Er VPN’er lovlige i mit land? 197 lande kontrolleret

Hundreder af millioner mennesker bruger virtuelle private netværk i alle lande på jorden. Men hvis du chatter med folk om VPN'er på eller offline, kommer spørgsmålet om lovlighed stadig op. Folk har en idé om, at brugen af ​​VPN'er til at skjule din identitet og data er i strid med loven, og dette slukker for mange potentielle brugere. Så er VPN'er lovlige eller ej?

Denne globale spredning har ikke’t været perfekt jævn. Den retlige status for VPN'er adskiller sig fra land til land, med nogle nationer, der faktisk indfører forbud mod disse vigtige sikkerhedsværktøjer. Så vi troede, at vi’d tilbyde en praktisk oversigt over tilstanden i spillet i nogle af de vigtigste jurisdiktioner. På den måde kan VPN-brugere vide nøjagtigt, hvor de står, før de fyrer deres klient op.

Er en VPN lovlig? Forståelse af loven

Det enkle svar på spørgsmålet er, at VPN'er er lovlige, ja, de er helt fine at bruge, og ingen behøver at bekymre sig om at installere en klient og beskytte deres internetaktivitet.

Dog dig’Vi har sandsynligvis gættet, at der’er en fangst. I nogle lande over hele verden er svaret på en VPN-lovlig meget anderledes. Vi’Jeg vil se mere på et øjeblik på situationen i undertrykkende regimer. For nu, det’er nok til at bemærke, at hvis du bor i et land med en overvågningstilstand og et ønske om at holde låget til demokratibevægelser, sandsynligvis ikke’t noget, som regeringen kan lide at tilskynde til.

I lande som Sverige, USA eller Australien er tingene anderledes. Disse steder er brug af VPN fuldstændigt lovligt på trods af hvad du måske har hørt. Siden VPN'er kom til, har situationen været uklar om det er ulovligt at bruge en VPN. Men årsagen har intet at gøre med VPN'erne selv.

I lande som Sverige, USA eller Australien er brug af VPN fuldstændigt lovligt.

I stedet, kontroversen har altid handlet om, hvordan folk bruger VPN'er. Når du kan skjule din identitet og online aktivitet, har det bestemt potentiale til at hjælpe kriminelle. Og VPN'er er blevet brugt af alle slags mennesker til ulovlig aktivitet, fra relativt ufarlige aktiviteter som at torrentere en film eller to eller komme rundt på Netflix-geoblocks, til alvorlige lovovertrædelser som international narkotikahandel..

VPN'er er blevet brugt til ulovlig aktivitet, fra torrenting til alvorlige lovovertrædelser som international narkotikahandel.

Ting at huske, hvis du’re bekymret for spørgsmålet er VPN ulovlig er det disse lovovertrædelser er kriminaliseret, ikke VPN'er. At’s har aldrig ændret sig, og det gør det ikke’Det ser ud til, at det vil ændre sig i den nærmeste fremtid.

Nogle af nationerne har forsøgt at indføre tæppe forbud. For eksempel Uganda’regeringen har forsøgt at hævde total kontrol over internettet, idet de ser VPN'er som en kritisk politisk fjende. Men Iran har kun målrettet visse VPN'er, mens de overlader andre til at fungere normalt.

På grund af dette kan det være ret forvirrende for rejsende, når de spørger, om det er ulovligt at bruge en VPN. For eksempel, nogle post-sovjetiske republikker forbyder VPN'er (som f.eks. Turkmenistan), mens de fleste ikke’t. I Mellemøsten har nogle arabiske nationer som Oman begrænset VPN-adgang, men Saudi-Arabien gør det ikke’t, til trods for at have et ret undertrykkende politisk system. Dette gør det vigtigt for Kontroller situationen i hvert land, du besøger, bare for at være sikker.

Og husk, bare fordi et land ikke gør det’forbud VPN ikke’t betyder, at du kan gøre hvad du vil på din private forbindelse. Saudi-Arabien tillader muligvis VPN'er af pragmatiske grunde, men hvis prodemokratiske grupper begyndte at bruge dem, kunne dette let ændres.

Der er også relativt demokratiske lande, hvor svaret på at bruge en VPN-lovlig kunne ændre sig hurtigt. F.eks. Sydkorea’den konservative opposition har længe forsøgt at slå ned på, hvordan unge mennesker bruger internettet.

Forståelse af VPN'ernes verden: en guide for land efter land

Nedenstående lande er opført efter begrænsningsniveauet, at starte fra de mindst kontrollerede og slutte med dem, hvor brug af en VPN er helt ulovligt. Vi opdaterer listen, efterhånden som tiden går, så sørg for at besøge igen for at lære om den seneste situation i hvert af 197 lande, når det kommer til at bruge VPN-tjenester.

Brasil logo Brasilien

status: gyldige

Brasilien har generelt et godt ry for at garantere online frihed, og fans af privatlivets fred vil være glade for at vide, at virtuelle private netværk officielt er velkomne.

Vær dog opmærksom på, at der har været forsøg fra lovgivere på at begrænse Instagram-adgang, og politikkerne fra den autoritære Bolsonaro-regering kan meget vel også omfatte den digitale verden.

Kina Kina

status: Juridisk, men stærkt reguleret

Desværre verden’det mest befolkede land er også et af de mest undertrykkende, når det kommer til digitale tjenester. Websteder som Twitter, Facebook, YouTube, WhatsApp og Instagram er rutinemæssigt forbudt i Kina. Men hvad med virtuelle private netværk?

Interessant nok er dette et gråt område. I lang tid eksisterede regeringen relativt fredeligt med VPN-brugere. I nogen grad indså de kinesiske myndigheder, at teknologifirmaer og udlændinge i landet havde brug for adgangen fra VPN'er, og brug var sjældent nok blandt almindelige kinesere til at give brugerne en vis frihed. I april 2018 begyndte imidlertid tingene at ændre sig.

I et forsøg på at stramme deres censurprocedurer meddelte regeringen et forbud mod alle “ikke-godkendt” VPN. Kort efter forsvandt alle VPN'er fra Kina’s Apple Store, som havde været en stor forretning for alle slags VPN-virksomheder.

Den 31. marts 2018 indførte Beijing en række regler for at gøre det sværere at få adgang til VPN'er i hele Kina. Staten oprettede kategorierne af “autoriseret” og “uberettiget” udbydere og gjorde det ulovligt at bruge sidstnævnte. Statsejede internetudbydere blev også instrueret om at tage skridt til at imødegå alle virtuelle private netværk, uanset om de var autoriserede.

Imidlertid, mange udbydere som NordVPN forbliver aktive og tilgængelige. Det ser ud til, at den kinesiske stat har målrettet lokale brugere, mens den tolererer brug af udlændinge og virksomheder. Så mens VPN'er er teknisk forbudt, bruges de stadig meget.

Mens millioner af kinesere bruger VPN dagligt af alle mulige årsager, har den retlige situation der været meget grumset end i Europa eller USA i nogen tid.

Siden internettet blev en etableret del af det kinesiske liv, har regeringen i Beijing forsøgt at opretholde en “Stor Firewall i Kina” til beskytte kinesiske brugere mod påvirkninger udefra.

Alt dette lyder som om Beijing har udryddet friheden fra VPN'er. Men betyder det, at alle VPN'er nu er ulovlige i Kina? Faktisk er tingene’t så klar.

Siden april 2018 har brugere i Kina rapporteret om meget få forstyrrelser i deres VPN-oplevelse. Mange VPN'er, der arbejder uden for Kina, har aldrig fungeret godt inden for folket’s Republik. Men dem der gjorde det (f.eks. ExpressVPN eller NordVPN) fortsætte med at drifte og få nye brugere. Så implikationen er, at Beijing har dæmpet alvorligheden af ​​deres anti-VPN-lov.

Stadig er VPN'ernes juridiske status afklaret. Kina forbyder nu officielt VPN-brug, især i følsomme områder som Xinjiang, hvor separatister kunne bruge apps til beskyttelse af personlige oplysninger til at organisere protester. Og kinesiske individer rådes ikke til at bruge VPN'er uden at forstå de risici, de løber.

Kinesisk internetadgang fungerer på forskellige niveauer på trods af, hvad retssystemet siger.

Men for udlændinge og internationale virksomheder, der arbejder i Kina, er tingene forskellige. Det’er en ubehagelig kendsgerning i livet, men kinesisk internetadgang fungerer på forskellige niveauer på trods af, hvad retssystemet siger.

Indiens flag Indien

status: gyldige

Indien har ikke’t foretaget enhver bevægelse mod at forbyde virtuelle private netværk og er en af ​​sektoren’s største vækstmarkeder. Dog er regeringen ikke’t nødvendigvis forpligtet til internetfrihed på lang sigt. I 2015 blev der truffet foranstaltninger for at begrænse adgangen til voksent indhold, og New Delhi resorterer regelmæssigt til internettet “nedlukninger” i ustabile regioner som Kashmir.

Så selvom virtuelle private netværk er helt fine i øjeblikket, kan der være problemer i fremtiden.

Iran Iran

status: Ulovlig

Den Islamiske Republik er ikke’t er kendt for sit fulde forsvar af gratis information, og denne fjendtlighed strækker sig bestemt til online-privatliv.

Efter episoder med anti-regeringsprotester i 2017-2018 har Teheran strammet sin censur op af vestlige websteder som Telegram eller Instagram, og VPN'er er også kommet under dens krydsstole.

Lovgivningen har bemyndiget regeringen til at slå ned på krypteret trafik. Selvom mange mennesker har stillet spørgsmålstegn ved, hvor effektive disse foranstaltninger kan være i en moderne digital økonomi, Iran er stadig et risikabelt sted at bruge online-værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger. Forsøger at kontrollere strømmen af ​​nyheder, Iran’s regering slå ned på individuelle VPN'er, men tolererer visse udbydere.

Irak

status: Ulovlig

Med henvisning til sikkerhedsmæssige betænkeligheder regulerede den irakiske regering kraftigt internettet i 2014. VPN'erne er forbudt, så terroristaktiviteterne kan overvåges. Dette inkluderer ikke kun borgerne, men også dem, der besøger Irak.

Nordkorea

status: Ulovlig

Det er ikke overraskende, VPN'er er off-grænser for de få individer med internetadgang i Nordkorea. Turisterne vil sandsynligvis være i stand til at bruge deres pre-ejede VPN'er. Derfor bør du få en, før du besøger.

Oman

status: Juridisk, men reguleret

Oman forbød VPN'er i 2010, men kun til enkeltpersoner. Virksomheder kan stadig bruge dem frit, men skal først få en tilladelse. Brug af en VPN uden tilladelse i Oman kan resultere i en 500 Omani Rial (1.300 $) fint for enkeltpersoner eller en 1.000 ($ 2.600) Omani Rial for virksomheder. Brug af en regeringsgodkendt VPN ville betyde, at de holder alle logfiler om dig.

Rusland Rusland

status: Juridisk, men reguleret

Mens Rusland har en blomstrende teknisk scene, har regeringen taget en ganske fjendtlig holdning over for VPN'er. I Rusland kan brugere kun få adgang til officielt autoriserede udbydere, hvilket næsten helt sikkert betyder “udbydere med bagdøre, som FSB kan bruge til at få adgang til fortrolig trafik.”

Dette blev kodificeret ved en 2017-lov, der gav Roskomnadzor beføjelse’ bureau at tvinge VPN'er til at forbyde visse websteder. Dette betyder sandsynligvis, at logningspolitikker er nødvendige for at bestemme, hvem der søger adgang til sådanne websteder. Så hvis du agter at surfe privat på Moskva, skal du være opmærksom på, at disse VPN'er sandsynligvis er kompromitteret.

Denne lov ser ud til at fremstille VPN'er ulovligt, medmindre de arbejder tæt sammen med landet’s medieregulator.

Saudi Arabien Saudi Arabien

status: Juridisk, men reguleret

Ørkenriget ligner Kina i den tid Virtuelle private netværk tilskyndes ikke officielt, de er stadig teknisk tilgængelige for beboere og udlændinge.

Saudi-Arabien forbyder regelmæssigt websteder (med et register på 400.000 blokerede websteder og tælling). Noget fjernt radikal eller voksenorienteret lukkes hurtigt af staten, og de, der får adgang til websteder som dette, tager en enorm risiko, uanset om de bruger et virtuelt privat netværk eller ej.

Kalkun Kalkun

status: Ulovlig, men tilgængelig

Efter forsøget på statskuppet mod Erdogan-regeringen i 2016 indførte Ankara nogle af de tyngste begrænsninger i Virtual Private Network og Tor-brug i verden. Dette blev kombineret med engrosforbud for tjenester som Facebook og Twitter sammen med tusinder af sider, der er forbundet med Erdogan’s modstandere.

I øjeblikket, Virtuelle private netværk er officielt forbudt i Tyrkiet. Men som med lande som Kina er der måder omkring begrænsningerne, og mange førende udbydere tilbyder fortsat adgang til deres tyrkiske kunder.

VPNpro.com anbefaler: bedste VPN for Tyrkiet

Turkmenistan

status: Ulovlig

Landet tillader kun én internetudbyder, der drives af regeringen og begrænser stærkt borgernes frihed til at få adgang til information udefra.

Alle forsøg på at bruge en proxy eller VPN blokeres. Det kan også resultere i et fint eller i værste fald et besøg i ministeriet for national sikkerhed for at holde en ikke så venlig samtale.

Uganda

status: Juridisk (for nu)

2018’den værste VPN-nedbrud fandt sted i Uganda, hvor Museveni-regeringen har forsøgt at hævde total kontrol over internettet, med blandede resultater. Selvom brugen af ​​VPN stadig er lovlig, skal der betales en 200 ugandisk shilling ($ 0,05) skat hver dag af enhver, der ønsker at bruge sociale medier som Facebook eller Twitter. Naturligvis betød dette en stigning i VPN-brugen, fordi det at betale omkring $ 20 / år ikke er en triviel sum i et land, hvor den gennemsnitlige indkomst er mindre end $ 140 / måned.

Regeringen presser ISP'erne for at forbyde brugen af ​​VPN'er, så chancerne er, at vi tilføjer et andet land til en liste over dem, hvor VPN'er er ulovlige i 2020.

Forenede Arabiske Emirater

status: Juridisk, men reguleret

Cyberkriminalitetslov nr. 5 (2012) forbød de fleste VPN'er for enkeltpersoner, skønt staten har tilladt nogle VPN'er at operere siden da fra sag til sag. Dette betyder, at de fleste institutioner og deres ansatte kan bruge VPN'er, men kun til arbejdsrelaterede formål.

USA logo Amerikas Forenede Stater

status: gyldige

Som “Land of the Free,” du forventer, at Amerika forsvarer rettighederne for brugere af virtuelt privat netværk, og dig’d være stort set korrekt. Der er ingen love, der forbyder brugen af ​​virtuelle private netværk og IP-anonymisering. Stadig er mange mennesker skeptiske over for USA-baserede VPN'er. Hvorfor er det?

Spørgsmålet er det mens brug af VPN'er er lovligt i USA, er der ikke mange almindelige onlinepraksis. For eksempel er det at downloade copyright-beskyttede torrents ulovligt, og status for at undgå geo-blokering er uklar.

Desuden Snowden-afsløringer i 2013 afslørede et omfattende netværk af statsovervågning at nå ned til internetudbydere og endda Windows-operativsystemer. Og VPN-baserede i USA kunne kompromitteres af denne overvågningskultur.

Af en eller anden grund har VPN-brugere i USA ofte syntes at være mere bekymrede over lovligheden af ​​VPN'er end i Europa eller Asien. Det har muligvis noget at gøre med nylige afsløringer af NSA-spionage eller muligheden for retsforfølgelse af krænkere af ophavsret. Uanset hvilke årsager der er, synes der stadig at være et behov for at berolige amerikanske brugere om deres retlige situation.

At gentage: der’et meget klart svar på spørgsmålet er VPN ulovligt i USA-områder. Nej, ved hjælp af en VPN-isn’t overhovedet ulovligt. Hvis det var, mange af landet’s største virksomheder er nødt til at påberåbe sig skyld for at bruge skræddersyede VPN'er til at tillade fjernbetjening.

i øvrigt, masser af førende VPN'er er baseret i USA. Hvis VPN'er blev forbudt, ville større navne som IPVanish, LiquidVPN og TorGuard skulle lukke butikken, men der’er ikke tegn på nogen flytning til udlandet for at drive deres aktiviteter.

Der har dog været nogle foruroligende tegn i fortiden. Tilbage i 2013 dukkede en historie op om en retssag, hvor en amerikaner blev retsforfulgt for at have ændret sin IP-adresse for at besøge et offentligt websted, som han tidligere var blevet forbudt fra.

Denne sag (og den relaterede sag om Aaron Schwarz) udløste livlig diskussion om lovligheden af ​​VPN-tjenester. Men siden da har tingene slået sig ned, og meget få lignende sager er dukket op. Og under alle omstændigheder, problemet var ikke’t VPN-brug, men svigagtig repræsentation. Igen er dette noget, VPN'er kan lette, mens VPN-brug i sig selv aldrig er blevet påvirket.

Zimbabwe

status: Ulovlig

Efter de sociale medier er tiden inde til, at Zimbabwes regering også forbød VPN'er, især fordi de blev brugt til at få adgang til førstnævnte. Ordren udføres af de lokale internetudbydere (internetudbydere). Det’er endnu ikke kendt, hvor mange VPN'er der er blokeret den 17. januar, men vi’Jeg holder dig opdateret.

VPN-lovgivning overalt i verden: fakta og tal

Når vi ser alle 197 lande, vi’glæder mig over, at langt de fleste ikke har noget imod dig ved hjælp af en VPN. der’er kun fire, hvor det er’er strengt forbudt, og yderligere seks hvor det er’s i et gråt område og at bruge en VPN kan i bedste fald være problematisk eller forårsage problemer med myndighederne i værste fald. I alt er kun lidt over 5% af landene ikke VPN-venlige.

Men hvis vi kontrollerer, hvor mange mennesker, der rent faktisk lever under disse ikke så liberale forhold, finder vi næsten 1.818.000.000 mennesker. Og det’er ca. en fjerdedel af den samlede befolkning, der har begrænset eller ikke har adgang til VPN'er. Så som vi ser af disse tal, er der bestemt plads til forbedringer. Og vi’snakker ikke kun om udemokratiske regimer.

Er VPN'er lovlige i mit land?

I mellemtiden, lad’s tjek den fulde liste over lande og se, hvor brug af en VPN ikke vil forårsage dig nogen problemer, og hvor du skal være mere forsigtig med det.

Nedenfor er den fulde tabel over 197 lande sorteret alfabetisk og den aktuelle juridiske status for at bruge VPN i dem.

Er VPN'er lovlige i dette land?
Afghanistan afkrydsning
Albanien afkrydsning
Algeriet afkrydsning
Andorra afkrydsning
Angola afkrydsning
Antigua og Barbuda afkrydsning
Argentina afkrydsning
Armenien afkrydsning
Australien afkrydsning
Østrig afkrydsning
Aserbajdsjan afkrydsning
Bahamas afkrydsning
Bahrain afkrydsning
Bangladesh afkrydsning
Barbados afkrydsning
Hviderusland Banned
Belgien afkrydsning
Belize afkrydsning
Benin afkrydsning
Bhutan afkrydsning
Bolivia afkrydsning
Bosnien-Hercegovina afkrydsning
Botswana afkrydsning
Brasilien afkrydsning
Brunei afkrydsning
Bulgarien afkrydsning
Burkina Faso afkrydsning
Burundi afkrydsning
Kap Verde (Cabo Verde) afkrydsning
Cambodja afkrydsning
Cameroun afkrydsning
Canada afkrydsning
Den Centralafrikanske Republik (CAR) afkrydsning
Tchad afkrydsning
Chile afkrydsning
Kina begrænset
Colombia afkrydsning
Comorerne afkrydsning
Den Demokratiske Republik Congo afkrydsning
Republikken Congo afkrydsning
Costa Rica afkrydsning
Cote d’Ivoire afkrydsning
Kroatien afkrydsning
Cuba afkrydsning
Cypern afkrydsning
Tjekkiet afkrydsning
Danmark afkrydsning
Djibouti afkrydsning
Dominica afkrydsning
Dominikanske republik afkrydsning
Ecuador afkrydsning
Egypten afkrydsning
El Salvador afkrydsning
Ækvatorial Guinea afkrydsning
Eritrea afkrydsning
Estland afkrydsning
Eswatini (tidligere Swaziland) afkrydsning
Etiopien afkrydsning
Fiji afkrydsning
Finland afkrydsning
Frankrig afkrydsning
Gabon afkrydsning
Gambia afkrydsning
Georgien afkrydsning
Tyskland afkrydsning
Ghana afkrydsning
Grækenland afkrydsning
Grenada afkrydsning
Guatemala afkrydsning
Guinea afkrydsning
Guinea-Bissau afkrydsning
Guyana afkrydsning
Haiti afkrydsning
Honduras afkrydsning
Ungarn afkrydsning
Island afkrydsning
Indien afkrydsning
Indonesien afkrydsning
Iran begrænset
Irak Banned
Irland afkrydsning
Israel afkrydsning
Italien afkrydsning
Jamaica afkrydsning
Japan afkrydsning
Jordan afkrydsning
Kasakhstan afkrydsning
Kenya afkrydsning
Kiribati afkrydsning
Kosovo afkrydsning
Kuwait afkrydsning
Kirgisistan afkrydsning
Laos afkrydsning
Letland afkrydsning
Libanon afkrydsning
Lesotho afkrydsning
Liberia afkrydsning
Libyen afkrydsning
Liechtenstein afkrydsning
Litauen afkrydsning
Luxembourg afkrydsning
Nordlige Makedonien afkrydsning
Madagaskar afkrydsning
Malawi afkrydsning
Malaysia afkrydsning
Maldiverne afkrydsning
Mali afkrydsning
Malta afkrydsning
Marshalløerne afkrydsning
Mauretanien afkrydsning
Mauritius afkrydsning
Mexico afkrydsning
Mikronesien afkrydsning
Moldova afkrydsning
Monaco afkrydsning
Mongoliet afkrydsning
Montenegro afkrydsning
Marokko afkrydsning
Mozambique afkrydsning
Myanmar (tidligere Burma) afkrydsning
Namibia afkrydsning
Nauru afkrydsning
Nepal afkrydsning
Holland afkrydsning
New Zealand afkrydsning
Nicaragua afkrydsning
Niger afkrydsning
Nigeria afkrydsning
Nordkorea Banned
Norge afkrydsning
Oman begrænset
Pakistan afkrydsning
Palau afkrydsning
Palæstina afkrydsning
Panama afkrydsning
Papua Ny Guinea afkrydsning
Paraguay afkrydsning
Peru afkrydsning
Filippinerne afkrydsning
Polen afkrydsning
Portugal afkrydsning
Qatar afkrydsning
Rumænien afkrydsning
Rusland begrænset
Rwanda afkrydsning
Saint Kitts og Nevis afkrydsning
Saint Lucia afkrydsning
Saint Vincent og Grenadinerne afkrydsning
Samoa afkrydsning
San Marino afkrydsning
Sao Tomé og Principe afkrydsning
Saudi Arabien afkrydsning
Senegal afkrydsning
Serbien afkrydsning
Seychellerne afkrydsning
Sierra Leone afkrydsning
Singapore afkrydsning
Slovakiet afkrydsning
Slovenien afkrydsning
Salomonøerne afkrydsning
Somalia afkrydsning
Sydafrika afkrydsning
Sydkorea afkrydsning
Sydsudan afkrydsning
Spanien afkrydsning
Sri Lanka afkrydsning
Sudan afkrydsning
Surinam afkrydsning
Sverige afkrydsning
Schweiz afkrydsning
Syrien afkrydsning
Taiwan afkrydsning
Tadsjikistan afkrydsning
Tanzania afkrydsning
Thailand afkrydsning
Østtimor afkrydsning
At gå afkrydsning
Tonga afkrydsning
Trinidad og Tobago afkrydsning
Tunesien afkrydsning
Kalkun begrænset
Turkmenistan Banned
Tuvalu afkrydsning
Uganda afkrydsning
Ukraine afkrydsning
De Forenede Arabiske Emirater (UAE) begrænset
Storbritannien (UK) afkrydsning
Amerikas Forenede Stater (USA) afkrydsning
Uruguay afkrydsning
Usbekistan afkrydsning
Vanuatu afkrydsning
Vatikanstaten (Holy See) afkrydsning
Venezuela afkrydsning
Vietnam afkrydsning
Yemen afkrydsning
Zambia afkrydsning
Zimbabwe Banned
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me