Storebror ser på: hvorfor dit online privatliv er under angreb


Følelsen kan være nervøs: du logger på internettet en dag efter at have booket en tur til Paris, og der vises annoncer for parisiske hoteller på din skærm. Du har lyst til, at nogen indsamler dine personlige oplysninger uden din viden. Nå, de er begge og er ikke, så lad’s se nærmere på, hvad der sker.

I fortiden vidste virksomheder ikke noget om potentielle kunder og lidt andet end bare kontaktoplysninger, som en mail-adresse, om aktuelle kunder.

Stigningen af ​​Big Data, analytics, AI og maskinlæring gjorde det muligt for virksomheder at samle oodler af klientinformation. Faktisk vil den globale datamængde vokse fra 33 zettabyte (1 zettabyte er lig med 1 billion gigabyte) i 2018 til 175 zettabyte i 2025, ifølge International Data Corp.

En virkning er, at virksomheder nu ret nøjagtigt kan udlede en tilsyneladende anonym online besøgende’køn, etnicitet, modersmål, alder, interesser og endda politisk ideologi.

Fordele og ulemper ved et faldende online-privatliv

Fordele

Sælgere leverer mere personlige oplevelser

Dette betyder normalt mere målrettede annoncer til potentielle kunder. Hvis forbrugeren er interesseret i NBA, vil de se relevante annoncer for holdtrøjer og kurvkugler i stedet for skøjter.

Ulemper

Ikke at vide, hvordan information indsamles

Forbrugerne er ubehagelige med mængden af ​​information indsamlet om dem fra deres online interaktion, fordi de ikke har nogen idé om, hvordan den indsamles. De har lyst til at Big Brother ser, lytter og optager uden deres tilladelse.

Forbindelse til personlige data

Når enkeltpersoner surfer på nettet, overvåger værktøjer deres rejser og bygger en brugerprofil. Teoretisk set er profilen ikke forbundet med nogen personlige data. Følgelig ved leverandører, hvor hver computer med sin unikke IP-adresse rejser, men de don’Jeg ved, at den person, der bruger computeren, er Joe Smith, der bor på 12 Main Street i Los Angeles. Hvis en far logger ind på sin datter’computer, reklamer for makeup eller legetøj hilser ham.

Virkningen af ​​online-privatlivslovene

I teorien skal en leverandør ikke forbinde personlige oplysninger, der frit gives - siger en postadresse for en forsendelse - til angiveligt anonym information, som hvad folk klikker på, mens de gennemser et websted. Der skal findes en firewall eller barriere, så informationen ikke er forbundet. Der findes et par love for at beskytte forbrugernes privatliv.

CAN-SPAM Act: i 2003 vedtog den amerikanske føderale regering CAN-SPAM Act. Det blev obligatorisk, at forbrugere kunne tilmelde eller fjerne e-mail-lister.

Generel databeskyttelsesforordning (GDPR) er en europæisk lov, der er designet til at give enkeltpersoner en bedre forståelse og mere kontrol over, hvordan deres personlige data bruges til markedsføring. Sælgere skal redegøre for, hvordan de indsamler og bruger sådanne data, og giver brugerne en måde at fravælge enhver kommerciel brug af deres oplysninger.

Fungerer det i praksis?

I praksis falder love ofte under deres intentioner. Faktisk kan diskuteres, hvor tæt leverandørerne følger loven. Nogle gange prøver de at nederdel dem i et katte-og-mus-spil, der har spillet ud i mere end et årti.

For eksempel finder forbrugere, at tilmelding er meget lettere, med bare et enkelt klik. Men at fravælge er sværere, ofte kræver det, at du fjerner dig selv fra flere lister, hvoraf mange ikke du direkte har bedt om.

I august 2018 fik Google problemer med sine sporingsfunktioner. Brugere fortalte leverandøren at slå funktionen fra, men den stoppede kun med at vise placeringsmarkører i en app, Google Maps. Hver gang de adgang til nogen anden Google-tjeneste, indsamlede systemet stadig deres placeringsoplysninger.

Penge driver problemer med privatlivets fred

Disse problemer understreger en sælgers virkelighed’Hovedansvaret er over for sine aktionærer, ikke sine kunder. Virksomheder skørt undertiden lovånden, hvis den potentielle økonomiske belønning er stor nok.

Og hvad så’s historiens moral?

Ny teknologi vokser frem, og den sporer brugerne nærmere end nogensinde før. Mens der er lovgivningsmæssig kontrol for at beskytte en person’s privatliv, sælgerne forsøger ofte at omgå lovene. Som følge heraf falder ansvaret for forbrugeren til at forstå, hvad der sker, og undertiden tage vanskelige skridt for at beskytte deres personlige oplysninger.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me