uw voorkeurstaal spreekt). Als u een Duitse server kiest, wordt Facebook waarschijnlijk in het Duits geladen. Vergeet niet dat VPN's een nieuwe, anonieme identiteit creëren en dat kan Facebook’vertel niet waar je bent’ben er echt van.
 4. Na u’opnieuw aangemeld bij een server, laad Facebook en voer uw inloggegevens in. Het’zo simpel is dat.

Kunnen proxy-tools die Facebook deblokkeren een haalbaar alternatief zijn??

De andere optie (die we niet gebruiken’t echt aanbevelen) is het gebruik van een proxy. Proxy's zijn in wezen uitgeklede versies van VPN's. Ze anonimiseren uw IP-adres en coderen meestal verkeer van uw browser, maar zijn veel beperkter dan VPN's. Met een VPN wordt alles wat u online doet, gedekt. Proxy's hebben daarentegen de neiging om slechts één browser of P2P-client te verbergen, waardoor al het andere onbeschermd blijft.

Als u Facebook-proxy-tools echter wilt deblokkeren, kan dit een lichtgewicht, gebruiksvriendelijke oplossing zijn. ProxFree claimt bijvoorbeeld gebruikers toegang te geven tot Facebook via een proxy die zich volledig in hun browser bevindt - dus daar’Het is niet nodig om abonnementen te kopen of clients te downloaden.

Als u beperkte systeembronnen heeft, is dit misschien een optie die het overwegen waard is, maar wij’d raden gebruikers aan zich te houden aan de veiligere VPN's.

Waarom het gebruik van een VPN u kan helpen Facebook veilig te gebruiken

Tot nu toe hebben we’heb gekeken hoe je Facebook kunt deblokkeren, of dat dat is’s als gevolg van overheidsinmenging of bedrijfs- / schoolbeleid. Maar daar’is een andere kant van het gebruik van VPN's met Facebook, en dat heeft betrekking op online beveiliging.

Wanneer u zich aanmeldt bij het sociale netwerk, doet u dat niet’t krijgt veel begeleiding over hoe je veilig kunt blijven op Facebook. Maar als u dat deed, zou het installeren van een VPN hoog op de lijst staan.

Ten eerste kun je met VPN's alles wat je leuk vindt op Facebook plaatsen en lezen zonder je zorgen te maken dat je wordt geïdentificeerd door snoopers. Dit kan nuttig zijn voor politieke activisten, maar heeft algemene privacyimplicaties voor ons allemaal, vooral gezien de onthullingen die Edward Snowden over de National Security Agency (NSA) heeft gegeven.

Ten tweede voorkomen VPN's dat adverteerders uw persoonlijke voorkeuren volgen. Wanneer u op Facebook en Google surft, kan een leger van cookies alles analyseren wat u doet. Dit is behoorlijk verontrustend, vooral wanneer hun aanbevolen advertenties je volgen op internet. VPN's anonimiseren uw identiteit, waardoor cookies hulpeloos worden.

Ten derde proberen cybercriminelen vaak gegevens over individuen te verzamelen via hun Facebook-activiteit. Als u smartphones of laptops op onbeveiligde netwerken gebruikt, is dit het geval’Het is niet zo moeilijk om je sociale media-activiteit te bekijken. Maar VPN's maken het veel moeilijker om de informatie samen te brengen in een doelprofiel.

Ten slotte heeft Facebook zelf een track record van het bespioneren van gebruikers en het maken van enorme winsten uit hun gegevens. Een VPN kan de informatieverstrekking over wie u bent, uitschakelen.

Moet u het Onavo-project gebruiken om Facebook veilig te gebruiken?

Facebook weet alles over de beveiligingszorgen van gebruikers, en daarom kan hun VPN zijn vrijgegeven. De VPN wordt Onavo genoemd en heeft als doel Facebook te benutten’s servers om gebruikers te beschermen’ verkeer. Het idee is dat door al uw webactiviteit via Facebook te routeren’s servers, kan het bedrijf uw blootstelling aan malware en bewaking minimaliseren.

Klinkt visachtig? Nou, technische commentatoren hebben Onavo afgerond en ervan beschuldigd “snooping” op gebruikers en creëren “psychologische profielen” van gegevens die veel verder gaan dan Facebook-updates. U kunt onze inzichten over dit project ook lezen in ons artikel: Facebook Onavo Project VPN - Een rotte appel eindelijk uit de winkel gegooid.

Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van een VPN. Wij’d raad aan Onavo te missen, ook al is het’s gratis beschikbaar.

Wat kun je nog meer doen om veilig te blijven op Facebook?

Zoals wij’heb gezien, het gebruik van een VPN kan een grote hulp zijn bij het deblokkeren van Facebook en het verslaan van gegevensverzamelaars. Maar dat zijn ze niet’t het enige dat gebruikers moeten doen als ze veilig willen blijven.

Het aanpassen van uw privacy-instellingen op Facebook is net zo belangrijk, en ook’is iets dat relatief weinig mensen doen. Dus om dingen af ​​te ronden, hier’is een korte handleiding om dit te doen:

 1. Ga naar je Facebook-sta
  rtpagina en klik op het hangslotsymbool.
 2. Kies de “Voer Privacycontrole uit” optie.
 3. Ga nu naar het gedeelte Berichten om ervoor te zorgen dat alleen mensen die je kent, je berichten kunnen zien.
 4. Ga naar het gedeelte Apps om te controleren of niemand uw app-gebruik van derden kan zien.
 5. Ga ten slotte naar de sectie Profiel en kies wie uw gegevens kan zien. Instellingen voor vrienden of alleen jij worden aanbevolen.

Wanneer je’heb je privacy-instellingen op Facebook aangepast en een VPN geïnstalleerd, je moet veilig toegang hebben tot het sociale netwerk waar en wanneer je maar wilt.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

97 − = 87

map