10 måder at beskytte personlige oplysninger online


Sidste opdatering: 06.21.2019

Personlig sikkerhed er noget, vi alle ønsker. At’hvorfor vi lægger penge til fremtiden, tilføjer døre, der betjener tastaturer til vores hjem, og forsikrer vores værdigenstande mod tyveri. Vi’er ret god til at håndtere risikoen for fysisk tyveri, men de fleste mennesker er det ikke’t så vidende om, hvordan man beskytter deres personlige oplysninger online.

Faktisk er mange af os temmelig usikre. Vi don’Jeg ved, hvordan man genkender en phishing-e-mail, bruger VPN'er (Virtual Private Networks) kun til torrenting og holder vores sociale medieprofiler så komplette og nøjagtige som muligt. Men vi kan skærpe os op.

Få det hele med en af ​​de bedste VPN'er i branchen. Udnyt NordVPN’s massive serverliste, fejlfri privatlivspost og vandtætte sikkerhedsfunktioner - alt lige fra $ 3,49 / måned. Hent NordVPN

Faktisk kan vi sikre vores personlige oplysninger bare ved at følge disse enkle tip.

Hvorfor det?’er vigtigt at beskytte dit privatliv online

Opretholdelse af dit online privatliv er ikke’t et lille problem. Med stigningen i online shopping og sociale medier, det’er nu en afgørende livsfærdighed. At ikke vide, hvordan man beskytter dine personlige oplysninger online, kan koste enorme mængder penge. Det kan også føre til personlig stress eller værre, hvis de forkerte får fat i dine private fotos eller videoer.

Ifølge Insurance Information Institute var der 1,4 millioner tilfælde af identitetssvig i 2018, hvor forbrugerne tabte 1,48 milliarder dollars, en stigning på 406 millioner $ fra 2017

Så uanset om du er privat derhjemme eller er en lille virksomhedsejer, skal du vide, hvordan du beskytter personlige oplysninger online. Nedenfor er de vigtigste tip, du skal følge, hvis du vil beskytte dine private data og dine private dele mod at blive udsat online.

Top 10 tip til beskyttelse af personlige oplysninger online

1. Vælg stærke, unikke adgangskoder

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineRegel nr. 1 om at lære at beskytte personlige oplysninger online er at styre adgangskoder som en professionel. Alt for mange vælger adgangskoder, der er lette at huske og tydeligvis er knyttet til deres personlige liv, i stedet for ord, som næsten er umulige at gætte. Og alt for mange bruger de samme eller kun lidt forskellige adgangskoder til hvert websted, de bruger.

Don’t være som dem. Vælg stærke adgangskoder blanding af store bogstaver, tal og symboler, og varier dine koder så meget som muligt. Hvis du har brug for det, skal du opbevare en papirkopi på et sikkert sted. Alternativt kan du bruge en adgangskodemanager til at gemme alle dine adgangskoder online.

2. Lig, når du bliver bedt om at oprette et kodeordssikkerhedsspørgsmål

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineDu tror måske, at der ikke er så mange mennesker, der kender din mor’s pigenavn. Desværre kan det vise sig at være det modsatte, især efter at have foretaget noget research.

Spørgsmål om kodeordssikkerhed er ved at blive ude af mode og erstattes med mere sofistikerede muligheder for nulstilling af adgangskode. Men hvis du stadig har for mange konti til at huske alle dine løgne, skal du bruge en password manager i stedet for at skrive dem alle ned.

3. Brug en VPN

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineI dag drager kyndige webbrugere fordel af virtuelle private netværk for at tilføje et ekstra lag med privatliv på internettet. Disse værktøjer krypter data der forlader din computer og rute den via tredjepartsservere, som rør din identitet. Ingen, der snuffer på din aktivitet, kan fortælle, hvad du læser eller downloader, hvilket sikrer fuld anonymitet. Nå, næsten komplet.

Nogle VPN'er er bedre end andre, så vælg et hæderligt firma og prøv at undgå mistænkelige gratis tjenester, der giver store løfter. De vandt sandsynligvis’t leveres i privatlivets afdeling. Vælg i stedet en fra vores bedst bedømte VPN-liste, og vær sikker på det’Jeg hjælper med at beskytte dine personlige oplysninger.

Eller, hvis du’når du er travlt, kan du altid gå med vores top valg, når det kommer til online sikkerhed:

NordVPN NordVPN 9.5 / 10Flawless privacy praksis, avancerede sikkerhedsfunktioner og pålidelige geo-unblocking-muligheder gør NordVPN til den ubestridte branche-leder. Uanset hvilke behov, denne VPN har du dækket - alt starter fra kun $ 3,49 / måned.

  • Fremragende sikkerhed
  • Fantastisk serverliste
  • Fantastisk for Netflix
  • God til torrenting
  • Meget let at bruge
  • Overkommelige priser

4. Undgå at klikke på links og vedhæftede filer i e-mails

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineE-mail-phishing har nået epidemiske niveauer, der kun er overgået af den sorte pest. Hver dag ser det ud til, at vi modtager meddelelser, der beder os om at tro historier om hårdt held eller klikke på underligt formulerede links. Hvad’Det er værre, at sådanne angreb nu også omfatter tekstbeskeder, messaging-apps og sociale medier.

Ofte ser disse meddelelser ekstremt overbevisende ud og kan overtale folk om, at de virkelig er nødt til at udlevere deres detaljer til IRS eller Amazon. Imidlertid beder anerkendte organisationer sjældent om disse oplysninger via e-mails. Og hvis beskeden kommer fra en ven, er det’er bedst at kontakte ham først for at sikre, at han virkelig fandt en måde at tjene $ 100.000 pr. år ved at arbejde hjemmefra.

Hvis du klikker på disse links, kan du åbne døre til alle mulige problemer, herunder trojanere, der kaprer din computer. Derfor, før du gør det, det’er bedst at Kontakt afsenderen for at lære, om han sendte denne besked. I tilfælde af en vedhæftet fil, skal du også sørge for det scann det med anti-malware software først.

5. Log ud af ethvert websted korrekt

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineHvis du ikke gør det’t logge ud af websteder, kan du lade døren være åben for alle andre for at få adgang til dine konti. Det’er lidt som at forlade din tegnebog i en butik, som du har tænkt at vende tilbage til i morgen. Og det kan være lige så dyrt.

Hvis nogen har adgang til din computer eller identitet, mens du stadig er logget ind, kan de let foregive at have din identitet - et særligt problem med betalingswebsteder som PayPal eller enhver online bank.

Dette er især vigtigt for bærbare computere, fordi hvis din computer bliver stjålet, kan en tyv nemt få adgang til private data ved hjælp af automatiske login. Hvis du bruger auto-login, fordi du kan’t husk alle de forskellige adgangskoder, skal du i stedet bruge en password manager.

6. Brug din browser’s inkognitotilstand

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineHvis du kan’t bruge en VPN, skal du i det mindste sikre dig, at den næste person, der bruger denne computer kan ikke se din browserhistorik ved at tænde for “inkognitotilstand.” Det også sletter cookies og midlertidige filer som kan spore din online aktivitet. Det kan for eksempel være nyttigt, hvis du har brug for at bruge hotdesking-terminaler eller bibliotekscomputere.

Brug af inkognito-tilstand forhindrer regelmæssigt at se målrettede annoncer, som er meget bedre til at lokke dig ind i online marketingfælden. Ellers bliver dine demografiske og webaktivitetsdata tilgængelige ikke kun for produktsælgeren, men også for informationsindsamlingsfirmaerne, som yderligere kan bruge eller sælge dem til tredjepart..

7. Hold din anti-malware opdateret

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineTrojanske heste og orme kan inficere din computer og fodre, hvad du skriver direkte i hænderne på kriminelle. Meget af tiden kan du undgå denne form for infektion ved at holde din anti-malware software opdateret. Og prøv at gøre det modstå trangen til at stole på gratis eller nedskærede sikkerhedsværktøjer. Beskyttelse mod malware er et sted, hvor du får det, du betaler for, og det’er en vigtig del af personlig informationssikkerhed.

8. Kontroller sikkerhedscertifikater, når du køber online

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineDet er svært at undgå at dele dine betalingsoplysninger med e-handelswebsteder, men det’er også et rigtigt svagt punkt i at beskytte dit privatliv på internettet. Dårligt kørte steder kan være sårbare overfor hackere, der let kan høste kreditkortoplysninger.

For altid at beskytte dig selv kigge efter sikkerhedscertifikater som Verisign og den grønne adresselinjedel før URL'en. Når du taler om det, skal du sørge for, at webstedet’s adresse starter med “https,” hvilket betyder en sikker forbindelse. Endelig skal du være på vagt over for sælgere, der don’t bede om dit kreditkort’s CVV, der bruges til at sikre, at en autoriseret person foretager købet.

9. Vær forsigtig med, hvad du deler online

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineI disse dage er sociale medier en enorm del af de fleste mennesker’s online aktivitet. Men populariteten af ​​platforme som Instagram og Twitter har gjort dem til et hotspot for phishere og andre cyberkriminelle. Dette gør det vigtigt at fokusere på at beskytte dit privatliv på sociale medier.

vær forsigtig med at dele din identitet, placering og din fødselsdato offentligt. Husk, at personlige oplysninger kan bruges til at stjæle din identitet og få adgang til bankkonti, så der’det er ikke nødvendigt at gøre dem offentlige og frit tilgængelige for alle, der indtaster dit navn i en søgemaskine.

For at holde din sociale netværksaktivitet mere privat skal du gå til indstillingerne og gøre den kun tilgængelig for dine venner eller tilhængere. Også, Sørg for, at du ikke gør det’t har placeringsdeling slået til hele tiden, fordi det at få adgang til sådanne oplysninger viser hackeren, hvor du bor og arbejder eller studerer.

10. Brug tofaktorautentisering

10 måder at beskytte personlige oplysninger onlineTo-faktor autentificering (2FA) er en måde at bekræfte din identitet ved at bruge to af disse tre faktorer - noget du har, noget du kender og noget du er. Du’Vi har sandsynligvis brugt 2FA i et stykke tid, for eksempel når du udtager kontanter fra ATM. For at gøre det skal du fremstille et kreditkort (noget du har) og også indtaste PIN-koden (noget du kender).

Med fremkomsten af ​​smartphones er tofaktorautentisering blevet en populær måde at logge ind på online bank og lignende systemer. Men hvis du vil holde dine private oplysninger sikre online, vi anbefaler, at du bruger 2FA til at få adgang til dine sociale netværk og andre vigtige konti. Naturligvis tager denne metode mere tid, men det’Det er bedre at være sikker end at finde dig selv uden at vide, at du overfører penge til en konto i Afghanistan.

Kender du andre nyttige tip til, hvordan du beskytter personlige oplysninger online? Don’t tøv med at fortælle os i kommentarfeltet nedenfor!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me