Hoeveel kost een VPN?


Als je wilt weten hoeveel een VPN kost, weet je waarschijnlijk al wat het is. Maar voor de duidelijkheid, een VPN (of Virtual Private Network) -oplossing is een cyberbeveiligingstoepassing die u anonimiteit op het net biedt. Wanneer u een VPN-tool gebruikt, reizen al uw online communicaties door een gecodeerde tunnel.

Naast het beschermen van uw privacy, kan een VPN-service ook uw locatie vervalsen en u dus toegang geven tot websites met geografische beperkingen. Zo kan bijvoorbeeld 30% van de VPN-gebruikers Netflix van over de hele wereld streamen. Maar we kunnen ook P2P-bestandsuitwisseling (torrenting) en online gaming noemen als twee van de belangrijkste redenen om een ​​VPN te installeren.

Afgezien van dagelijkse gebruikers, reizigers, onderzoeksjournalisten, politieke en milieu-activisten en hackers behoren ook tot degenen die kunnen profiteren van deze technologie.

Afgezien van dagelijkse gebruikers, reizigers, onderzoeksjournalisten, politieke en milieu-activisten en hackers behoren ook tot degenen die kunnen profiteren van deze technologie. Voor sommigen van hen kan het een (geruïneerd) leven of dood zijn.

Hoeveel kost een VPN? Over het algemeen kost het veel minder dan de prijs die u betaalt’d betalen in geval van inbreuk op de privacy of het lekken van persoonlijke gegevens.

Eerst laten we’zie waarom een ​​VPN überhaupt geld kost.

VPN-prijs - waar betaal je voor?

hoeveel kost een VPN

Je hebt misschien op de harde manier geleerd dat in dit leven aan alles een prijskaartje hangt. VPN-services zijn geen uitzonderingen. Zelfs als je het internet ziet wemelen van honderden gratis VPN-apps, jij’Ik kom er snel achter dat ze allemaal met een prijs komen.

In het geval van gratis VPN's wordt die prijs natuurlijk niet in geld gemeten. Over het algemeen kunt u worden overspoeld met pop-upadvertenties van derden, uw verbindingen en activiteiten kunnen worden vastgelegd, uw persoonlijke gegevens kunnen worden verkocht aan derden, uw snelheden kunnen laag zijn, u mag slechts een beperkt aantal servers gebruiken, uw bandbreedte kan ook beperkt zijn, enzovoort.

VPN's kosten bedrijven veel geld om te onderhouden: VPN-servers over de hele wereld kopen, huren en onderhouden, softwareontwikkeling, marketing, live chatondersteuning, enzovoort.

Laat’krijg iets recht. VPN's kosten bedrijven veel geld om te onderhouden. Ze moeten VPN-servers over de hele wereld kopen, huren en onderhouden in datacenters. Om nog maar te zwijgen van andere VPN-kosten zoals softwareontwikkeling, marketing, live chatondersteuning, enzovoort.

Sommige hardcore VPN-providers hebben zogenaamde bare metal-servers, fysieke servers die exclusief voor hen zijn bedoeld. Deze zouden vanaf daar veiliger moeten zijn’s geen derde partij of tussenpersoon betrokken. Het huren van dergelijke servers is zeker duurder dan het huren van gedeelde IP-adressen op een gedeelde server.

Natuurlijk hebben we gewonnen’ze hebben geen medelijden met deze providers voor al hun VPN-kosten “hoofdpijn” sinds we’hebben het over een $ 20 + miljard per jaar bedrijf. Ze’opnieuw bezig “prima,” geen zorgen.

Prijsplannen

Drie soorten VPN-tariefplannen

De VPN-prijs is voor velen de maker of breker bij het kiezen van een service. Als een VPN u meer kost dan u zich kunt veroorloven, bent u misschien niet geïnteresseerd in de geweldige beveiligingsfuncties die het heeft. Rechtsaf?

Daarom, wanneer u op zoek bent naar de beste keuze, komt u op een gegeven moment op de onvermijdelijke vraag, “Hoeveel kost deze VPN?”

In wezen zijn er drie servicetypen als het gaat om VPN-kosten:

 1. Vrij
 2. Premium gratis proefversie
 3. Betaald of Premium

Een cadeau

Vrij

Wel, duidelijk daar’s hier zijn geen VPN-kosten inbegrepen. Hoewel wij’heb hierboven het indirecte genoemd “VPN prijs” u kunt betalen voor een gratis service.

Een diamant

Premium gratis proefversie

Wanneer een VPN geen gratis versie heeft, wel’s mogelijk dat het’Ik heb een premium gratis proefoptie. Het’s ook bekend als de freemium-versie. Natuurlijk hebben veel VPN's zo'n gratis proefperiode niet. In ieder geval, als u ervoor kunt kiezen om een ​​gratis proefversie te krijgen, is dit het geval’waarschijnlijk dat u’Ik moet uw betalingsgegevens verstrekken. Jij hebt gewonnen’t in rekening gebracht voor de proefperiode. Je moet hier echter heel voorzichtig mee zijn. Hoewel bepaalde betrouwbare VPN-providers u waarschijnlijk enkele dagen voor de deadline op de hoogte zullen stellen, doen sommigen dit misschien niet.

Als u vergeet uw abonnement op tijd te annuleren, u’d in rekening worden gebracht voor een maand- of jaarplan.

Raad eens wat er gebeurt als u vergeet uw abonnement op tijd te annuleren. Ja, het worst case scenario is dat jij’d in rekening worden gebracht voor een jaarplan. Dit kan $ 70- $ 90 korting op uw bankrekening betekenen. In het beste geval, u’d betaal voor een maandelijks abonnement, meestal rond de $ 10. Toch kan uw gratis proefversie eindigen met een VPN-prijskaartje.

Lees altijd de kleine lettertjes wanneer u zich aanmeldt voor een premium gratis proefversie. Waarom zou een VPN u kosten, wanneer u gewoon een gratis proef wilt?

Geld betalen voor VPN

Betaalde of Premium VPN-prijzen

VPN-providers hebben meestal 3-4 tariefplannen of abonnementen voor u. De meest populaire plannen zijn de volgende:

 • 1 maand: $ 7 - $ 13
 • 3 maanden: $ 5- $ 12 / maand
 • 6 maanden: $ 4- $ 11 / maand
 • 1 jaar: $ 3- $ 10 / maand
 • 2 jaar: $ 3- $ 9 / maand
 • 3 jaar: $ 3 / maand

Natuurlijk vindt u misschien ook een beetje goedkopere of iets duurdere VPN's. Toch zijn dit de gemiddelde VPN-prijzen die we hebben’heb tot nu toe gezien.

Af en toe, jij’Hier vindt u ook 5-jarige abonnementen of levenslange abonnementen. We zouden het echter niet doen’het is niet aan te raden om hiermee rekening te houden. Geen enkele provider kan echt garanderen wat de toekomst zal brengen voor IT en cybersecurity. Wij geloven dat het’s veiliger om te gaan voor een abonnement van 1, 2 of 3 jaar.

In feite wel’zijn meestal deze tariefplannen die mogelijk de beste VPN-prijs voor u bieden. Soms kunt u tot 60-70% of meer besparen als u voor een langer plan kiest.

Er kunnen ook extra kosten zijn die uw VPN-prijs uiteindelijk kunnen verhogen. Sommige VPN's bieden meer apparaatlicenties, meer serverlocaties of speciale IP-adressen voor wat extra geld. Anderen kunnen deze eenvoudig opnemen in hun tariefplannen.

Verrassing vpn deal

VPN speciale aanbiedingen

als jij’Als je geluk hebt en je timing klopt, kun je je maandelijkse VPN-kosten verlagen tot een nog redelijker bedrag. Dit is wanneer speciale VPN-aanbiedingen in het spel komen. Hoewel het’Mogeli
jk dat een aanbieder een strategische zet doet en op een willekeurige dag met een enorme korting uitkomt, zijn de meeste deals specifiek getimed.

Wat is een betere manier om een ​​speciale aanbieding aan te bieden dan deze te koppelen aan een nationale feestdag of een evenement? Dat’s waarom het’Het is de moeite waard om te browsen met je ogen wijd open rond het volgende:

 • Halloween
 • Dankzegging
 • Zwarte vrijdag
 • Cybermaandag
 • Kerstmis-
 • Nieuwjaar
 • Valentijn’s dag
 • Pasen

Natuurlijk zijn er enorme verschillen in kortingen en VPN-prijzen, zelfs als dit het geval is’is een speciale deal. U kunt VPN's vinden vanaf slechts $ 1,15 / m met een besparing van 89%, bijvoorbeeld. Terwijl andere topspelers slechts 50% van hun gebruikelijke VPN-prijs laten vallen.

vpn verkoop

VPN-prijskortingen - kortingsbonnen

Een andere manier om uw VPN-kosten te verlagen, is om een ​​couponcode te krijgen en deze toe te passen op het aankoopscherm van het abonnement. Hoeveel kost een VPN met een couponcode?

Pas eerst op voor valse VPN-couponwebsites. Deze kunnen uw apparaat infecteren of gewoon misleidende en potentieel schadelijke pop-up- en banneradvertenties weergeven.

Als je de echte deal wilt, heb je twee keuzes. Ten eerste kunt u veel aangesloten VPN-beoordelingswebsites vinden die coupons aanbieden voor veel VPN's. Met deze kortingsbonnen kunt u 15% tot 80% besparen op de oorspronkelijke VPN-prijs. Ten tweede delen soms de officiële VPN-websites ook couponcodes.

Dus voordat je haastig op de koopknop drukt, het’is de moeite waard om rond te snuffelen voor een voordelige VPN-prijs.

Contant en creditcard

Betaalmethodes

Het belangrijkste dat u moet weten over betaalmethoden is dat er anonieme en niet zo privacyvriendelijke opties zijn. Helaas ondersteunen de meeste VPN's meestal alleen de laatste. Er zijn echter steeds meer VPN-services waarmee u anoniem kunt betalen. Het’is tenslotte een privacytool, niet’toch? We vragen ons af waarom niet alle providers klaar zijn om anonieme betalingen in hun repertoire op te nemen.

De primaire VPN-betaalmethoden zijn:

 • Creditcards of betaalpassen (American Express, Visa en MasterCard)
 • PayPal

Veel VPN-providers hebben alleen deze twee basisopties. Anderen geven u verdere betaalmethoden, hoewel deze nog steeds niet anoniem zijn:

 • Overschrijving
 • Paymentwall (Alipay, Webmoney, iDeal, UnionPay, Qiwi, etc.)

Gelukkig zijn er mensen die uw privacy serieus nemen en dus een extra laag anonimiteit bieden:

 • Cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Dash, Emercoin en Byteball
 • Cadeaubonnen en prepaidkaarten

Houd er rekening mee dat het kiezen van een anonieme betalingsoptie een ongelukkig gevolg kan hebben met betrekking tot uw mogelijke terugbetaling. Het restitutiebeleid of de kleine lettertjes van de aankooppagina moeten hierover informatie bevatten. Om een ​​lang verhaal kort te maken: u komt mogelijk niet in aanmerking voor een terugbetaling als u een cryptocurrency, een cadeaubon of een prepaidkaart gebruikt.

Geldteruggarantie

Geld terug voor VPN

Hoeveel kost een VPN als u een terugbetaling kunt aanvragen? Nou ja, niets. Het goede nieuws is dat de meeste VPN-providers deze optie bieden. Zoals gewoonlijk kunt u dat echter wel’het is altijd vanzelfsprekend zoals we zojuist hebben vermeld.

Niet alle VPN-services worden geleverd met een gratis versie of een gratis premium-proefversie. Daarom proberen veel gebruikers te rekenen op de geld-terug-garantie om hun gekozen VPN-app te testen. Als ze dat zijn’Als ze tevreden zijn, kunnen ze altijd om terugbetaling vragen. Of kunnen ze?

Het punt is, restituties kunnen lastig zijn. Allereerst moet je weten hoeveel dagen je het moet claimen zonder dat de VPN je iets kost. Aanbieders kunnen u verschillende tijdspannes toekennen voor de geld-terug-garantie. Dus jij’zorg ervoor dat je het goed doet.

De meeste VPN's bieden 3, 7, 14, 30, 31, 32 of 45 dagen voor een terugbetaling. Maar, en het is een grote, maar dit is misschien niet de enige voorwaarde om in aanmerking te komen. Daarom adviseren wij u om altijd de juridische documenten aandachtig te lezen om meer te weten te komen over het terugbetalingsbeleid.

Ondertekend document

Restitutie beleid

Een betrouwbare service zal waarschijnlijk een “geen vragen gesteld” en “volledige geld-terug” garantie. Het’wordt meestal ook gepromoot op de website, zodat je meteen weet wat je kunt verwachten.

Wees echter voorzichtiger met diegenen die naast de tijdsperiode nog andere beperkingen en voorwaarden hebben. Don’t neem de “30-dagen geld terug garantie” promoties op de website als vanzelfsprekend. U moet het terugbetalingsbeleid aandachtig lezen.

Sommige VPN's hebben bijvoorbeeld beperkingen voor het gebruik van bandbreedte. Maar u komt mogelijk ook niet in aanmerking voor een terugbetaling van de provider als u uw VPN bij een externe leverancier hebt gekocht of met een cryptocurrency of een cadeaubon hebt betaald.

Als u zich niet bewust bent van deze voorwaarden of de deadline vergeet, verhoogt dit ongetwijfeld uw VPN-kosten.

Hoeveel kost een VPN in 2019?

Welnu, op basis van de VPN-prijstrends van 2018 kunnen we u alleen algemene verklaringen aanbieden. Sommige VPN's zullen waarschijnlijk proberen hun prijzen te behouden, tenzij de markt anders dicteert. Sommigen zullen zeker hun VPN-prijs verlagen, anderen kunnen zelfs hun prijsplannen een beetje verhogen.

Een ding’s zeker, echter: als u’of je geluk hebt of grondig, je kunt je gewenste VPN krijgen tegen een speciale korting. Dit kan betekenen dat u anoniem en online beschermd bent voor ongeveer $ 2- $ 3 per maand - de prijs van een mini-koffiefrappuccino.

Als u het maximale uit uw krappe budget wilt halen, raden we u aan onze goedkoopste VPN-lijst te lezen om een ​​goedkope en tegelijkertijd betrouwbare VPN te kiezen.

Als uw belangrijkste criterium bij het kiezen van een VPN van hoge kwaliteit is, dan is de beste algemene VPN-lijst de lijst voor u.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me