Prive-internettoegang voor torrenting


Private Internet Access (beter bekend als PIA) is een van de oudste en populairste VPN-providers (Virtual Private Network). Met zijn enorme portfolio van servers over de hele wereld, betrouwbare klantenondersteuning en algemeen gebruiksgemak scoort PIA op de meeste gebieden hoog. Maar hoe verhoudt de torrentprestatie van Private Internet Access zich tot zijn rivalen?

Waarschuwing!

Torrenting zonder VPN is een probleem

Hoewel torrenting in de meeste landen legaal is, is het downloaden van auteursrechtelijk beschermde inhoud dat niet. Don’t betrapt het - gebruik een VPN!

Krijg nu privé-internettoegang▸

Torrenting is een gebied waar VPN's vaak achteraan kunnen glijden. Soms besluiten ze het downloaden van P2P om juridische redenen te blokkeren. Soms geven ze er de voorkeur aan torrenters om te leiden naar een paar servers om hoge snelheden voor iedereen te behouden. En zelfs supersnelle, betrouwbare VPN's kunnen de torrenting-test niet doorstaan. Laat’s zien hoe PIA het doet.

De basis: is privé-internettoegang torrent vriendelijk?

Op de PIA-voorpagina richt het bedrijf zich op de bescherming van de privacy, het vermogen om censuur en filters te verslaan en het gemak van configuratie. Maar torrenting is nergens te bekennen. Dat’is niet ongewoon met VPN's, die vaak torrenting toestaan ​​maar don’het is een belangrijk verkoopargument geworden.

Maar als u onderaan de pagina scrolt, ziet u “P2P-ondersteuning” onder de VPN’s lijst met functies, en dat’s een uitstekend teken. Wanneer u echter de PIA doorzoekt “Kennis basis”, Daar’s zeer weinig informatie over hun beleid ten aanzien van torrenting of over hoe het correct in te stellen voor gebruik met populaire torrent-clients (zie hieronder voor onze snelle handleidingen over privé-internettoegang qBittorrent en uTorrent setups).

Toch wel’is duidelijk dat PIA-torrenting een mogelijkheid is, dus je doet het niet’t hoeft me zorgen te maken.

Welke functies maken PIA-torrenting een goed idee?

functies, privé-internettoegang

Er zijn ook een aantal functies die Private Internet Access torrentvriendelijk maken:

 • Sterke protocollen

PIA ondersteunt toonaangevende protocollen zoals OpenVPN en L2TP / IPSec.

 • Uitstekende codering

PIA biedt een keuze uit 128 of 256-bit AES-codering, die beide als zeer veilig beschouwen. U kunt ook 128-bits AES kiezen zonder gegevensauthenticatie om de snelheid te verhogen of te kiezen voor de “alle snelheid geen veiligheid” optie die codering volledig elimineert.

 • Tal van servers

Private Internet Access biedt meer dan 3.300 servers, dus het vinden van een snelle verbinding zou niet moeten’het is te moeilijk. Deze servers bevinden zich echter gewoon in 17 landen, waardoor sommige mensen moeite hebben om een ​​optie bij hen in de buurt te vinden. Dat betekent ook dat snelheden in sommige delen van de wereld slechter zullen zijn (vooral in Azië).

 • Geen logboekregistratie

Volgens het privacybeleid houdt PIA nul logs bij, wat torrenters geruststelt.

 • Probeer voordat je koopt

Dankzij de PIA-geld-terug-garantie kun je het testen en een idee krijgen van de VPN’s torrentsnelheden voordat u een definitieve beslissing neemt.

 • Onbeperkte Bandbreedte

Alle betaalde pakketten hebben onbeperkte downloadquota, dus je hebt gewonnen’t komt plotseling in het midden van een download tegen.

 • Een breed scala aan platforms

De PIA-client is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS, terwijl er ook browserextensies zijn voor Chrome, Firefox en Opera.

Al deze functies kunnen torrentprestaties verbeteren of het gebruik van de PIA-client gemakkelijker maken. Maar er zijn nadelen die u moet overwegen voordat u de Private Internet Access-client downloadt?

Waarschijnlijk. Een belangrijk feit over PIA-torrenting is dat de VPN dat is gevestigd in de Verenigde Staten, die een zeer vijandige benadering van auteursrechtschendingen heeft. In het privacybeleid van PIA staat dat het bedrijf dat doet “voldoen aan alle geldige dagvaardingverzoeken”, maar ze verzekeren ook gebruikers dat ze ongeldige verzoeken zullen betwisten. Gebruikers zullen blij zijn om die PIA te horen’Het beleid voor niet-loggen is voor de rechtbank getest en bewonderenswaardig opgehouden.

Zijn er klachten van klanten geweest over torrenting van Private Internet Access?

Een ander probleem is gewoon de prestaties. Als Private Internet Access torrent snelheden zijn’t tot par, daar’Het heeft geen zin om rond te blijven hangen. U kunt net zo goed naar een VPN gaan die prioriteit geeft aan P2P-downloads. De foto kan in dit geval als gemengd worden gezien.

Sommige gebruikers hebben gemeld regelmatige onderbrekingen en mogelijk DNS-lekken bij torrenting met PIA, hoewel anderen hebben gereageerd dat verbroken verbindingen zeer zeldzaam zijn bij het routeren van verbindingen via de PIA Socks5-proxy. Dus dat kan een goed idee zijn voor torrenters. En de Kill Switch-functie biedt ook een beveiliging tegen lekken, dus het’is geen fatale fout.

Discussies over Reddit hebben supporters en critici van PIA besproken. Sommige gebruikers hebben geklaagd “extreem langzaam” terwijl anderen hebben gewezen op eenvoudige technische oplossingen om vergelijkbare problemen op te lossen. Het algemene beeld lijkt te zijn dat PIA goed kan werken als een torrenting VPN, maar dat je P2P-clientinstellingen goed moet hebben. Dus laat’s doornemen enkele ideeën over hoe u snelle, betrouwbare Private Internet Access uTorrent- en qBittorrent-configuraties kunt maken.

Hoe de Socks5-proxy in te stellen voor torrenting met grote P2P-clients

privé internet torrenting

Hoewel er veel verschillende torrent-clients zijn, qBittorrent en uTorrent zijn de twee die de meeste aandacht hebben getrokken onder PIA-gebruikers. Het’Het is de moeite waard om ze afzonderlijk te behandelen om je wat tips te geven, omdat beide een beetje knutselen vereisen voordat de VPN perfect werkt. We willen graag opmerken dat het niet nodig is om Socks5 op uw torrent-client in te stellen voor bescherming - eenvoudigweg verbonden zijn met een VPN-server is voor de meeste mensen voldoende.

Een privé-internettoegang configureren qBittorrent Socks5-configuratie

Het instellen van een Private Interest Access qBittorrent Socks5-configuratie is eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

 1. Laad de qBittorrent-client.
 2. Ga naar het menu Extra en kies vervolgens “opties” en “Verbinding.”
 3. Onder de “Type” veld, schrijf: Sokken5.
 4. Onder de “Gastheer” type: proxy-nl.privateinternetaccess.com.
 5. Geef de poort op als 1080.
 6. Voer uw PIA-gebruikersnaam en -wachtwoord in.
 7. Voordat u op drukt “Van toepassing zijn”, zorg ervoor dat de “Schakel verbindingen uit die niet door proxy's worden ondersteund” en “Gebruik proxy voor peer-to-peer-verbindingen” opties zijn geselecteerd.

Een privé-internettoegang configureren uTorrent Socks5

Om het beste uit uTorrent met PIA te halen, jij’Ik moet de VPN instellen’s Socks5-proxy op de torrent-client. Hier’s hoe
dit te doen:

 1. Open uw uTorrent-client.
 2. Ga naar het menu Instellingen en kies vervolgens “voorkeuren” en “Verbinding.”
 3. In de “Type” veld voert u het volgende in: Sokken5.
 4. Nu in het “volmacht” veld, voer in: proxy-nl.privateinternetaccess.com.
 5. Stel de “Haven” als 1080.
 6. Vergeet niet de volgende vakken te markeren voordat u dit menu verlaat: “authenticatie”, “Gebruik proxy voor het opzoeken van hostnamen”, “Gebruik proxy voor peer-to-peer-verbindingen”, “Schakel alle lokale DNS-zoekopdrachten uit”, “Schakel functies uit die identificerende informatie lekken” en “Schakel verbindingen uit die niet door de proxy worden ondersteund.”
 7. U’U moet ook uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren voor Private Internet Access. Dan jij’opnieuw goed om te gaan.

Algemene ideeën over het optimaliseren van PIA voor torrenting

Als u deze Private Internet Access qBittorrent- en uTorrent-handleidingen volgt, moet u extra veilig zijn. Als de prestaties echter traag zijn wanneer u begint met het downloaden van bestanden, kunnen er enkele opties zijn om te overwegen.

Overweeg eerst om contact op te nemen met PIA’s klantenservice. P2P-downloads worden duidelijk op hun website vermeld als een belangrijk kenmerk van de software, dus ze doen er alles aan om u te helpen de best mogelijke snelheden te bereiken.

U kunt ook proberen port forwarding in te schakelen om te zien of dat het probleem oplost. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

 1. Zorg ervoor dat de verbinding met de Private Internet Access-servers is verbroken.
 2. Kies de “instellingen” menu in de VPN-client en selecteer vervolgens “Geavanceerd”.
 3. Aan de rechterkant moet een optie zijn gemarkeerd “Port forwarding”. Kiezen “Inschakelen”, sla vervolgens uw instellingen op.
 4. Wanneer u opnieuw verbinding maakt met de VPN, u’Er wordt een specifieke poort toegewezen. Beweeg uw muiscursor boven het VPN om het nummer te vinden’s systeemvakpictogram totdat een 5-cijferige code verschijnt. Noteer het of leg het vast in het geheugen.
 5. Open je torrent-client en ga naar het instellingenmenu. Zoek de verbindingsinstellingen en voer het poortnummer in het juiste veld in.

Disclaimer: we kunnen’t adviseert deze handelwijze omdat het u minder veilig maakt - uw torrentverkeer wordt gemakkelijker naar u terug te traceren.

Als u nog steeds lage snelheden tegenkomt, probeer dan het UTP-protocol in uw P2P-client uit te schakelen, verminder het aantal “wereldwijde verbindingen” (indien beschikbaar) of gebruik PIA en probeer een andere VPN-provider. Het kan zijn dat u te ver weg bent van een goede server om het vooruitzicht op torrenting van Private Internet Access haalbaar te maken.

Conclusie: is PIA-torrenting een goed idee?

Oppervlakkig gezien is Private Internet Access een uitstekende optie voor P2P-downloaders.

Het’s snel, gemakkelijk te gebruiken en heeft sterke beveiligingsfuncties. En u kunt eenvoudig ook de juiste Private Internet Access uTorrent- of qBittorrent Socks5-configuratie configureren. En dan’is niet leuk te vinden?

Zoals wij’heb gezien, de ervaring van gebruikers van Private Internet Access torrent is gevarieerd. Sommige mensen geven PIA op na maanden van lage torrent-snelheden, zelfs nadat ze de oplossingen van hun ondersteuningsteam hebben geprobeerd. Maar velen vinden het absoluut prima. De enige manier om het zeker te weten, is door de VPN te downloaden en het eens te proberen. U kunt altijd binnen 7 dagen annuleren (dus houd die tijdslimiet in gedachten!).

Dan daar’s de Amerikaanse locatie. Ondanks dat er’Het lijdt geen twijfel dat PIA-torrenting in de meeste gevallen goed werkt, veel torrenters zullen om veiligheidsredenen liever een in de VS gevestigde VPN vermijden. En met andere torrent-vriendelijke VPN's in neutrale jurisdicties zoals Panama of Zwitserland, dat’s gemakkelijk te doen.

Aanbevolen leest:

Private Internet Access Review

Beste VPN's voor torrenting

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me