IPVanish serverliste

Mange VPN-udbydere angiver stolt deres serverantal på deres hjemmeside, fordi det i de fleste tilfælde er det’shorthand for fremragende kvalitet. Det antyder, at en udbyder er særlig stor til at fjerne blokering af geo-begrænset indhold (tænk Netflix) og omgå streng indholdsfiltre i mere undertrykkende territorier (tror Kina)

IPVanish er ikke anderledes. Før dig’har rullet til bunden af ​​sin startside, informerer udbyderen glædeligt, at den ejer 1.300+ anonyme servere. De fleste af dets vidnesbyrd, inklusive et fra TechRadar, styrker også ideen om, at IPVanish giver en god VPN-oplevelse gennem sin enorme flåde af servere.

Selvom mængde er vigtig her, er det dog’s kvaliteten af ​​de faktiske servere, der i sidste ende gør forskellen. Af denne grund, vi’kigger nærmere på IPVanish-serverlisten for at give dig nedtrapningen af, hvor stærk og velpositioneret dens servere faktisk er.

Hvor stor er IPVanish-serverlisten?

IPVanish-serverflåden er på 1.310 privatejede servere (dvs. ingen virtuel eller ’falsk’ servere). Disse servere er spredt over 75 placeringer i 50 lande.

Uden for kontekst ser dette imponerende ud. Imidlertid er 50 lande lidt lave for en VPN i topkvalitet. Astrill VPN tilbyder for eksempel kun en fjerdedel af de servere, IPVanish har, men de’er spredt over 60+ lande, hvilket derfor giver en stærkere rækkevidde.

Astrill er også kendt som en af ​​de hurtigste VPN-udbydere på markedet, som giver yderligere tillid til argumentet om, at mindre ofte er mere, når det kommer til VPN-servere. Som sådan, vi’kommer til at grave i tallene for at se, hvor godt IPVanish virkelig klarer sig i denne henseende.

Spredningen af ​​IPVanish-serverlisten

Som nævnt hævder IPVanish i alt 1.310 servere. Af disse er 678 alene beliggende i Nordamerika, og 468 er i Europa. Det samlede antal udgør 87% af hele serverlisten.

Dette efterlader mindre end 200 servere til de resterende 14 lande, der er opdelt i følgende regioner:

  • Mellem- og Sydamerika: 23 (1,7%)
  • Oceanien: 70 (5,3%)
  • Asien: 61 (4,7%)
  • Afrika og Mellemøsten: 10 (0,8%)

Som du kan se, er IPVanish-serverne stærkt indlæst på de engelsksprogede markeder i Australien og New Zealand.

Udbyderen har en lavere koncentration af servere i Asien og Oceanien (10%) end NordVPN (15,4%), hvilket også taber med totalerne.

Alle de sydamerikanske servere var placeret i det sydøstlige Brasilien (Rio de Janeiro og São Paulo) før, så vi var glade for at se IPVanish tilføje Columbia til listen, der fungerer som et link til Costa Rica.

Desværre er der stadig ingen servere mellem Sydafrika og Israel, en afstand på over 7.500 km, når kragen flyver. Selv São Paulo-serveren er faktisk tættere på trods af at være adskilt af Atlanterhavet.

Befolkningen i Afrika og Sydamerika er normalt ikke tæt nok til, at VPN-udbydere kan købe hundreder af servere der, men det gør det ikke’t betyder brugere i disse regioner ikke’t fortjener VPN-serveradgang overhovedet.

Til sammenligning, mens Astrill har færre servere end IPVanish, er de mere jævnt placeret i hele Sydamerika, hvilket forbedrer den samlede adgang.

Afslutningsvis giver IPVanish meget lidt dækning til brugere uden for Nordamerika og Vesteuropa. Brugere i mindre repræsenterede regioner har muligvis problemer med at finde en pålidelig server i nærheden. Og hvis denne server går ned, der’Jeg er meget lille chance for en sikkerhedskopi.

IPVanish serverhastighed

Her’s hvor ovennævnte emne virkelig kommer i spil. Vi testede hurtigt et antal IPVanish-servere - krydshenvises dem til brugeranmeldelser for større prøvestørrelse - og fandt en fælles enighed: IPVanish er nytteløst, medmindre du’er fysisk tæt på en af ​​deres servere.

Nu, når du er tæt på deres servere giver IPVanish nogle virkelig anstændige forbindelseshastigheder. Testning fra England fandt, at de fleste af serverne i Vesteuropa var pålidelige.

Dette faldt imidlertid, når vi kom til østeuropæiske servere, såsom Polen. Tilsvarende gav amerikanske servere os omkring en fjerdedel af vores basale internetforbindelse, og servere i Østasien var positivt ubrugelige for os.

Til sammenligning med andre regioner: Det Forenede Kongerige og USA er nærmere end afstanden mellem de brasilianske og Costa Rica-servere; en lidt større afstand adskiller USA og Japan end mellem de sydafrikanske og israelske servere.

For de underrepræsenterede regioner synes IPVanish-serverlisten for det meste at være håbløs.

IPVanish servere og streaming

IPVanish fungerer for det meste på delte IP-adresser, hvilket gør det lettere for anti-VPN-tjenester som Netflix og BBC iPlayer at bemærke, at du’igen ved hjælp af en proxy.

Det er ikke’t altid umuligt at omgå geo-begrænsninger ved hjælp af delt IP - bare spørg ExpressVPN - men det’s sandsynligvis en god grund til, at IPVanish overhovedet ikke kan omgå disse begrænsninger.

Selv hvis du var heldig med en Netflix-venlig server, er hastighederne på distancerede servere så dårlige, at der ikke ville være’t være noget punkt i faktisk at prøve at se noget.

IPVanish-servere og torrenting

På papiret er IPVanish faktisk ret godt til torrenting. P2P understøttes på alle servere, og udbyderen tilbyder en SOCKS5-proxy som standard - og begge disse funktioner er vigtige for VPN-torrent-support.

Sættes på prøve, det giver mulighed for hurtig torrenting uden at lække nogen som helst data. Brugere i Vesteuropa kan glæde sig over de overordnede 98 servere i det torrentvenlige Holland, samt yderligere 10 i Spanien leveret som en sikkerhedskopi.

Selvfølgelig’s hvor det falder tilbage; IPVanish’s torrent support er for det meste forbeholdt vesteuropæiske brugere. På dette tidspunkt er vi dog’er bare glad for at se, at IPVanish-serverlisten er god til noget, hvad end det er.

Konklusion

Brugere vil sandsynligvis svække IPVanish’s mangel på evne til at omgå internationale geo-begrænsninger, og dem uden for Vesteuropa og Nordamerika kan måske svække den samlede mangel på serverdækning i deres regioner. Ikke desto mindre, hvis du er en vesteuropæisk bruger med behov for en vis ekstra beskyttelse til torrenting, kan IPVanish utvivlsomt være en pålidelig mulighed for dine behov.

Anbefalet læsning

IPVanish-gennemgang

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me