Netmap Review

Hiermee kunt u uw webverkeer filteren via twee servers van uw keuze. Netmap is een provider die uitstekende online privacy biedt voor zijn gebruikers - allemaal mogelijk gemaakt door een duidelijk beleid voor niet-loggen en een keuze uit solide coderingsprotocollen. Met een gebrek aan fatsoenlijke klantenondersteuning, hoge kosten en inconsistente snelheden, is er echter veel ruimte voor verbetering.


Netmap is gericht op een overwegend Russisch sprekende menigte en is een VPN-service die een scala aan geavanceerde beveiligingsfuncties biedt waarmee u kunt profiteren van verbeterde online privacy. Netmap biedt een reeks prijsplannen en profiteert van een reeks solide beveiligingsprotocollen’t houdt logbestanden bij en kan zelfs worden gebruikt om geografische beperkingen te omzeilen die zijn ingesteld door services zoals Netflix.

In onze volledige Netmap-review hebben we’Ik zal je alles vertellen wat je moet weten als jij’overweegt te investeren in deze specifieke service. In het proces, wij’Ik zal de prijs, beveiligingsfuncties, snelheid behandelen & prestaties en nog veel meer. Lees verder want we bieden alle essentiële informatie.

Veiligheid en privacy

Als een VPN dat niet doet’t gebruik maken van solide coderingsprotocollen om uw gegevens te beveiligen, dan is het vrijwel nutteloos, omdat opportunistische dieven het gemakkelijk kunnen onderscheppen. Gelukkig zou je dat niet moeten doen’t heeft zo'n probleem met Netmap, omdat het in totaal 5 coderingsprotocollen ondersteunt:

 • OpenVPN
 • L2TP
 • PPTP
 • IKEv2
 • Tor knooppunt

Een kill-schakelaar is ook inbegrepen bij Netmap, wat betekent dat uw internetverbinding wordt verbroken in het geval dat uw VPN-verbinding wordt onderbroken. Dit beschermt u op zijn beurt tegen het onderscheppen van uw gegevens door potentiële dieven of andere nieuwsgierige blikken.

Houd er echter rekening mee dat er geen IPv6- of DNS-lekbescherming is, hoewel ze hun eigen DNS-servers bieden. Dit betekent dat uw gegevens mogelijk kunnen worden gelekt, zelfs terwijl uw VPN-verbinding actief is. Dit kan enigszins zorgen baren voor iedereen die zich zorgen maakt over hun online privacy. Dat gezegd hebbende, deze specifieke VPN ondersteunt solide 256-bit codering via OpenVPN en L2TP via IPSec.

Houdt Netmap logboeken bij?

Netmap is gevestigd in Rusland en heeft een Sovjetunie-domein (.su). Dat ziet er een beetje verdacht uit, rekening houdend met het feit dat optimale online privacy iets is dat niet kan worden gegarandeerd bij deze specifieke provider.

Netmap beweert geen logs van zijn gebruikers bij te houden, terwijl anonieme betaalmethoden ook worden geaccepteerd als u twijfels hebt. Houd er rekening mee dat de website dat niet doet’t vermeldt bijzonderheden over welke gegevens worden opgeslagen. Ook het’Het is belangrijk om te onthouden dat Netmap zich in Rusland bevindt, waar strenge voorschriften voor het bewaren van gegevens gelden.

als jij’heb je liever volledige transparantie, dan is een alternatieve VPN zoals NordVPN of ExpressVPN misschien wat je zoekt.

Snelheid en prestaties

We hebben onze test gemaakt vanuit Europa, met de volgende basissnelheid:

Netmap snelheidstest basislijn

Dan gaan we’heb een locatie in de buurt geprobeerd om te zien wat’s het effect van het inschakelen van Netmap VPN:

Duitsland

Netmap snelheidstest 14

 • Download: 14 Mbps (94% drop-off)
 • Uploaden: 31 Mbps (88% drop-off)

Verenigd Koninkrijk

Netmap VPN-snelheidstest in het VK

 • Download: 19 Mbps (92% drop-off)
 • Uploaden: 72 Mbps (72% drop-off)

Verenigde Staten

Netmap VPN-snelheidstest in de VS.

 • Download: 5 Mbps (98% drop-off)
 • Uploaden: 9 Mbps (97% drop-off)

Singapore

Netmap VPN-snelheidstest in Singapore

 • Download: 8 Mbps (97% drop-off)
 • Uploaden: 14 Mbps (95% drop-off)

De snelheden aangeboden door Netmap zijn zeer langzaam. Dit betekent dat je waarschijnlijk hebt gewonnen’t in staat om de meeste online taken uit te voeren, waaronder HD-videostreaming, gaming en torrenting.

Servers

Het aantal servers tot uw beschikking is iets waarmee u rekening moet houden als u in een VPN wilt investeren. Met een totaal van 32 servers in 23 landen, het’is veilig om te zeggen dat je dat niet doet’krijg je heel veel keuze met Netmap VPN - vooral als je het vergelijkt met bijvoorbeeld NordVPN en ExpressVPN die elk respectievelijk meer dan 4.000 en 3.000 servers bieden.

Gebruiksgemak en ondersteuning voor meerdere platforms

U’U zult zien dat u Netmap op elk van de volgende platforms kunt instellen:

 • ramen
 • Mac OS
 • Linux
 • Android
 • iOS
 • routers

Dingen op gang brengen moet gemakkelijk genoeg zijn voor iedereen met minstens een beetje technische kennis. In de meeste gevallen is het verkrijgen van klantenondersteuning echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dit zal verder worden bekeken in onze Netmap-review.

Netflix en andere streamingplatforms deblokkeren

Het deblokkeren van enorm populaire services zoals Netflix, Hulu en BBC iPlayer is een van de grootste redenen waarom je een VPN-service zou kunnen gebruiken. Immers, steeds meer websites en diensten maken gebruik van dergelijke praktijken die de toegang tot inhoud blokkeren op basis van uw geografische locatie.

Op dit moment, we konden geen verbinding maken met Netflix, Hulu of BBC iPlayer met Netmap. Bekijk onze lijst met de beste VPN's voor Netflix voor een gegarandeerde manier om geo-geblokkeerde services te omzeilen.

P2P en torrenting

Met no-logging, de mogelijkheid om anoniem te betalen en het feit dat er een kill-schakelaar is, kan Netmap worden gebruikt door iedereen die torrents downloadt, omdat dit ervoor zorgt dat uw internetactiviteit niet’t bekeken door een derde als uw VPN-verbinding wordt onderbroken.

Er zijn echter geen speciale servers voor het downloaden van inhoud of streaming, en het gebrek aan lekbescherming kan sommige mensen zorgen baren. Houd hier dus rekening mee voordat je een abonnement koopt als dit functies zijn waarvan je wilt profiteren.

Online censuur in China en elders

Als het gaat om landen zoals China, het’is veilig om te zeggen dat je extra voorzichtig moet zijn of je’ben een inwoner of breng gewoon een bezoek aan het land. Veel websites en diensten zoals Facebook zijn geblokkeerd in het land omdat het een zeer strikte houding aanneemt ten aanzien van internetcensuur - met behulp van iets dat bekend staat als de Great Firewall van China.

Wat betreft Netmap VPN, is er een blogpost op hun website die specifiek vermeldt dat hun service binnen China kan worden gebruikt. Aangezien
er echter geen DNS- of IPv6-lekbescherming is, betekent dit dat u veel beter af bent op zoek naar een alternatieve VPN om uzelf voldoende beschermd te houden in uw zoektocht om online surveillance te voorkomen. Anders kom je misschien aan de verkeerde kant van de wet als je betrapt wordt op het gebruik van een VPN voor illegale doeleinden.

Klantenservice

Als het gaat om klantenondersteuning, biedt Netmap de volgende ondersteuningsopties:

 • Live chat
 • FAQ
 • Installatiehandleidingen
 • Ondersteuningsticket

Terwijl hun website verklaart dat zij’werken 24/7, dat doet het niet’t lijkt van toepassing te zijn op de livechat die offline was op het moment dat dit artikel werd geschreven.

NetMap VPN live chat niet beschikbaar

In hun speciale installatiehandleidingen en veelgestelde vragen, lijkt het erop dat schermafbeeldingen alleen in de Russische taal zijn, waardoor u mogelijk moeite hebt om de service op uw apparaat in te stellen. Dat gezegd hebbende, er zijn op tekst gebaseerde instructies eronder, die voor de meeste gebruikers eenvoudig genoeg moeten zijn om te volgen.

pricing

Het’is veilig om te zeggen dat Netmap dat niet is’t de meest kosteneffectieve VPN die er is. Dit betekent dat het misschien buiten de prijsklasse van veel mensen wordt geduwd.

Ze bieden de volgende prijsopties:

 • jaarlijks: $ 10,83 per maand
 • 6 maanden: $ 11,66 per maand
 • 1 maand: $ 15,00 per maand

Het’s belangrijk om te vermelden dat de plannen hierboven zijn’t goed voor degenen die meerdere apparaten hebben. Dit komt omdat u de service slechts op 1 apparaat per protocol kunt instellen, wat teleurstellend is gezien dit niet het geval is’t het geval met de meeste andere VPN's.

U kunt Netmap met Bitcoin en WebMoney kopen naast de andere opties die tot uw beschikking staan. Het gebruik van een creditcard is mogelijk met een Russische dienst genaamd InterKassa. Hoe dan ook, als u besluit een abonnement te kopen en aren’t gelukkig hoe dan ook, daar’s een 7-dagen geld terug garantie. Dat doet het niet’Er lijkt geen gratis proefversie te zijn.

Bottom line

Over het algemeen is het duidelijk dat verschillende uitstekende beveiligingsfuncties ervoor zorgen dat uw persoonlijke gegevens uit de buurt van nieuwsgierige blikken worden gehouden. Echter, deze VPN’s vele nadelen, zoals de hoge maandelijkse kosten, middelmatige snelheden en het onvermogen om geografische beperkingen te omzeilen, zorgen ervoor dat u tal van andere alternatieven kunt kiezen die op meerdere manieren superieur zijn.

Het feit dat het’s gevestigd in Rusland, waarvan gezegd wordt dat het hard werkt tegen VPN-gebruik, betekent ook dat Netmap’s levensduur zal in twijfel worden getrokken.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me