Er torrenting ulovligt? De sikreste lande til torrenting


At forstå det fulde omfang, hvor torrenting er ulovligt eller ej, hjælper dig med at undgå juridiske problemer, der skyldes brugen af ​​torrents til at dele filer.

Er torrenting ulovligt overalt i verden? Dette er et af de hyppigst stillede spørgsmål, vi får her. Desværre der’er ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål. I stedet for det afhænger af hvad du’re torrenting, og hvilket land du bor i.

For det første er torrenting i sig selv ikke ulovligt.

Deling af filer over en peer-to-peer (P2P) server er lovlig og har altid været godt inden for dine rettigheder. Potentielle problemer opstår imidlertid, når filerne, der deles, indeholder ophavsretligt beskyttet information, såsom film og musik. Det er her piratkopiering involveres, og tingene bliver lidt mere komplicerede såvel som svaret på et spørgsmål “er torrents ulovlige eller hvad”.

Vær sikker, mens torrentingFår startet med en af ​​de bedste VPN'er til torrenting: ExpressVPN ▸

Den mest kraftfulde VPN på markedet dækker alt fra en torrenter’s hastighed og sikkerhed behov.

NordVPN ▸

Ikke kun den hurtigste VPN i øjeblikket, men også en, der har nogle gode tilbud for brugerne.

CyberGhost ▸

Billig og brugervenlig - CyberGhost tilbyder en fantastisk serverliste og gode P2P-muligheder.

Ordet ‘piratkopiering’ først skete i det 18. århundrede. Mennesker, der overtrådte lov om ophavsret, blev anklaget under piratkopieringsloven. Da torrenting i dag er et tæt beslægtet koncept, tror folk ofte, at torrenting også er ulovligt. Imidlertid er piratkopiering generelt begået af økonomiske grunde, og når du deler en af ​​dine foretrukne filer på Internettet, gør du sandsynligvis ikke det for økonomisk gevinst. Men lad’s grave dette spørgsmål “torrenting er ulovligt” lidt dybere.

Sådan torrent sikkert

Privatliv er næsten blevet en luksus og ikke noget, du skal tage let. De fleste torrentere bruger Virtual Private Networks (VPN'er), der skjuler deres internetaktivitet for deres internetudbyder (ISP).

Hvis du ikke gør det’Hvis du ønsker, at din internetudbyder skal undersøge dine aktiviteter, skal du vælge en VPN, der er bedst egnet til torrenting.

Det skal ikke logge på din aktivitet og også være hurtig nok til at håndtere disse downloads.

Spirerer det samme som piratkopiering?

Er torrenting det samme som piratkopiering?

Igen er svaret ‘ingen’. Dette kan uddybes ved hjælp af ikke-tekniske termer. Det grundlæggende ved torrenting kan forklares som peer-to-peer fildeling. Dette sker, når nogen uploader eller downloader en fil, som andre mennesker på netværket kan få adgang til, som omtales som peers.

Det er ikke ulovligt at indlæse noget på en flashdisk og dele det med din ven; dette er i det væsentlige hvad torrenting er.

Hvis du dog distribuerer ophavsretligt beskyttet materiale, der er downloadet fra internettet til økonomisk gevinst, kan du muligvis støde på problemer med loven.

Dette er forskellen mellem torrenting og piratkopiering. Mens der er et par lande, der er mere lempede end andre og tillader både torrenting og piratkopiering, er sandheden det piratkopiering vil altid blive rynket. Bare sørg for at forstå de nødvendige krav i din region.

De sikreste lande til torrenting

sikreste lande til torrenting

Da digital fildeling har overgået mere traditionelle måder at nyde musik, film og mange andre former for underholdning på, har populariteten af ​​torrenting eksploderet. Det har skabt brændstof i branchen, da nogle af olderskolens indholdsejere endnu ikke er klar til at tilpasse sig den nye måde at drive forretning på. Der er dog et par lande, der omfavner eller i det mindste ser den anden vej, når det kommer til brugen af ​​torrenter.

Mexico har vendt det blinde øje til torrentere

Selvom den mexicanske regering har regler og love, der forbyder torrenting, er disse love endnu ikke blevet håndhævet. Nye undersøgelser viser det over 90% af alle internetbrugere i Mexico henter musik ved hjælp af torrenter hver eneste dag. Selvom der ikke er rapporteret om tilfælde af arrestationer for torrent, er det’det er værd at huske, at det er teknisk ulovligt.

Spanien fastlægger loven

Der var en tid, hvor det blev bredt troet, at Spanien ville skære internetadgang for dem, der forsøgte at downloade eller dele filer ved hjælp af en torrent.

Domstolene besluttede i 2006, at så længe der ikke var tale om økonomiske gevinster, er spaniere frit at nyde den luksus at downloade og dele filer lovligt.

På toppen af ​​dette kan IP-adresser kun fås ved hjælp af retshåndhævelse. Spanien ser ud til at have set skoven for træerne og i det væsentlige legaliserede torrenting fuldstændigt. De har imidlertid erkendt, at loven vil tage sin gang i tilfælde, hvor piratkopiering forekommer. Så, du er i stand til at dele så mange data, som du vil, men du kan ikke tjene penge på dem. Selvom der var indvendinger, er det nu lovligt, og du kan torrent så meget du vil.

Schweizerne tillader torrenting

Schweizerne er kendt for at være mere liberale, så det bør ikke overraske, at torrenting er 100% lovligt i Schweiz.

Det er helt normalt og acceptabelt at downloade noget, så længe du er Brug det strengt af personlige grunde. Hvis du ikke planlægger at sælge det arbejde, du downloader, er du fri til at glæde dig så meget, som du vil.

Holland deler kunstværker

Holland har en interessant tilgang, der gør det endnu sværere at forstå at torrenting er ulovligt eller ej. Landet besluttede at gøre det lad enhver bruge torrenting til at dele kunstværker. Folk har lov til at torrent kunstværker til personlig brug (ikke personlig gevinst).

Denne lov gælder dog ikke for andre ting såsom software.

Hollænderne må download kunst, men ikke for at dele det. Så næste gang du er i Holland, skal du huske, at det er ulovligt at uploade noget ved hjælp af en torrent. Men du kan blot downloade torrenter fra andre lande. Hvad der er ganske forvirrende er den måde, de nederlandske myndigheder definerede kunst på. Aren’t film, musik og bøger er også kunstværker?

Er torrenting ulovligt i USA?

Torrent i USA er ikke teknisk ulovligt - medmindre du downloader ophavsretligt beskyttet materiale—Men regeringen gør stadig sit bedste for at slå ned på det.

Størstedelen af ​​internetudbydere bremser enhver torrent-trafik, der registreres på deres netværk.

Med andre ord gør de download meget langsomt i et forsøg på at afskrække folk fra at gøre det. Du kan omgå dette ved at bruge en god VPN og oprette forbindelse til servere, der er uden for USA.

Er det sikkert at bruge torrenter?

Hvis du tager Schweiz som et eksempel, er det sikkert at sige, at du stort set er fri til at torrent, hvad du vil, når du vil. Men hvis du er i et af de andre ovennævnte lande, kan din sikkerhed være meget lavere. I Holland kan din sikkerhed muligvis blive et problem, så snart du deler noget; i Mexico kan dit privatliv blive påvirket, og dette alene kan blive et problem.

Schweiz har privatlivslovgivning, der gør det ulovligt for tredjepart at spionere på IP-adresserne for folk, der downloader torrenter. Men ikke alle af os er heldige nok til at nyde sådanne frynsegoder.

Så her spørger vi igen, at vi torrenterer ulovligt eller ej, og her er svaret, som vi alle nyder så meget - det afhænger. Hvis du til enhver tid ønsker at være anonym og beskytte dit privatliv, skal du overveje at investere i brugen af ​​et virtuelt privat netværk til torrent. Hvis du gør dette, vil du sandsynligvis forhindre indtrængen eller mulig juridisk handling som følge af deling af ophavsretligt beskyttet materiale.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

61 − = 56

map