Onthulde VPN-eigenaren onthuld: 101 VPN-producten van slechts 23 bedrijven


Laatste update: 3 januari 2020

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de VPN-markt krioelt van verschillende bedrijven die strijden om een ​​deel van de groeiende VPN-taart voor consumenten.

Toen we echter verder gingen kijken naar de VPN's en de bedrijven die ze bezitten, merkten we iets interessants op: veel van deze producten zijn eigendom van hetzelfde bedrijf. Met onze belangen gewekt, hebben we besloten om dieper te graven om te zien hoeveel VPN-producten eigendom zijn van of beheerd worden door welke bedrijven.

Het aantal kan u verrassen:

Ons onderzoek toont aan dat ten minste 101 VPN-producten eigendom zijn van of worden geëxploiteerd door slechts 23 bedrijven.

Dit omvat zowel platformoverschrijdende als mobiele VPN-producten. Het omvat ook directe dochterondernemingen of producten / merken, evenals white label services. Dit vertegenwoordigt een veel groter aantal dan eerder werd gemeld in ander onderzoek.

Voor onze analyse hebben we alleen opgenomen moederbedrijven die meer dan één VPN-product bezitten of exploiteren.

Onthulde VPN-eigenaren onthuld: 101 VPN-producten van slechts 23 bedrijven Wilt u alle informatie in een gemakkelijk, downloadbaar formaat? Bekijk onze infographic

Waarom is dit belangrijk?

Als het gaat om het echte eigendom van verschillende VPN-producten en -merken, dan is dat het wel’s belangrijk om te weten welk bedrijf de gebruikers daadwerkelijk bezit of exploiteert’ gegevens. Er zijn twee grote mogelijke problemen om te overwegen.

# 1 Gegevensprivacy

Als de moedermaatschappijen zich daadwerkelijk in een 5/9/14 Eyes-land bevinden, meestal gebruikers met een hoog toezicht, gebruikers’ gegevens kunnen wijd openstaan ​​voor die regeringen. Als ze zich in Rusland, China en andere autoritaire / repressieve regeringen bevinden, zijn ze gedwongen hun gegevens standaard aan de regeringen te verstrekken (zoals we eerder in onze Chinese surveillanceanalyse hebben besproken). Het moederbedrijf kan ook bereid zijn om gebruikersgegevens te verkopen.

Onlangs hebben Amerikaanse senatoren een onderzoek gepland naar de buitenlandse servers die worden gebruikt om verkeer om te leiden bij gebruik van een VPN. Senatoren Marco Rubio (R-FL) en Ron Wyden (D-OR) hebben het volgende opgemerkt [pdf]:

“Als Amerikaanse inlichtingendeskundigen geloven dat Beijing en Moskou Chinese en Russische technologie gebruiken om Amerikanen te onderzoeken, zou DHS zich ook zorgen moeten maken dat Amerikanen hun browsegegevens rechtstreeks naar China en Rusland sturen.”

# 2 Gegevensbeveiliging

Als het eigen bedrijf onbetrouwbaar is, kan dit veel problemen veroorzaken. Moederbedrijven waarvan is aangetoond dat ze grote kwetsbaarheden hebben, of zelfs verdachte add-ons en mogelijke malware bevatten, kunnen ertoe leiden dat gebruikersgegevens worden gestolen of zelfs dat hun computers worden gehackt.

Belangrijkste leerpunten

De belangrijkste punten uit ons onderzoek toonden:

 • j2 Global (via StackPath) bezit of beheert minstens 13 VPN-producten. Het beweert echter officieel slechts 6 te bezitten: IPVanish, StrongVPN, Encrypt.me (voorheen Cloak), SaferVPN, Perimeter 81 en Buffered VPN (die zijn samengevoegd met Encrypt.me). We laten zien dat het white label-services biedt voor VPNHub en NameCheap VPN, en ook 5 andere VPN-producten beheert
 • evenzo, Ankervrij claimt officieel alleen Hotspot Shield-, TouchVPN- en JustVPN-producten. Het verbergt echter het feit dat het ook Betternet-producten bezit, voor in totaal 10 VPN-producten in eigendom
 • Gaditek, het in Karachi gevestigde technologiebedrijf, claimt officieel slechts 3 VPN-producten te bezitten (PureVPN, Ivacy en de nieuwere Unblock VPN) & Proxy). Echter, wij’heb nog twee VPN-producten ontdekt. We laten ook zien dat dit bedrijf de VPN-beoordelingssites vpnranks.com, bestvpnservice.com, bestvpn.co en 2 andere beheert
 • De populaire mobiele VPN-ontwikkelaar Innovatieve technologieën heeft 10 VPN-producten onder zijn riem. We laten zien dat 2 van die VPN-producten van het andere bedrijf zijn, Lemon Clove, en nog eens 2 van Autumn Breeze 2018, die ook eigenaar is van
 • Amerikaans bedrijf Actmobile-netwerken, met 3 mobiele VPN-apps, wordt ook Free VPN LLC uitgevoerd of gebruikt voor in totaal 6 VPN-producten
 • We laten zien dat de meeste van de populaire alleen VPN's zijn eigenlijk Chinees (gerund door Chinese staatsburgers of feitelijk gevestigd in China). Dit betekent dat gebruikersgegevens waarschijnlijk toegankelijk zijn voor Chinese autoriteiten, wat de Amerikaanse senatoren bevestigt’ angst voor Amerikaanse gegevens die in Chinese of Russische handen vallen

U kunt de volledige samenvatting van onze bevindingen bekijken in onze gedetailleerde infographic. Hieronder kunt u zien hoeveel van deze VPN-producten beschikbaar zijn in zowel de Google Play- als de Apple App-winkels.

# 1 j2 Global (via StackPath) - 13 totale VPN-aanbiedingen

j2 Global - Stackpath

j2 Global (dat onder andere ook de technische publicatie PCMag bezit) heeft onlangs StackPath overgenomen’s VPN-producten. StackPath wordt vermeld als “een Amerikaans netwerk voor contentlevering, cloudservice en firewallprovider voor webapplicaties.” In een poging zijn aanbod te verbreden, heeft StackPath Highwinds in 2017 gekocht, en daarbij kwamen IPVanish, StrongVPN en Encrypt.me (voorheen Cloak).

In juli 2019 kondigde j2 Global aan dat het het Israëlische SaferVPN heeft gekocht en in november 2019 fuseerde Encrypt.me met Buffered VPN. Via het white label-gedeelte, WLVPN, dat StackPath in 2016 heeft gekocht, biedt het white label VPN-services voor beide VPNHub (Pornhub’s VPN) en Namecheap VPN. Reddit-gebruikers ontdekten dat NameCheap VPN de WLVPN-service gebruikt.

Op WLVPN’Op de website vermelden ze de Overplay VPN-service ook als een van hun klanten.

wlvpn partnerlijst

Op basis van DNS-serveradressen is Unblock-Us ook verbonden met WLVPN / Highwinds en eigendom van of beheerd door StackPath of CEO Lance Crosby.

Via Crosby kunnen we deze andere VPN's ook verbinden:

 • netDNA (biedt aangepaste VPN-services)
 • NETPROTECT
 • Beveiligde connectiviteit

Eerste interessante punt naar voren gebracht:

Unblock-us wordt niet vermeld als klant van WLVPN of enige relatie met Highwinds of StackPath.

Als we echter kijken naar de instructies voor het instellen van Unblock-us op Windows, vinden we deze DNS-serveradressen.

deblokkeer ons highwinds

Ze zijn beide verbonden met de Highwinds-organisatie.

DNS 1: 64.145.73.5

isp-organisatie highwinds gemarkeerd

DNS 2: 209.107.219.5

isp-organisatie highwinds dns2 gemarkeerd

Naast de aanwijzing van de DNS-server, een blik op hun werknemer’s LinkedIn-profielen onthullen ook enkele interessante trends:

Peter Gratale’Het LinkedIn-profiel laat zien dat hij van 2014 tot 2016 zowel bij Unblock US als Highwinds heeft gewerkt:

Onthulde VPN-eigenaren onthuld: 101 VPN-producten van slechts 23 bedrijven

Tweede interessant punt:

Je hebt misschien twee verschillende namen opgemerkt voor dezelfde Unblock-Us-service: UnblockUS en Unblock-Us. Hiervoor zijn twee afzonderlijke LinkedIn-pagina's “bedrijven”: UnblockUS en Unblock-Us, wat ons leidt naar een bedrijf genaamd NetProtect. Beide bedrijfspagina's vermelden echter de website www.unblock-us.com als hun domein, de eigenlijke website voor de Unblock-Us VPN-service.

Zowel unblock-us.com als netprotect.com hebben hetzelfde favicon:

Onthulde VPN-eigenaren onthuld: 101 VPN-producten van slechts 23 bedrijven

Unblock-Us heeft het volgende adres onderaan de website:

NetProtect Ltd, 236 Strovolos Avenue, Strovolos, 2048, Nicosia, Cyprus

Kijkend naar NetProtect’Op de website zien we de volgende twee adressen:

Wereldwijd: 21 Pine Road, Belleville, St Michael, BB11113, Barbados | EU: NetProtect Ltd, Grigori Afxentiou, 133 Agios Dometios, 2369, Nicosia Cyprus

Ze tonen dezelfde bedrijfsnaam (NetProtect Ltd.) met iets andere adressen op Cyprus. Wanneer u echter naar deze URL gaat: https://promo.unblock-us.com/welcome, u’Ik zie exact dezelfde twee adressen van NetProtect’s website.

En toen we het Barbados-adres bekeken, ontdekten we dat er in feite 96 entiteiten op hetzelfde adres waren geregistreerd (dankzij de Panama Papers). Geen van hen zijn NetProtect of Unblock-us.

Op dit punt is het’is veilig om te zeggen dat zij’zijn beide hetzelfde bedrijf.

En om alles weer te verbinden met StackPath, voor het geval we dat willen’t heeft ons punt al bewezen: daar’s een bedrijf genaamd Netprotect LLC dat is geregistreerd in Florida. Dit zijn de belangrijkste mensen in dat bedrijf:

lance crosby netprotect llc

Als die naam je bekend voorkomt, is het’s omdat dat’s dezelfde Lance Crosby…

lance crosby netprotect llc 1

…die eigenaar is van Highwinds Network Group…

lance crosby netprotect llc 2

…evenals StackPath, Overplay, Strong Technology (StrongVPN) en vele andere bedrijven.

# 2 AnchorFree - 10 totale VPN-producten

AnchorFree mobiele VPN-productenAnchorFree mobiele VPN-producten

AnchorFree is betrokken bij de VPN-industrie sinds de introductie van haar belangrijkste product, Hotspot Shield, in 2008. In februari 2015 heeft AnchorFree JustVPN en TouchVPN overgenomen. JustVPN heeft slechts één VPN-product: een Android-app genaamd “JustVPN - Gratis onbeperkte VPN & volmacht.”

TouchVPN heeft drie unieke apps. Twee zijn voor Android (Touch VPN, VPN 360) en drie zijn voor iOS: VPN 360, Touch VPN, VeePee VPN Proxy.

In november 2016 werd Betternet Technologies overgenomen door AnchorFree. Betternet maakt de volgende apps:

Android:

 • VPN gratis - Betternet Hotspot VPN & Privébrowser
 • VPN-proxy door HexaTech
 • VPN in Touch (ontwikkelaar vermeld als gewoon “Betternet”)

iOS:

 • Beste VPN Proxy Betternet
 • HexaTech Onbeperkte VPN
 • VPN in contact
 • VPN Pro | Lifetime Proxy & Beste VPN van Betternet

Door dubbele iOS- en Android-apps (met verschillende namen) te elimineren, zien we dat AnchorFree in totaal 10 VPN-producten heeft, inclusief unieke app-aanbiedingen.

Interessante punten naar voren gebracht:

De conclusie trekken dat AnchorFree Betternet heeft verworven, was een taak op zich. Zie je wel, daar’Er is geen bewijs dat die acquisitie ooit heeft plaatsgevonden. Dus hoe weten we dat Betternet eigendom is van AnchorFree?

Een paar dingen.

Ten eerste is het grootste bewijs Betternet’s eigen privacybeleid. Daar wordt AnchorFree duidelijk zichtbaar het bedrijf achter Betternet genoemd. Kijkend naar AnchorFree’s fusies en overnames op Owler.com, de website van concurrent intelligence, zien we de JustVPN en TouchVPN als de enige acquisities door AnchorFree:

AnchorFree-vermelde overnames

Nu de hoofdvraag: waarom heeft AnchorFree een persbericht uitgegeven voor de acquisitie van JustVPN en TouchVPN, maar niet voor Betternet? Waarom is er eigenlijk helemaal geen directe informatie over deze acquisitie (blogberichten van bedrijven, persberichten, vermeldingen in interviews, artikelen, enz.), Hoewel deze informatie direct beschikbaar is?

Dit heeft waarschijnlijk te maken met al het slechte nieuws rondom Betternet - en onderzoek waaruit blijkt dat dit het geval is’is een van de slechtste VPN-providers die er zijn.

# 3 Gaditek: 7 totale VPN-producten

Gaditek mobiele VPN-productenGaditek’s mobiele VPN-producten

Gaditek is een in Pakistan gevestigd bedrijf dat PureVPN, Ivacy en Unblock bezit - een nieuwer VPN- en proxy-product.

Een interessant punt is dat dit “New Age” bedrijf heeft ook interessante marketingpraktijken. De medewerkers van Gaditek / PureVPN zijn ook verbonden met de volgende VPN-beoordelingssites:

 • vpnranks.com
 • bestvpnservice.com
 • kodivpn.co
 • bestvpn.co (voorheen bestvpnprovider.com)
 • usavpn.com

Dit is een profiel van Humayoun Khan, die van 2014-2015 bij Gaditek werkte en schreef “onbevooroordeelde VPN-beoordelingen” voor vpnranks.com, netflixdown.com en bestvpnprovider.com:

Humayoun Khan profiel

Bovendien wordt Aazim Akhtar vermeld als de Senior Editor voor vpnranks.com, maar op Zoominfo.com, hij’vermeld als werkzaam bij Gaditek als hun teamleider voor inhoudproductie:

Aazim akhtar

Tot slot hebben we Syed Ameer Abbas Rizv wiens rozee.pk functieprofiel laat zien dat hij voor Gaditek werkte van 2014-2018 en werkte op bestvpnservice.com, bestvpnprovider.com en kodivpn.co.

Van deze is vpnranks.com de meest succesvolle, met ongeveer 2,5 miljoen maandelijkse websitebezoekers, volgens OvereenkomstigWeb.

Interessante aandachtspunten:

Tijdens ons onderzoek ontdekten we dat sommige werknemers van PureVPN / Gaditek ook voor een andere VPN-provider werkten, One
VPN genaamd, die eigendom is van Unravel Technologies.

Unravel wordt verondersteld in Hong Kong te zijn gevestigd, maar net als PureVPN ligt de basis eigenlijk in Karachi, Pakistan. Muhammad Fahad’S functieprofiel laat zien dat hij eerst bij Gaditek en daarna bij Unravel werkte, beide in Karachi:

Myhammad Fahad gaditek ontrafelen

Dan daar’s Ashad Zaid’s LinkedIn-profiel waaruit blijkt dat hij alleen bij Gaditek werkte van 2015-2016, maar niet Unravel Technologies of OneVPN, maar nog steeds OneVPN (samen met Gaditek-producten PureVPN en Ivacy) als enkele van de projecten die hij’s gewerkt aan:

OneVPN onderdeel van PureVPN

Een waarschijnlijke reden: OneVPN is nog een ander VPN-product dat’is eigendom van of wordt geëxploiteerd door Gaditek.

Nog een interessant punt: PureVPN, IvacyVPN en vpnranks.com delen allemaal exact hetzelfde registratieadres in Singapore. Een ander bedrijf op deze lijst - Innovative Connecting - heeft ook hetzelfde adres.

Het is waarschijnlijk zij’bent niet rechtstreeks verbonden, maar gebruikt alleen hetzelfde accountantskantoor, TMF Group, dat op hetzelfde adres is geregistreerd.

# 4 Kape Technologies: 3 totale VPN-producten

KapeTechnologies mobiele VPN-aanbiedingenKapeTechnologies mobiele VPN-aanbiedingen

Kape Technologies is een bedrijf met zijn locatie op het eiland Man. In 2017 verwierf het de Roemeense VPN-provider CyberGhost VPN en in oktober 2018 verwierf het de in Duitsland gevestigde VPN-provider ZenMate.

In november 2019 kocht Kape Technologies London Trust Media, die eigenaar is van privé-internettoegang.

Eerste interessant punt om te overwegen:

Kape Technologies ging tot maart 2018 onder een andere naam: Crossrider. Waarom de verandering?

Omdat Crossrider bekend staat om het infecteren van gebruikers’ apparaten met malware en andere adware. Volgens Symantec’s Beveiligingscentrum, het Crossrider-programma had adware met een groot risico. Het programma was in staat om advertenties in advertenties van zichzelf te vervangen, persoonlijke gegevens te verzamelen en verbinding te maken met het crossrider-domein.

Malwarebytes had vergelijkbare informatie en waarschuwde gebruikers dat het Crossrider-programma betrokken was bij het kapen van browsers, schadelijke softwarebundlers, adware en andere methoden om inkomsten te genereren.

In feite gaf Crossrider / Kape CEO Ido Erlichman toe dat het veranderen van hun naam te wijten was aan de “sterke associatie van de vroegere activiteiten van het bedrijf.”

Er zijn nog 3 belangrijke punten om te overwegen:

1. CyberGhost’s In de algemene voorwaarden van maart 2018 werd het volgende vermeld:

cyberghost crossrider t & c

Maar de huidige T&C vervangt dat door CyberGhost.

cyberghost crossrider t & c 2019

Waarom niet’Het noemt Kape?

2. Crossrider’s oprichter en CEO (tot maart 2016) was Koby Menachemi, die deel uitmaakte van Unit 8200, Israël’s versie van de NSA. Advertentie-injectie (zoals het Crossrider-programma) is gekoppeld aan inlichtingendiensten.

3. De belangrijkste investeerder in Crossrider / Kape Technologies is Teddy Sagi, wiens naam is opgenomen in het Panama Papers-lek.

Tweede interessant punt om te overwegen:

Wanneer we naar deze situatie kijken, en specifiek naar hun veranderende T&Cs, daar’s een interessante juridische vraag om te overwegen: welk rechtsgebied wint, het moederbedrijf’s of de dochteronderneming’s?

Als de autoriteiten Kape Technologies zouden benaderen, dat als een op Isle of Man geregistreerd bedrijf onder de Britse wetgeving valt, zouden ze de Roemeense CyberGhost of de Amerikaanse PIA kunnen dwingen om logbestanden van zijn VPN-gebruikers te verstrekken of om zelfs monitoringsystemen in te voeren?

Een interessant geval dat vaak naar voren komt, is dat Highwinds (voordat het werd overgenomen door StackPath) het moederbedrijf was van IPVanish. Hoewel beide in hetzelfde rechtsgebied, beweerde IPVanish geen logboeken, maar gaf het logboeken om die het feitelijk bewaarde aan Homeland Security.

Volgens dossiers heeft de federale agent IPVanish opgeroepen’s moederbedrijf, Highwinds Network Group, die aanwijzingen gaf om de agent te helpen een meer specifieke, gedetailleerde dagvaarding in te dienen.

De agent stuurde vervolgens de tweede oproeping voor “alle gegevens in verband met IRC-verkeer met behulp van IP 209.197.27.72, poort 6667.” Highwinds / IPVanish voldaan.

De vraag dan: als de Britse autoriteiten Kape Technologies benaderden en hen vroegen om specifieke logs op een specifieke CyberGhost-gebruiker, zou CyberGhost / Kape het verzoek dan kunnen weigeren?

We vroegen hun klantenondersteuning en zij ontkenden die mogelijkheid:

CyberGhost Ondersteuning 1

CyberGhost Ondersteuning 2

CyberGhost Ondersteuning 3

Het is echter’is een beetje moeilijk om iets te nemen wat VPN-providers zeggen tegen de nominale waarde. IPVanish was tenslotte niet’het zou logboeken moeten bevatten om aan de autoriteiten te geven - totdat ze door de autoriteiten werden benaderd.

Alleen mobiele apps

De alleen-mobiele VPN-markt is iets eenvoudiger: veel VPN-ontwikkelaars produceren meer dan één VPN-product.

Ze’zijn meestal gratis VPN's, wat betekent dat ze’advertenties verkopen aan gebruikers of gebruikersgegevens verkopen aan derden.

# 5 Innovatief verbinden: 10 totale VPN-producten

Innovatieve verbindende mobiele VPN-productenInnovatieve verbindende mobiele VPN-producten

Deze Android-ontwikkelaar maakt rechtstreeks TurboVPN, VPN Master, VPN Proxy Master Pro en VPN Proxy Master Lite. Het ontwikkelt ook de iOS-app VPN Sofast - Mymobilesecure.

Interessante aandachtspunten:

Innovative Connecting is ook verbonden met Lemon Clove (naast een derde bedrijf, ALL Connected Co. Ltd). Lemon Clove maakt de VPN-apps Snap VPN en VPN Robot.

Lemon Clove en Innovative Connecting hebben beide dezelfde secretaresse en sleuteladressen.

ALL Connected wordt vermeld als de App-ontwikkelaar in de App Store voor TurboVPN en VPN Master, terwijl Innovative verschijnt als de ontwikkelaar in de Play Store voor dezelfde apps (plus een heen en weer keten van links tussen hun websites en apps op de mobiele app winkels).

Lemon Clove heeft een gemeenschappelijk ad
res met Innovative en de secretaris van het bestuur is hetzelfde (Loo Ping Yoo). Het beleid voor zowel Turbo als Master VPN wordt gehost op vergelijkbare Cloudfront-domeinen, gekoppeld aan Innovatief. Maar het App Store-beleid voor MasterVPN wordt gehost op ALL Connected’s domein. Het SnapVPN-beleid bevindt zich op hetzelfde Cloudfront-domein. Al het beleid deelt hetzelfde gebroken Engels en typefouten.

De directeur van Innovative lijkt Danny Chen te zijn, de CEO van Linksure. Hij verschijnt in een register in Singapore als directeur van innovatieve deelneming. Yoo Loo Ping is de secretaris van zowel Lemon Clove als Innovative en is een burger van Singapore.

Dan daar’het uiterlijk van beide websites - die qua ontwerp, formulering en al het andere vrijwel identiek zijn, behalve de naam van het bedrijf.

Hier’s Innovatief verbinden’s website:

Onthulde VPN-eigenaren onthuld: 101 VPN-producten van slechts 23 bedrijven

En hier’s Kruidnagel’s website:

naast elkaar citroenclove

Verder, toen we naar de registratie-informatie voor turbovpn.co keken, merkten we dat het domein was geregistreerd met een Gmail-adres. Toen we keken naar andere domeinen geregistreerd door [email protected], merkten we dat het ook citroenclove.net vermeldde, samen met Lemon Clove’s vpnsnap.com en innovatief verbinden’s eigen turbovpn.co en vpnmaster.co:

lemonclove innovatief verbinden

Waarom zou Lemon Clove verbergen dat zij aangesloten of eigendom zijn van Innovative Connecting?

Tweede interessant punt om te overwegen

Bij het bekijken van de APK-bestanden voor Innovative Connecting / Lemon Clove / All Connected hebben we het volgende ontdekt:

Innovative Connecting - Autumn Breeze 2018

De onderste 5 staan ​​ons al bekend onder Innovative Connecting:

 • “free.vpn.unblock.proxy.vpnpro” - Snap VPN (Lemon Clove)
 • “free.vpn.unblock.proxy.freenetvpn” - Freenet VPN (handelsmerk van All Connected / Innovative Connecting)
 • “free.vpn.unblock.proxy.vpnmaster” - VPN Master (innovatief verbinden)
 • “free.vpn.unblock.proxy.turbovpn” - TurboVPN (innovatief verbinden)
 • “free.vpn.unblock.proxy.vpn.master.pro” - VPN Proxy Master (innovatief verbinden)

Toen we echter naar de eerste zochten, ontdekten we dat het de app was “Onbeperkt gratis VPN-monster - Snelle veilige VPN-proxy” ontwikkeld door een ontwikkelaar genaamd Autumn Breeze 2018. Verder graven, ontdekten we een referentie dat dit eigenlijk een innovatief verbindend product is:

Innovatief verbinden - Autumn Breeze VPN Monster

Toen we naar een andere Autumn Breeze-app keken, HEET VPN- gratis&# 65381; Deblokkeren&# 65381; Proxy, we hebben gemerkt dat hun privacybeleid de naam bevat “Citroen Kruidnagel” en lijkt te zijn geschreven voor die app-ontwikkelaar:

Autumn Breeze is verbonden met Lemon Clove

# 6 SuperSoftTech: 3 totale VPN-producten

SuperSoftTech mobiele VPN-aanbiedingenSuperSoftTech mobiele VPN-aanbiedingen

Dit bedrijf ontwikkelt de volgende apps:

 • SuperVPN
 • VPN-betalingstool
 • LinkVPN (via FuryWeb Tech, een andere van Jinrong Zheng’s ontwikkelaarsnamen)

Interessante aandachtspunten:

Hoewel dit officieel eigendom is van het bedrijf SuperSoftTech’s gevestigd in Singapore, behoort het in feite tot de onafhankelijke app-uitgever Jinrong Zheng - waarschijnlijk een Chinese onderdaan gevestigd in Beijing.

Het e-mailadres van de contactpersoon in de Play Store ([e-mail beveiligd]) linkt naar een Chinees adres in Beijing. Jinrong Zheng heeft verschillende apps (meestal games) uitgebracht die bijna allemaal met het voorvoegsel beginnen “Super.”

SuperVPN is gerangschikt als de # 3 meest malware-gemonteerde VPN-app in een 2016 Australisch onderzoek door Csiro [pdf]:

SuperVPN-malware

Interessant is dat AnchorFree’s Betternet wordt vermeld als # 4.

# 7 Act Mobile Networks: 6 totale VPN-producten

Act Mobile Networks mobiele VPN-productenAct Mobile Networks mobiele VPN-producten

Als Act Mobile Networks ontwikkelt het de volgende apps:

 • VPN (Dash VPN)
 • Dash Net Versnelde VPN
 • VPN aan - snelste en beste VPN

Interessante punten:

Deze ontwikkelaar deelt hetzelfde registratieadres in Californië met Free VPN LLC dat de volgende apps ontwikkelt (iOS en Android):

 • Privébrowser + VS Wifi VPN
 • Gratis VPN door Free VPN .org ™
 • VPN Pro + Snelle videobrowser

Maar in plaats van dat er sprake is van toeval, of dat ze dezelfde accountant of een andere reden gebruiken, zijn deze bedrijven nauw verbonden.

Ze delen niet alleen hetzelfde adres, maar ze zijn ook officieren in elkaars bedrijven:

gratis vpn llc actmobiele netwerken 1

gratis vpn llc actmobiele netwerken 2

Hoogstwaarschijnlijk zij’opnieuw hetzelfde bedrijf: Actmobile Networks, dat eigenlijk niet in Californië is gevestigd (dat’is nu inactief), maar in Delaware.

Gratis alleen-VPN's met Chinese oorsprong

We hebben ontdekt dat een groot aantal gratis VPN's die alleen voor mobiel zijn, eigendom zijn van Chinese bedrijven of bedrijven van Chinese staatsburgers.

Waaronder:

 • Innovatief verbinden (10 VPN-apps): directeur Danian “Danny” Chen heeft de Chinese nationaliteit (Chen’s LinkSure is de enige aandeelhouder en deelt hetzelfde adres als Innovative Connecting)
 • Hotspot VPN (5 VPN-apps): directeur Zhu Jianpeng heeft een woonadres in de provincie Heibei in China
 • Hallo beveiliging (3 apps): de VPN-apps zijn onderdeel van Shenzhen HAWK Internet, een dochteronderneming van het Chinese grote bedrijf TCL Corporation
 • SuperSoftTech (2 apps): hoewel het officieel eigendom is van het in Singapore gevestigde SuperSoftTech, is het in feite eigendom van onafhankelijke app-uitgever Jinrong Zheng, een Chinese nationaliteit gevestigd in Beijing.
 • LEILEI (2 apps): door de titels van de VPN's (allemaal geschreven in Chinese karakters), het
  ’is waarschijnlijk dat deze ontwikkelaar Chinees is of gevestigd is in China
 • Newbreed Network Pte.Ltd (6 apps): nogmaals, terwijl het een Singapore-adres heeft, zijn de websites voor zijn VPN-apps SGreen VPN en NodeVPN volledig in het Chinees, terwijl NodeVPN’s site geeft een lijst van de mensen’s Republiek China als locatie.

Bekijk ons ​​andere onderzoek:

 • Gratis antivirus-apps die enorme hoeveelheden gevaarlijke machtigingen aanvragen’t nodig
 • Hoe Google Play te verslaan’s algoritme en krijg 280 miljoen installaties
 • Studie: hoe de wereld’De beste websites volgen uw online gedrag
 • Wie domineert de stijgende VPN-markt in 2019? Dit zijn de cijfers
 • VPN vertrouwelijk: hoe privé is uw VPN-aankoop?

Disclaimer:
We onderzoeken onze verhalen nauwgezet en proberen onze lezers een nauwkeurig beeld te geven. Wij’bent ook menselijk, en als u denkt dat we een feitelijke fout hebben gemaakt (in tegenstelling tot het niet eens zijn met een mening), neem dan contact met ons op zodat we de feiten kunnen onderzoeken en corrigeren of bevestigen. Neem contact met ons op via onze pagina Contact.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

78 − = 75

map