En guide til offentlig wifi-sikkerhed


Er offentlig wifi sikkert? Det’det er et spørgsmål, som vi’Vi har alle spurgt, hvornår vi’re out and about og ivrig efter at komme online. I dag er der et stigende antal offentlige wifi-hotspots - i mødelokaler, hotelværelser, kaffebarer og biblioteker… selv på tog og i supermarkeder. Men hvordan kan vi være sikre på, at vi er’t uforvarende indstiller os til et datatyveri-angreb, når vi går online. Spørgsmålet om offentlig wifi-sikkerhed er værd at tage alvorligt - og vi’Jeg vil se det mere detaljeret her.

Hvorfor kan offentlig wifi være farlig?

Ja det’er ofte gratis og især fristende at bruge, men er offentlig wifi sikkert? Du kan finde netværk vidt på alle offentlige steder, og de giver dig mulighed for at komme online gratis. Hotspots er så vidt tilgængelige og annonceret, at det’er fristende til at oprette forbindelse uden at tænke to gange og for at bevare dine data. Den gode nyhed er, at der ikke er noget’t så meget fare i dagligdagse browseaktiviteter, såsom at læse nyhederne eller søge efter information online.

Dog vil enhver aktivitet, der har brug for dig for at logge på, rejse spørgsmålet om offentlig wifi-sikkerhed. Hvis du vil bruge dine sociale mediekonti, kontrollere dine e-mails, logge ind i din bank eller udføre transaktioner af enhver art, kan du potentielt sætte dig selv i fare.

Hvad er truslerne ved at bruge Public wifi?

Faktum er, at wifi-sikkerhed ikke ligner den sikkerhed, du nyder fra et kontor eller endda dit hjem på en privat forbindelse. Det er bestemt ikke den sikkerhed og tryghed, du vil opleve, når du tilføjer et ekstra sikkerhedslag med en VPN. Ja, det har en tendens til at være gratis - men du kan åbne dig selv for cyberkriminalitetsdataangreb, når du vælger at bruge disse netværk uden at forstå risikoen.

Når man overvejer offentlig wifi-sikkerhed, tilbyder både Android og iOS-systemer en vis beskyttelse, men cyberkriminelle er smarte og motiverede. Offentlig wifi-sikkerhed Android og iOS skal betragtes som dit første beskyttelseslag og yderligere styrkes med tilføjelsen af ​​en sikker, anonymiseret og krypteret service, såsom et virtuelt privat netværk eller VPN. Lade’s se på de almindelige trusler ved brug af offentlig wifi.

5 offentlige wifi-sikkerhedstrusler at vide

Mand i midten angreb

Disse MitM-angreb er en af ​​de mest typiske trusler mod offentlig wifi-sikkerhed, og du kan tænke på dem som digital aflytning. Når din enhed opretter forbindelse til internettet, overføres data til det valgte websted. Denne overførsel repræsenterer en sikkerhedssårbarhed, hvor en cyberkriminel kan få adgang til dine datatransmissioner og “Læs” indholdet ved hjælp af snooping-software. Pludselig er dine online aktiviteter ikke længere private, og du kan risikere datatyveri og identitetstyveri.

Distribution af malware

Angribere kan også tilføje malware-programmer på din enhed, uden at du engang er opmærksom på, at det sker. Dette sker gennem sikkerhedssvagheder eller huller, der findes på softwareprogrammer eller operativsystemer. Ja, det betyder, at indbyggede og standard wifi-sikkerhed Android- og iOS-systemer ikke altid er tilstrækkelige alene for at holde dig sikker. Hackere koder for at angribe kendte sårbarheder og derefter sende malware til at ødelægge din enhed.

Anbefalet læsning: Hvad er malware og ejendom for at beskytte mod det

Ikke-krypterede netværk

Kryptering krypterer meddelelser, der overføres mellem din enhed og routeren, der koder den, så en hacker ikke kan læse indholdet uden den nødvendige nøgle. Routere sendes normalt fra fabrikken uden nogen kryptering, og de virksomhedsejere, der installerer dem, har en tendens til ikke at indse, at krypteringsfunktionen skal tændes manuelt, når netværket installeres første gang. Hvis den offentlige wifi er blevet installeret af en it-professionel, er der en langt bedre chance for, at krypteringen er installeret korrekt. Husk dog, at der ikke er nogen garanteret måde at vide dette på, så du’Jeg vil sætte dig selv i fare, hvis du udfører følsomme online-aktiviteter ved hjælp af det offentlige wifi-netværk og bare overlader det til tilfældet!

Ondsindede hotspots

Nogle gange tror du måske, at du logger på et legitimt offentligt wifi-netværk, fordi det har et navn, der lyder “ret” og hæderlige. For eksempel kan det se ud som navnet på det hotel, du overnatter på, eller den restaurant, hvor du spiser. Men hackere stiller ofte op “Rogue” offentlige wifi-adgangspunkter, der foreslår navne der “kunne” være ret - men aren’t. Pludselig opretter du faktisk forbindelse til en falsk hotspot, og dine data vil være i fare for cyberkriminelle.

WIFI snus og snusk

Som det lyder, er denne form for brud på offentlig wifi-sikkerhed, hvor cyberkriminelle investerer i enheder og softwarekits, der giver dem mulighed for at aflyse og snuppe på offentlige wifi-signaler. Ved at gøre dette kan dem med et sind til at udføre ondsindede angreb få adgang til hver eneste ting, du muligvis laver online. Dette inkluderer at se websider, som du har besøgt, formularer, som du har udfyldt, websteder, du har logget på - inklusive dine login-oplysninger - og dine sociale mediekonti. De kan derefter kapre dine konti. Det’er en skræmmende tanke, men også meget ægte for folk, der falder efter disse angreb.

Hvordan kan du være sikker, når du bruger offentlig wifi?

Brug en VPN

Når du bruger en VPN, kan offentlig wifi pludselig blive en sikker oplevelse. Det virtuelle private netværk, eller VPN, er et sikkert netværk, der gør flere ting.

 1. Det skjuler din identitet online
 2. Det giver dig mulighed for at operere online uden at blive opdaget
 3. Det dirigerer dine data gennem en anden server for at anonymisere dem
 4. Det krypterer dine data for at forhindre, at de kan læses af en hacker.

Hvis du vælger at bruge en VPN, kan offentlige wifi-tjenester bruges sikkert. Der findes en række VPN-tjenester, og vi har dækket dem detaljeret i vores andre blogs.

Andre forholdsregler, der skal følges for at bruge offentlig wifi sikkert

Vær sikker på at du

 1. Deaktiver enhver form for fildeling
 2. Besøg kun websteder, der bruger HTTPS
 3. Log ud af dine konti, når du har brugt dem
 4. Sørg altid for dine wifi-indstillinger “glemme” netværk i stedet for at tillade automatisk forbindelse
 5. Brug din VPN til at sikre, at alle offentlige wifi-forbindelser er krypteret og anonymiseret, så dine forbindelser er tunnelet væk bag et sikkert lag og forbliver private.

Derudover må du aldrig:

 1. Log ind på konti via apps, der har private data. Gå direkte til webstedet for at sikre, at HTTPS-sikkerhedslaget er på plads
 2. Lad din Bluetooth eller wifi være aktiveret, når du er færdig
 3. Brug offentlig wifi for at få adgang til følsomme konti eller websteder, der indeholder private data om dig
 4. Log ind på enhver form for netværk eller konto uden adgangskodebeskyttelse (og i tilfælde af finansielle institutioner, en to-trins godkendelsesproces.)

Afslutningsvis

Offentlige wifi-sikkerhedsproblemer betyder, at appellen til en gratis og øjeblikkelig forbindelse på farten skal afvejes nøje! Følg trinnene ovenfor for at være sikker, når du logger ind, mens du er på farten, og hold dig et skridt foran cyberkriminelle.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

51 + = 52

map