Facebook lukker sin Onavo Protect VPN – en app til teen-spionage


Opdateret 02.27.2019

Sidste år fjernede Facebook endelig sin dataindsamlings VPN (lyder noget som “livgivende kugler”) kaldes Onavo Protect fra Apple-butikken på grund af overtrædelse af Apple’s opdaterede privatlivspolitik. VPN var stadig tilgængelig på Google Play indtil nu, men vil fortsætte med at arbejde som VPN i nogen tid.

Dette markerer afslutningen på et af de største teen-spionage projekter brugt i Facebook Research-app, som stadig er tilgængelig på Google Play. Den sociale medie gigant hævder, at den kun vil køre betalte brugerprogrammer fra nuværende egne. Det er tilbage at se, hvis de holder ord.

Plantning af det onde frø i Holy Ground

Onavo, et Tel Aviv-baseret mobilanalysefirma (endnu ingen ord om VPN) blev solgt til Facebook helt tilbage i 2013 for et uoplyst beløb, anslået til op til 200 M, og blev deres første kontor i Israel. Selv efter afslutningen af ​​aftalen var der ingen antydninger om at oprette en VPN eller en anden sikkerhedsløsning - al kommunikation handlede om at hjælpe klienter med at reducere brugen af ​​mobildata, udvide rækkevidden af ​​det mobile internet over hele kloden og give et bedre e- erfaring.

onavo vpn

Alligevel skete Onavo Protect, til bedre eller værre (sandsynligvis for værre). Det viste sig denne app, foregiver at være en anstændig VPN, var en måde for Facebook at indsamle data om alle apps på en bruger’s telefon. Dette gjorde det muligt for dem at vide, hvilke apps der gjorde det bedre end andre og kunne bruges til at få en fordel i forhold til konkurrenterne og til at hjælpe med at beslutte, hvilke virksomheder skulle eller skulle’t købes.

Sikker på, den juridiske afdeling af Facebook sørgede for, at dette blev nævnt i slutningen af ​​Vilkårene og aftalerne, men få havde tålmodigheden til at rulle langt nok ned:

Onavo indsamler din mobile datatrafik… Fordi vi’som en del af Facebook, bruger vi også denne info til at forbedre Facebook-produkter og -tjenester, få indsigt i de produkter og tjenester, som folk værdsætter og opbygge bedre oplevelser.

Denne sidste sætning slår hele formålet med Onavo Protect VPN - at give sikkerhed og privatliv for sin bruger. Mens Onavo VPN muligvis har dræbt en lejlighedsvis pop-up eller to, var det bestemt ikke’t gør det job, det påtog sig. Mens VPN'er krypterer dine data, så du kan have en anonym forbindelse, Onavo Protect driver din trafik gennem en Facebook-server for at lære præcist hvad, hvor, hvornår og hvor længe du er’har gjort.

Spredning af frø over hele kloden

I begyndelsen af ​​2018 begyndte denne Facebook VPN at vise reklame for sine iOS-brugere, som blev kritiseret kraftigt af både eksperter og brugere. Det blev endda kaldt spyware, og med rette. Det kan være, at Facebook besluttede at køre en live-test med de indsamlede data om Apple-brugere og kontrollere, om deres forudsigelser om, hvem der skal klikke på, hvad der var korrekte. Indsamling af data var tilsyneladende ikke nok, og at vise annoncer virkede som det næste trin, at gøre brugere fra uvillige donorer til uvillige donorer / lab kaniner.

Facebook hævdede, at data fra Onavo ikke er’t bruges til at profilere individuelle brugere, kun for at se, hvilke apps der er populære blandt publikummet, så de kunne forbedre deres egne produkter.

På spørgsmål fra den amerikanske kongres i juni hævdede Facebook, at data fra Onavo VPN ikke er’t bruges til at profilere individuelle brugere, kun for at se, hvilke apps der er populære blandt publikummet, så de kunne forbedre deres egne produkter.

Dette er en af ​​branchen’bedst bevarede hemmeligheder - der er lavt niveau spammere og crappy e-mail-databasesælgere, mens de med mere penge bruger indholdsskrabe eller endda sælger “kvalitet” databaser for store penge. Ironien er, at dette gøres ved at bruge data indsamlet af en såkaldt “sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger.”

I juli, Apple opdaterede sin privatlivspolitik. Ifølge det er apps i deres butik forpligtet til at gøre det eksplicit klart, hvilke data der skal indsamles, og de kan ikke længere indsamle data om andre apps til analyse eller reklame / marketing. Det gjorde det ikke’Det tager lang tid at se, at Onavo Protect VPN ikke var i nærheden af ​​at overholde disse regler, fordi det aldrig var beregnet til det. Apple gjorde det ikke’t fjerne appen selv, men tvang Facebook til at gøre det, med henvisning til, at de nye regler “begrænse udviklere’ evnen til at oprette databaser ud af brugerinformation og sælge dem til tredjepart.”

Desværre for de mindre informerede brugere kan de, der allerede har appen installeret, fortsætte med at bruge den.

Den 22. august gjorde Facebook det. Desværre for de mindre informerede brugere kan de, der allerede har appen installeret, fortsætte med at bruge den. Disse mennesker bliver sandsynligvis bare nødt til at vente på, at Apple starter den næste gen-iPhone, så alle kan købe den og sige farvel til parasitten, som’har boet inde i deres smartphones så længe.

Onavo Protect og Google

Den rådne frugt er blevet smidt væk fra Apple-butikken, men alligevel er der masser, der stadig spiser den. Hvad med andre butikker, f.eks. Google Play? Baseret på det akkumulerede antal fra begyndelsen af ​​2018 var der mere end 33 millioner downloads til Android og iOS. I august 2018 viste Play Store 10M + hvilket betyder det meste af skaden blev gjort til Apple-brugere. Det var kun et spørgsmål om tid, hvor Onavo Protect også forsvandt fra Google Play.

Dette falder igen mistanken mod Google - er der nogen chance for, at Android-brugere også var en del af et lignende databasespil? Vi ved allerede, at Google tidligere har haft lignende problemer med privatlivets fred. Men det er mindre sandsynligt, at det sælger data til tredjepart, fordi Google tjener penge på at bruge disse data til at vise sine annoncer i dine apps. Det gør det ikke’t mener, at situationen vandt’t ændrer sig, men indtil videre har de magten ved at have et monopol - de fleste mennesker bruger Google Søgning, Gmail osv.

Onavo VPN er ikke længere i Google Play Store

Facebook onavo

Frem til februar 2019 var der ikke meget at være glad for Onavo og Google Play Store, hvor halvdelen af ​​alle anmeldelser (og der er 215 K + af dem, bedøm appen 4.4 / 5) er positive.

Når du tjekker denne app på Android 7.x (Nougat), så anmeldelserne de samme ud som i desktopversionen.

Men desværre viste Android 6.x i stedet Review Highlights. Og alle af dem er positive, hvilket var et stort problem, da denne version af Android OS stadig blev brugt af næsten 1 ud af 4 brugere på verdensplan, ifølge Statcounter.com websted.

onavo beskytte vpn

Play Store præsenterede denne parasit som “Beskyt gratis VPN + Data Manager,” som angiveligt krypterer data, tilbyder en gratis VPN (nogensinde hørt om gratis ost? Gå derefter til at kontrollere musefælden!) og informerer, hvornår dine apps har brugt en bestemt mængde data.

Selvom Onavo-virksomheden søgte efter måder at maksimere batteriets levetid, klagede de seneste anmeldelser over et fald i batteriets levetid hvilket, hvis det er sandt, gør denne alliance mellem VPN og Data Manager til en virkelig uhellig.

På den lyse side udtrykte den 12. mest nyttige kommentar bekymring tilbage i maj 2018 over, at denne app indsamlede data til Facebook. Desværre var denne kommentar 6. i august. Og når vi taler om alliancer, påpeger en anden kommentar, at de ikke kan bruge Data Manager uden at tænde VPN (vi spekulerer på hvorfor?) - de går sammen som hest og vogn ser det ud til.

facebook vpn

I det mindste Google Play informerede brugere om de data, Facebook indsamler lige efter funktionslisten. Desværre gjorde det ikke’t angiver, at den indsamlede information kan sælges til tredjepart som en del af en database (et krav, der var i Apple’s erklæring).

Den 2. mest nyttige kommentar gik op fra at være 7. i sidste uge. Brugeren udtrykte sin skuffelse over, at McAffee blev henvist til denne VPN. Vi har tilflugtssted’t hørt om et stykke tid om McAffee og Facebook’gensidige projekter, men i 2010 gjorde de forretninger sammen. Så et henvisningsnetværk kan være den primære kanal for konvertering, fordi Onavo’s hjemmeside og deres Facebook-konto er bestemt ikke’t.

fb vpn

To sider, du ikke bør besøge

For at være ærlig, da hjemmesiden, der blev indlæst på vores bærbare computere, troede vi, at onavo.com var en webside, der fandt fusk og brugte en hel del tid på at kontrollere WHOIS og links for at afgøre, om det var sikkert at besøge den. Desværre viste det sig at være sandt - det’er det officielle websted for denne crAPP med et fungerende og ikke-længere arbejdende link til Google Play og Apple Store. Web.Archive.Org viser, at situationen var bedre i juli, men på ingen måde var dette andet end en destinationsside - informationen er sparsom, og du kan finde flere billeder i en ordbog.

Facebook selv var bestemt også ikke’t opfordrer alle til at lide og dele Onavo Protect VPN-siden og linke i søgeresultaterne for “Beskyt gratis VPN + Data Manager” føre direkte til Google Play. Og med rette, fordi webstedet ser ud til at være designet i School of Ugly, men Facebook-siden er blevet taget af af eksperterne fra University of Disgusting. Vi håber inderligt, at sidstnævnte i det mindste viser sig at være en slags svindel med hvidvaskning af penge.

Konklusion

For Facebook var Onavo Protect som en udvidelse af sine tentakler. De’Vi har opbevaret masser af data om Facebook-brugere, men manglede oplysninger om, hvad der skete ud over det. Og Onavo VPN hjalp med at overvinde dette. I begyndelsen af ​​2018 blev nogle brugere og medier rasende over, at Facebook annoncerede denne software og ikke gjorde det’nævne, at det hørte til dem. Igen, hvis du klikker på “Læs mere,” du kan lære om det, ligesom du kunne vide, hvad Onavo handler om, hvis du rullede helt til slutningen.

Som en kommentator påpegede, er Apple, der beskylder Facebook for privatlivets fred, den samme som gryden, der kalder kedlen sort. Det’er stadig for tidligt til at sige, om dette var en reel beskyldning eller bare en aftale for at demonstrere, at tingene gøres af hensyn til vores privatliv og sikkerhed.

Enhver, der har læst mindst lidt om VPN'er og e-sikkerhed i almindelighed, skal vide, at Israel er en partner i USA - et 5 Eyes-land med et af de mest sofistikerede overvågningsrammer på Jorden. Så selv for en ægte VPN er dette ikke en god kombination. Føj Facebook til miksen, og du har et sikkerhedsrelateret produkt, der’er værre end billige briller - ikke kun ser du dårligt ud, men dine øjne brænder endnu mere end uden dem. Brug dem længe nok, og solen kommer måske aldrig op igen for dig.

Heldigvis ved vi et sted, hvor du kan finde bedre alternativer til Android VPN'er.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

80 + = 85

map