Is torrenting illegaal? De veiligste landen voor torrenting


Als je de volledige mate begrijpt waarin torrenting illegaal is of niet, kun je juridische problemen voorkomen die voortvloeien uit het gebruik van torrents om bestanden te delen.

Is torrenting overal ter wereld illegaal? Dit is een van de meest gestelde vragen die we hier krijgen. Helaas daar’is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. In plaats daarvan, het hangt af van wat jij bent’opnieuw torrenting, en in welk land je woont.

Ten eerste is torrenting zelf niet illegaal.

Het delen van bestanden via een peer-to-peer (P2P) -server is legaal en is altijd binnen uw rechten geweest. Er kunnen echter potentiële problemen optreden wanneer de bestanden die worden gedeeld auteursrechtelijk beschermde informatie bevatten, zoals films en muziek. Dit is waar piraterij een rol speelt, en dingen worden een beetje ingewikkelder evenals het antwoord op een vraag “zijn torrents illegaal of zo”.

Wees veilig terwijl torrenting Begin met een van de beste VPN's voor torrenting: ExpressVPN ▸

De krachtigste VPN op de markt bestrijkt een hele torrenter’s snelheid en beveiligingsbehoeften.

NordVPN ▸

Niet alleen de snelste VPN op dit moment, maar ook een die een aantal geweldige aanbiedingen voor gebruikers heeft.

CyberGhost ▸

Goedkoop en gebruiksvriendelijk - CyberGhost biedt een geweldige serverlijst en goede P2P-mogelijkheden.

Het woord ‘zeeroof’ ontstond voor het eerst in de 18e eeuw. Mensen die auteursrechtwetten overtreden, werden aangeklaagd op grond van de Piraterijwet. Aangezien torrenting tegenwoordig een nauw verwant concept is, geloven mensen vaak dat torrenting ook illegaal is. Piraterij wordt echter meestal gepleegd om financiële redenen, en wanneer u een van uw favoriete bestanden op internet deelt, doet u dit waarschijnlijk niet voor financieel gewin. Maar laat’s graven deze vraag “is torrenting illegaal” een beetje dieper.

Hoe torrent je veilig

Privacy is bijna een luxe geworden en niet iets dat je lichtvaardig moet nemen. De meeste torrenters gebruiken Virtual Private Networks (VPN's) die hun internetactiviteit verbergen voor hun internetprovider (ISP).

Als je dat niet doet’Als je wilt dat je ISP je activiteiten onderzoekt, moet je een VPN kiezen die het meest geschikt is voor torrenting.

Het moet uw activiteit niet registreren en ook snel genoeg zijn om deze downloads te verwerken.

Torrent hetzelfde als piraterij?

Is torrenting hetzelfde als piraterij?

Nogmaals, het antwoord is ‘Nee’. Dit kan worden uitgewerkt met behulp van niet-technische termen. De basisprincipes van torrenting kunnen worden uitgelegd als peer-to-peer bestandsdeling. Dit gebeurt wanneer iemand een bestand uploadt of downloadt dat toegankelijk is voor andere mensen in het netwerk, die peers worden genoemd.

Het is niet illegaal om iets op een flash-schijf te laden en te delen met je vriend; dit is in wezen wat torrenting is.

Als u echter auteursrechtelijk beschermd materiaal dat u van internet hebt gedownload, verspreid voor financieel gewin, kunt u problemen met de wet tegenkomen.

Dit is het verschil tussen torrenting en piraterij. Hoewel er een paar landen zijn die milder zijn dan andere en zowel torrenting als piraterij toestaan, is de waarheid dat piraterij zal altijd worden afgekeurd. Zorg ervoor dat u de noodzakelijke vereisten in uw regio begrijpt.

De veiligste landen voor torrenting

veiligste landen voor torrenting

Omdat het delen van digitale bestanden de traditionele manieren om van muziek, films en vele andere vormen van entertainment te genieten heeft overtroffen, is de populariteit van torrenting explosief toegenomen. Het heeft de industrie in beroering gebracht, omdat sommige old-school content-eigenaren nog niet klaar zijn om zich aan te passen aan de nieuwe manier van zakendoen. Er zijn echter een paar landen die omarmen, of op zijn minst de andere kant op kijken, als het gaat om het gebruik van torrents.

Mexico heeft een oogje dichtgekeerd voor torrenters

Hoewel de Mexicaanse regering regels en wetten heeft die torrenting verbieden, moeten deze wetten nog worden gehandhaafd. Recente studies tonen aan dat meer dan 90% van alle internetgebruikers in Mexico downloaden elke dag muziek met torrents. Hoewel er geen gevallen zijn gemeld van arrestaties voor torrenting, wel’het is de moeite waard eraan te denken dat het technisch illegaal is.

Spanje stelt de wet vast

Er was een tijd dat algemeen werd aangenomen dat Spanje de internettoegang zou verlagen van degenen die probeerden bestanden te downloaden of te delen met behulp van een torrent.

De rechtbanken besloten in 2006 dat Spanjaarden vrij zijn van de luxe om legaal bestanden te downloaden en te delen, zolang er geen financiële voordelen waren.

Bovendien kunnen IP-adressen alleen worden verkregen door de politie. Spanje lijkt het bos door de bomen te hebben gezien en in wezen gelegaliseerde torrenting volledig. Ze hebben echter erkend dat de wet zijn gang zal gaan in gevallen waarin piraterij voorkomt. Zo, u kunt zoveel gegevens delen als u wilt, maar u kunt er geen geld aan verdienen. Hoewel er bezwaren waren, is het nu legaal en kun je zoveel torrent als je wilt.

De Zwitsers staan ​​torrenting toe

De Zwitsers staan ​​bekend als liberaler, dus het zal geen verrassing zijn dat torrenting 100% legaal is in Zwitserland.

Het is volkomen normaal en acceptabel om alles te downloaden, zolang u maar wilt gebruik het strikt om persoonlijke redenen. Als je niet van plan bent om het werk dat je downloadt te verkopen, kun je zoveel genieten van torrenting als je wilt.

Nederland deelt kunstwerken

Nederland heeft een interessante aanpak waardoor het nog moeilijker te begrijpen is dat torrenting illegaal is of niet. Het land besloot het te doen sta iedereen toe torrenting te gebruiken om kunstwerken te delen. Mensen mogen kunstwerken torrent voor persoonlijk gebruik (geen persoonlijk gewin).

Deze wet is echter niet van toepassing op andere dingen zoals software.

Nederlanders mogen kunst downloaden maar niet delen. Dus onthoud de volgende keer dat je in Nederland bent, dat het illegaal is om iets te uploaden met een torrent. Maar je kunt gewoon torrents uit andere landen downloaden. Wat nogal verwarrend is, is de manier waarop de Nederlandse autoriteiten kunst definieerden. Aren’t films, muziek en boeken ook kunstwerken?

Torrent is illegaal in de VS.?

Torrenting in de Verenigde Staten is technisch gezien niet illegaal, tenzij u auteursrechtelijk beschermd materiaal downloadt- maar de regering doet nog steeds haar best om het te bestrijden.

De meeste ISP's smoren torrentverkeer dat op hun netwerk wordt gedetecteerd.

Met andere woorden, ze maken het downloaden erg traag, in een poging mensen ervan te weerhouden het te doen. U kunt dit omzeilen door een goede VPN te gebruiken en verbinding te maken met servers buiten de Verenigde Staten.

Is het veilig om torrents te gebruiken??

Als je Zwitserland als voorbeeld neemt, kun je gerust zeggen dat je grotendeels vrij bent om te torrent wat je wilt, wanneer je maar wilt. Als u zich echter in een van de andere bovengenoemde landen bevindt, kan uw veiligheid veel lager zijn. In Nederland kan uw veiligheid een probleem worden zodra u iets deelt; in Mexico kan uw privacy worden aangetast, en alleen dit kan een probl
eem worden.

Zwitserland heeft privacywetten die het illegaal maken voor derden om IP-adressen te bespioneren van mensen die torrents downloaden. Maar we hebben niet allemaal het geluk om van dergelijke voordelen te genieten.

Dus hier vragen we onszelf opnieuw af of het illegaal is of niet, en hier is het antwoord waar we allemaal zoveel van genieten - het hangt ervan af. Als u anoniem wilt blijven en uw privacy te allen tijde wilt beschermen, moet u overwegen te investeren in het gebruik van een virtueel particulier netwerk voor torrenting. Als u dit doet, is het waarschijnlijk dat u indringing of mogelijke juridische stappen als gevolg van het delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal voorkomt.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

55 − = 54

map