Hvorfor NordVPN-data-mining-skandalen er falsk


For et par dage siden følte VPN-industrihajer blod i vandet: NordVPN var blevet navngivet i en retssag om data-mining-teknologi. Ligesom sommerregn begyndte upåberede konti på Twitter og Reddit spammende skummende erklæringer og glædede sig over chancen for at beskadige branchens leder’s solidt omdømme. Da stigebordene samledes, ‘Er der noget ved dette?’ blev hurtigt en eftertanke. Nå, vi’er så delvis til lidt drama som den næste fyr - når der er’s grund til det.

I dette tilfælde dog, retssagen nævner kun NordVPN for at illustrere et ikke-relateret punkt. Og heller ikke VPN er opført blandt de stykker software, der er impliceret i dette formodede ‘data-mining skandale’. Så lad’s tager os tid til at løsne dette rod, skal vi?

Retssagen og teknologien

Det omhandlede juridiske dokument blev indgivet af Luminati Networks Ltd. (en andel på $ 200 millioner, hvor forresten blev købt af EMK Capital) ved Eastern District Court of Texas, kendt i nogle kredse som “Patent Troll Domstol”. Grundlæggende set har dette distrikt fået et ry for sine lokale patentregler, der har gjort det særligt let for patentejere at sagsøge og vinde penge, ofte uanset styrken i deres sag. Retssagen hævder, at OxyLabs, et af de virksomheder, der ejes af det litauiske selskab UAB Tesonet, krænker Luminati’s patenter. Hvad har NordVPN at gøre med alt dette? Nå, Luminati Networks Ltd. var engang kendt som Hola (af Hola VPN-berømmelse) og har tidligere haft nogle forretninger med Tesonet i forhold til NordVPN - angiveligt det litauiske selskab’s produkt.

Retssagen hævder, at OxyLabs, et af de virksomheder, der ejes af det litauiske selskab UAB Tesonet, krænker Luminati’s patenter.

Hvis linket lyder spændende, det’fordi det er. Bortset fra det faktum, at repræsentanter for Luminati og Tesonet kender hinanden på grund af NordVPN, tilbyder retssagen ingen relevante kendsgerninger om VPN-tjenesten. Den egentlige årsag til, at mange har benyttet sig af denne mulighed for at stille spørgsmål til NordVPN, er den patenterede teknologi.

Nogle vil huske, at Hola VPN engang fangede en masse flack, da det kom frem, at deres service sælger brugere’ inaktiv båndbredde til tredjepart. Kort sagt, hvis du’Vi har Hola VPN på din computer og gør ikke noget med det. Din internetforbindelse bruges i stedet af navnløse tredjeparter. Det ville de sandsynligvis’Vi er væk med det også, hvis det var’t for de blandede hackere, der brugte nævnte båndbredde til at starte et botnetangreb på 8chan.

Nå, Luminati’s patenter henviser til teknologien, der gjorde det muligt at ske. Hvad det egentlig gør, er at det bruger kode, der er injiceret i noget ikke-relateret software til at omdanne din hjemmecomputer til en “proxy til boliger” der står ved indfaldet af minearbejdere, der ville bruge det til at skrabe nettet. Naturligvis er dette ikke’t nøjagtigt hvad vi forventer af et top-notch privat / sikkerhedsværktøj som NordVPN. Det eneste problem er, at dette har meget lidt at gøre med NordVPN.

Virksomheder, virksomheder og TL; DR

Virksomheden, der angiveligt er i strid med Luminati’s patenter er OxyLabs. I henhold til retssagen er OxyLabs en del af Tesonet - et stort litauisk selskab, der arbejder med en bred vifte af virksomheder rundt om i verden, og tilbyder mange forskellige typer tjenester. En sådan virksomhed / service er tilfældigvis den Panama-baserede NordVPN. Så hvilken slags forhold er der mellem OxyLabs og NordVPN? Ser ud som vores forhold til den ene fyr, som vi undertiden siger hej til, udelukkende på grund af at have set ham rundt.

Alligevel går kernen i det, som alle disse skræmmere og sociale medier trold siger, langt ud over fakta og lige ind i det absurde. Er denne OxyLabs botnet-kode injiceret af NordVPN? Vi kan hverken bekræfte eller benægte, eh?

I virkeligheden er det ikke’t meget svært at kontrollere, om NordVPN laver nogle skyggefulde ting på dit system - bare kontroller, hvad der anmoder om det’sender. Men selvom vi ikke tjekker, er vi bare nødt til at se på retssagen - den viser nogle apps, der angiveligt indeholder koden:

“Efter information og tro er ovennævnte OxyLabs-integreret kode blevet integreret i mindst følgende softwareprogrammer, der kan downloades af enhver bruger, der er placeret overalt med internetadgang: AppAspect Technologies’ “EMI-regnemaskine” og “Automatisk opkaldsoptager”; Birrastorming Ideas, S.L’s “IPTV Manager for VL;” CC Soft’s “Følgerens værktøj til Instagram;” Glidesoft Technologies’ “Rute Finder;” ImaTechInnovations’ “3D-tapet Parallax 2018;” og Softmate a / k / a Toolbarstudio Inc.’s “AppGeyser” og “Toolbarstudio.”

Kald os skøre, men vi tror, ​​NordVPN ville øverste listen, hvis der var noget bevis for, at softwaren var ansvarlig. Selv sagsøgeren fremsætter ingen sådan påstand! Men det gjorde vi ikke’t tager deres ord for det - de er trods alt patentrold. I stedet, vi kontrollerede NordVPN-appen ved hjælp af tcpdump (som er frit tilgængelig for læsere af denne artikel) og fandt ingen mistænkelige anmodninger overhovedet.

NordVPN’Servicevilkår angiver følgende:

NordVPN Servicevilkår

Enhver konkurrent vil have kigget efter måder at angribe så høje krav, men ikke mange har lykkedes. Indtil videre ser dette ikke ud.

Er det hele fint og dandy derefter?

NordVPN kommer lige som anbefalet i dag, som for en måned siden. Det’er et stjerneprodukt, hvor meget lidt går imod det.

Med alt det sagt, ‘dandy’ overvurderer det måske lidt. Som fans af etik i onlinesfæren, vi’Jeg vil gerne, at der absolut ikke er nogen måde for os at sætte ordene på “NordVPN” og “data mining” i samme sætning. Som det ser ud nu, ser det ud til, at der er en slags forbindelse mellem disse virksomheder, uanset hvor ubetydelig. Derfor det’Det er rart at høre, at NordVPN har besluttet at ansætte et uafhængigt firma til at gennemføre en uafhængig revision af deres service. Vi’Jeg venter på resultaterne!

Anbefalet læsning

NordVPN anmeldelse

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me