Trends hacken die je moet weten

In een poging hun slachtoffers voor te blijven, veranderen hackers voortdurend hun tactiek. Cybersecurity is in hoge mate veranderd in een kat-en-muisspel waarbij de goeden altijd proberen de boeven weg te blijven’ manier. En net als ze denken dat ze het weten, bedenkt de boef een nieuwe strategie.

Op de hoogte blijven van dingen is daarom vergelijkbaar met schieten op een bewegend doelwit, omdat de trucs steeds complexer en groter worden. Met dit in gedachten is een proactieve benadering de beste manier om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van deze trucs. Dit kan worden bereikt door van tevoren op de hoogte te zijn van de nieuwe trends in hacken en verdedigingen te creëren.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende hacktrends waar je op moet letten om je verdediging op peil te houden.

Overheersende hacktrends

Een toename van gepersonaliseerde gerichte aanvallen

In het verleden streefden hackers naar maximale hits met het vertrouwen dat er minstens een paar zouden slagen. Maar het tij verschuift nu, met criminelen die streven naar maximale nauwkeurigheid. In plaats van zich te concentreren op de cijfers, worden ze een beetje kieskeuriger met hun doelen.

Ze nemen er nu de tijd voor profiel individuen, precieze demografische gegevens aanwijzen in plaats van te streven naar de algemene bevolking. Met deze aanpak lijken ze zich te realiseren dat het winstpotentieel veel hoger is en dus de moeite waard is.

Het is ook veel gemakkelijker om onder de radar te blijven wanneer ze zich richten op een grote entiteit of een kleine groep. In het belang van zelfbehoud verminderen ze risico's en optimaliseren ze tegelijkertijd het potentieel.

Targeting van backend-servers in plaats van pc's en bedrijfsapparaten

Een andere tactiek die kwaadwillende actoren lijken te omarmen, is het compromitteren van servers in plaats van veelgebruikte apparaten zoals pc's. De meeste cyberbeveiligingsstrategieën draaien om het beveiligen van apparaten die dagelijks worden gebruikt. Windows-pc's en andere dergelijke apparaten zijn constant in gebruik en hebben een antivirusprogramma geïnstalleerd.

De kans is groot dat een gebruiker zal opmerken wanneer zijn systeem een ​​bug heeft of de firewall een aanval zal voorkomen. Aan de andere kant kan een bug die een backend-server direct kan compromitteren, eeuwen in het systeem blijven zonder dat iemand het merkt.

Aanvallers richten zich daarom op het proberen toegang te krijgen tot dergelijke apparaten en blijven verborgen terwijl ze gegevens overhevelen. Wanneer ze slagen met deze sluwe tactiek, zijn de beloningen de moeite waard. In plaats van een handvol pc's voor centen te coderen, kunnen ze maximaal winst behalen.

Veel bedrijven zijn bereid miljoenen losgeld te betalen om hun servers weer in goede staat te hebben. Aan de andere kant verliezen degenen die weigeren te betalen vaak veel meer in het opruimen van de puinhoop.

Gecombineerde ransomware en APT-aanvallen

Ransomware is een van de meest hardnekkige cybersecurity-aanvallen geweest en ook een van de meest succesvolle. Volgens een Carbon Black-rapport zou de trend in 2017 met een astronomische 2.502% groeien. Gezien het feit dat talloze organisaties dergelijke aanvallen achter de rug hebben, had het werkelijke cijfer veel hoger kunnen zijn.

Gezien het succes blijft het een toptrend. Maar in het recente verleden lijkt het een wending te hebben genomen door geavanceerde aanhoudende bedreigingen in te schakelen (APT). Samen lijken ze niet te stoppen. APT's proberen ontelbare keren inbreuk te maken op de beveiligingsverdediging, te leren van fouten en tactieken aan te passen totdat ze een manier vinden om.

Wat de gewrichtsaanval vooral pijnlijk maakt, is dat dergelijke aanvallers niet langer stoppen zoals verwacht. Ze beginnen met het coderen van bestanden om snel losgeld te krijgen, maar ze laten nog steeds spyware achter om gegevens te blijven verzamelen lang nadat je denkt dat ze zijn vertrokken.

Cybersecurity-experts zijn dus het best in staat om dit te bestrijden als ze aannemen dat dergelijke bugs al op hun netwerken bestaan. In dat geval zouden ze een onophoudelijke missie voor het jagen op bedreigingen inzetten om ze uit te roeien en de zwakke punten te identificeren.

Zullen machine learning en op AI gebaseerde aanvallen de dag regeren?

Een interessante trend in cybersecurity-kringen is het gebruik van AI en machine learning voor beveiliging. Wat deze benaderingen succesvoller maakt dan de meeste bestaande, is het feit dat de modellen met de tijd beter worden. Ze leer van aanvallen en pas je dienovereenkomstig aan. Bovendien kunnen ze dat onbekende anomalieën detecteren, waardoor ze effectief zijn tegen onbekende bedreigingen.

Hoewel de technologie momenteel in handen is van de goeden, is het slechts een kwestie van tijd voordat de boeven deze gaan exploiteren voor aanvallen. Op dit moment blijft dit echter tot de verbeelding behoren, waar kwaadaardige codes leren hoe ze worden gedetecteerd en blijven veranderen om te voorkomen dat ze worden gepakt.

De goedmaker voor nu is echter dat weinig mensen de knowhow hebben om te werken in machine learning en AI. Degenen die het gemakkelijker hebben gevonden om met de goeden te werken, omdat de vraag nog steeds behoorlijk hoog is.

Zullen we, naarmate het aantal geschoolde AI-medewerkers toeneemt, een overeenkomstige toename van op machine learning gebaseerde cybercriminaliteit zien? De tijd zal het leren.

De kogels ontwijken

Gezien de veranderende trends in hacking en cybercriminaliteit implementeren meer bedrijven en organisaties solide beveiligingsmethoden en -strategieën. Timing is altijd een van de belangrijkste factoren als het gaat om het bestrijden van cyberdreigingen.

Bewustzijn van de heersende trends in cybercriminaliteit en de implementatie van proactieve beveiligingsstrategieën voorafgaand aan aanvallen blijft een van de beste manieren om de slechteriken voor te blijven. De les is eenvoudig: hackers zullen niet stoppen met het bedenken van nieuwe manieren om te terroriseren. Don’het maakt het gemakkelijk voor hen om de sleutels van het koninkrijk te bemachtigen.

Kwaadaardige acteurs zijn altijd op zoek naar laaghangend fruit. Als je je best doet om hoger in de beveiligingstakken te blijven, heb je een kleinere kans op een compromis. Toegegeven, het’Het is onmogelijk om elk mogelijk type aanval te voorspellen.

Maar door op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de arena, is er een betere kans om ze op afstand te houden. Met dergelijke informatie zal het veel gemakkelijker zijn om strategieën te bedenken die elk type aanval kunnen verhinderen succes te hebben. De regel is van toepassing ongeacht de manier waarop ze de aanvallen uitvoeren.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me