Bruger en VPN data?

Hvis fire bogstaver kunne opsummere den moderne verden, “data” ville være temmelig tæt på mærket.

Vi’Jeg har konstant fortalt, at dette er en alder af Big Data, og at vores “data selv” er lige så vigtige som vores kroppe og sind. Og vi’tilrådes også at holde vores data tæt beskyttet med god grund. Dataovertrædelser kan ødelægge vores økonomi og føre til identitetstyveri, så det’s råd værd at tage.

Virtuelle private netværk (VPN) er øverst på listen, når det kommer til datasikkerhed. Men hvordan bruger disse apps data? Er det datahunde til mobile enheder, og har de indflydelse på dine dataregninger?

Denne blog forklarer alt hvad du har brug for at vide om VPN-datanvendelse. Forhåbentlig kan vi fjerne nogle myter og rette tingene lige og hjælpe dig med at finde den ideelle VPN til dine sikkerhedsbehov.

Bruger en VPN data?

VPN'er er beregnet til at kryptere de data, du sender, og til at anonymisere din online identitet. Disse funktioner får nogle mennesker til at hævde, at VPN'er kan skjule den mængde data, du bruger fra internetudbydere eller mobiludbydere.

Dette kan muligvis åbne vejen for lavere regninger, mens man arbejder omkring de politik for datakapacitet, der bruges af mange internetudbydere som en del af deres lagdelte betalingsstrukturer.

Men er det sandt? Nå, en ting skal forstås med det samme: svaret på spørgsmålet om “bruger VPN data” er: ja. Krypteret trafik fra VPN'er skal passere gennem din internetudbyder’s servere, før det kan behandles af VPN-servere. At’er bare et uundgåeligt aspekt af Internettet’s arkitektur.

Når dine data flyder gennem din internetudbyder eller mobilfirma’s servere, det vandt’t være muligt at finde ud af, hvad den indeholder. Du kan stole på din VPN for at kryptere oplysninger. Men VPN-datanvendelse er meget sværere at skjule.

Din internetudbyder kan overvåge den rå mængde data, du sender og modtager. Så i teorien skulle dine regninger ikke’t reduceres eller øges med VPN-brug. Men det’er ikke nøjagtigt hele historien.

Øger en VPN datanvendelse?

For det første kan VPN'er faktisk øge den mængde data, du forbruger, hvilket fører til højere månedlige regninger.

Hvorfor er det? Nå, svaret ligger i den måde VPNs krypterer dine data. Kryptering leveres altid med en pris. Når data er krypteret, bliver det næsten altid “større” end originalen, der optager mere båndbredde.

Størrelsen på dette “pris” afhænger af effektiviteten af ​​den kryptering, der bruges, men den kan arbejde op til 15% af din samlede båndbredde. At’er et stort stykke data - især til torrentere eller streaming fans.

Hvilken VPN-protokol, der bruger mindst data?

Alle VPN'er bruger protokoller til indpakning af data “tunneler” som sikrer, at det er sikkert, når det væver sig rundt på nettet. Men ikke alle protokoller er ens, og nogle bruger langt mindre data end andre.

For eksempel er den ældre PPTP (Point to Point Tunneling Protocol) en af ​​de hurtigste tilgængelige. Dog er det måske ikke særlig sikkert. Faktisk, hvis du sender fortrolige betalingsoplysninger, skal du aldrig bruge PPTP. Men hvis du streamer fra Netflix, det’s en god mulighed takket være det lave krypteringsomkostning.

L2TP / IPsec er mere avanceret fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt og næsten umuligt at bryde. Det’Det er også relativt effektivt, og det betyder meget lidt data fra din forbindelse. Dog det’det er ikke så svært at aflytte, og som et resultat kæmper det ofte med at arbejde omkring geo-blokkere.

Microsoft’s SSTP er en anden mulighed (så længe du kører Windows, så smartphone-brugere er ude af held). Det’er ikke den mest sikre, men fungerer pålidelige omkring blokkeere.

SSTP bleger dog i sammenligning med OpenVPN. I stand til at arbejde på alle platforme er OpenVPN effektiv (dog ikke så hurtig som L2TP / IPSec eller PPTP) og fleksibel. Det’er også meget sikker, så det skaber balance mellem hastighed og sikkerhed. Brugere skal også bemærke, at OpenVPN findes i nogle få former. For eksempel er der 256-bit og 128-bit versioner, og “Stealth” sorter også. 256-bit Stealth OpenVPN er komfortabelt den langsomste - hvilket afspejler afvekslingen mellem kryptering og hastighed.

Endelig der’s IKEv2. IKEv2 er designet til mobile enheder og er den bedste mulighed til Android og iOS. Det’er hurtig, dataeffektiv og sikker. Du vandt’Jeg finder det dog sammen med alle VPN'er, men jag det ned, hvis du kan.

Læs mere: De fleste sikre VPN-protokoller

Brug af VPN tæller med datakapsler?

Lad os nu’s går over på et af de vigtigste spørgsmål om VPN-datanvendelse. Problemet her er ikke’t om en VPN bruger eller ikke bruger data. At’s ikke-omsætningspapirer. I stedet er vi nødt til at vide, om VPN'er kan unddrage sig datakort, som mobilselskaber og internetudbydere pålægger. I bekræftende fald kan det spare brugerne enorme beløb fra deres telekomregninger.

Som vi forklarede ovenfor, vil internetudbydere generelt kunne fortælle, hvor meget data du forbruger. Så på tingenes side skulle det ikke’Det er muligt for VPN'er at narre internetudbydere til at tro, at du spiser mindre, end du faktisk er.

Men tingene er’t ganske så enkelt. Nogle kasketter er mere komplekse, idet der anføres separate kasketter til browsing, streaming, P2P-downloads osv.

Hvis denne slags “blød” capping er på plads, VPN'er kan være en stor hjælp. Mens de kan’t skjuler brug af rå data, de kan gøre det svært for internetudbydere at fortælle den type data, du spiser. Så hvis din udbyder bruger en cap på streaming video, vil en VPN gøre det cap hårdt at håndhæve.

Så hvis du’undrer sig igen: “kan jeg bruge en VPN til at omgå min internetudbyder’s datakap,” du kan være ude af held. VPN'er er imponerende sikkerhedsværktøjer, men de er det’t mirakelarbejdere, og du skal være realistisk om, hvad de kan opnå.

Hvad kan VPN'er gøre for at bekæmpe ISP-kortdækning?

Der er dog et problem, som VPN'er næsten helt sikkert kan hjælpe med: ISP-throttling.

Mange internetudbydere er begyndt at throttle forbindelser, når de ser brugere få adgang til bestemte websteder. For eksempel har din internetudbyder mulighed for at fortælle, hvornår du downloader datapakker fra streamingplatforme som Netflix eller HBO.

De er’t formodes at gashåndtere forbindelser, der passer til deres bredere behov, men ISP'erne gør det ofte. I stedet for at give brugerne mulighed for frit at streame video, indfører de hastighedsbegrænsninger for at frigøre båndbredde for andre.

Dette kan være virkelig irriterende, hvis du’Vi har betalt for et abonnement på Netflix, men Verizon beslutter at indføre en hastighedsblok. Heldigvis neutraliserer VPN'er normalt denne slags throttling.

Som vi har bemærket ovenfor, gør VPN'er datapakker svære at inspicere, så Netflix-data bare går tabt i strømmen - et praktisk værktøj til tv- og filmfans, der altid ønsker silkeblødt visuals.

Er der faktorer, der påvirker, hvor meget data din VPN bruger?

Vi’Vi har talt lidt om, hvorfor VPN'er bruger data, og hvordan kryptering kan vises på dine månedlige regninger. Men er der noget andet, der kan påvirke, hvor meget data din VPN bruger?

Eventuelt. Hvis din VPN opretholder meget langsomme servere, der er geografisk fjernt fra din fysiske placering, kan dette gøre dem mindre effektive. Problemer med godkendelse af data kan også medføre gentagne anmodninger, der vises som ekstra datanvendelse.

I nogle tilfælde sender VPN'er af lavere kvalitet også annoncer til din browser eller klient, hvilket tilføjer mere bagage til din båndbredde. Og i de værste tilfælde kan de injicere malware eller sporing af cookies. Dette kan også tilføje en ekstra byrde til din forbindelse.

Men i de bedste VPN'er stammer det eneste virkelige overhead fra kryptering og protokoller. Og det allerbedste holder disse omkostninger så lette som muligt.

Vælg en VPN, der bruger data så effektivt som muligt

Så hvad har vi lært? For det første donerer VPN'er ikke’Jeg har en tryllestav. De kan’t stoppe internetudbydere eller mobilfirmaer for at se, hvor meget data der flyder mellem din enhed og andre webservere. Så den basale mængde data, du forbruger, kan’t være skjult.

Derudover tilføjer VPNs uundgåeligt en “kryptering overhead” oven på de data, du bruger. At’er en meget god ting ud fra et sikkerhedsperspektiv, da det viser, at dine data er beskyttet korrekt.

Men VPN'er kan hjælpe med at arbejde omkring former for ISP-throttling, og de er især nyttige til at få adgang til streamingplatforme. Deres styrke ligger i den måde, de kan skjule arten af ​​dine data på, ikke hvor meget data du bruger.

Når du vælger en VPN, skal du tage et par ting i betragtning. For det første kompenserer hurtige servere for krypteringsomkostningen. Og de skal afbalanceres af avancerede protokoller som OpenVPN med 256-bit kryptering.

Hvis du skaber en balance mellem hastighed og sikkerhed, vandt du’t blitz dine datapakker, og du vandt’t udsæt dine data. Og husk: ikke alle VPN'er formår at opfylde begge krav, så vælg klogt og don’t narre af løfter om at besejre datakapsler eller ultrahastige hastigheder.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me