Hvad er AES-kryptering?

Når det kommer til virtuelle private netværk (VPN), er der så mange tekniske termer, som almindelige brugere muligvis ikke kender. AES-kryptering, også kendt som Advanced Encryption Standard, er sandsynligvis en af ​​dem. Brugt af en hel række VPN'er derude på markedet, det’har været påberåbt i mange år for at forhindre, at data bliver set af det forkerte sæt øjne.


På trods af det’SES nu over 20 år gammel, AES går stadig stærkt, selv i dag. Men hvad er det? Og hvordan beskytter det dine data?

Hvad er AES-kryptering?

AES er i øjeblikket den branchestandard-krypteringsciffer. Det er det mest basale niveau, det bruges til at kryptere data i bunker, der ikke kan læses af dem, der ikke har adgang til en passende nøgle.

DES (Data Encryption Standard) blev brugt stærkt gennem 1990'erne. Men det tilbød kun 56-bit kryptering - noget, der kan knækkes i løbet af få minutter ved hjælp af moderne computere. En mere robust krypteringsmetode var nødvendig for at holde opportunistiske datatyver i skak.

Til sidst kom AES til. Det er et symmetrisk nøglekrypteringssystem, der blev udviklet af et par belgiske forskere. Regeringskontorer som NSA og store virksomheder som Microsoft havde vedtaget den nye krypteringsmetode i 2005, og den blev snart mainstream til brug på firewalls og VPN'er.

AES-128-kryptering

Nu hvor vi’Når vi har berørt, hvad AES faktisk er, vil det følgende afsnit gå dybere ned i 128-bit versionen. Med AES-128 er nøglen 128 bit lang, hvilket er suffikset. Uden at bruge en kryptografisk nøgle er de krypterede data fuldstændig uforståelige.

Undergaaende ti runder med kryptering under en datakomprimeringsproces, tager AES-128 bunker af data og blander dem i henhold til en opskrift, der bestemmes af cifferundertypen. På dette tidspunkt genereres en nøgle, der tillader enhver, der modtager dataene, at fjerne krypteringswebben.

Symmetriske nøglealgoritmer (inklusive AES-128) fungerer ved hjælp af den samme nøgle til både at kryptere og dekryptere meddelelsen. Dette gør dem hurtigere end asymmetriske cifre og dermed perfekte til brug i VPN-datakryptering.

AES-256-kryptering

Bragt i stedet for AES-128, er AES-256 i det væsentlige en langt mere sikker version af sin forgænger. Ved at bruge 14 runder med kryptering i stedet for den 10-runde krypteringsproces, der er vedtaget af AES-128, gør den aktuelle 256-bit krypteringsstandard det langt vanskeligere for hackere at dechiffrere informationen.

Anvendt af den amerikanske regering til at beskytte følsomme data’det er sikkert at sige, at AES-256 er en af ​​de mest sikre metoder til sikring af data (inden for selvfølgelig grænserne). Mens det ikke er’t så hurtigt som AES-128, AES-256 er helt sikkert den mere sikre ciffer.

Hvilket er bedre - AES-128 eller AES-256 kryptering?

Enhver, der ønsker at investere i en VPN, vil uden tvivl have stødt på AES-128- og AES-256-krypteringscifrene - begge får meget brug. Men netop hvilken der er bedre?

Svaret er kontekstafhængigt. Med hensyn til sikkerhed betragtes både AES-128 og AES-256 praktisk som ubrydelige ved brug af almindeligt tilgængelige computere. Imidlertid er 256-bit versionen naturligvis den mere sikre en og bør beskytte brugerne endda mod de mest ressourcerige modstandere.

Med det sagt betyder mere kryptering også mere brugt tid på kryptering, hvilket gør AES-128 til den hurtigere mulighed (selvom forskellen ikke er ekstrem). Derfor er udvekslingen mellem hastighed og sikkerhed, hvor ingen af ​​dem lider særlig meget i det nuværende teknologiske landskab.

Bedste VPN'er med AES-kryptering

Nu hvor du’Vi har fundet ud af alt hvad du har brug for at vide om AES-kryptering, dig’undrer sig sandsynligvis - hvilke er de bedste VPN'er, der bruger denne særlige sikkerhedsprotokol?

NordVPN

Med en utrolig serverliste, der består af 5.700+ servere i 60 lande, er værdien for pengene, du får med NordVPN, svært at benægte. Med priser, der starter fra kun $ 3,49 / måned, kan du drage fordel af anstændige hastigheder, fejlfri privatlivspraksis og fremragende sikkerhed uden at bryde banken.

Fantastisk til Netflix og egnet til torrenteformål. Du kan hvile i sikkerhed med at vide, at dine personlige oplysninger vil blive opbevaret - alt takket være AES-256-chifferet, som også bruges af den amerikanske regering.

Læs NordVPN anmeldelse

ExpressVPN

På trods af det er ExpressVPN ikke’t den mest omkostningseffektive VPN derude (med priser startende fra $ 8,32 / måned), dig’Jeg finder ud af, at det ofte kommer på toppen i mange VPN-anmeldelser på nettet. Med en fantastisk 3.000+ servere baseret i over 90 lande over hele verden, du’er bestemt ikke mangel på muligheder, når det gælder at nyde sikker og anonym browsing, fjerne blokering af Netflix og så meget mere.

ExpressVPN kan prale af top-niveau-kryptering: AES-256-CBC kombineret med et 4096-bit RSA-håndtryk og en hash, der er godkendt ved hjælp af SHA-512. Dette gør dine personlige oplysninger sikre på alle tidspunkter.

Windscribe VPN

Med priser startende fra kun $ 1,00 / måned, Windscribe VPN beviser, at du don’t har brug for at bruge en smuk krone for at holde eventuelle datatyver og snuppe øjne i skak.

Beskyttelse af flere enheder samtidigt, mens du også inkluderer en annonce- og malware-blokeringsfunktion, kan du få tjenesten i gang på alle de store platforme, og den fungerer endda til at fjerne blokering af Netflix. Med militær AES-256-kryptering, dig’Jeg vil være i stand til at surfe på nettet i fuld tillid med at vide, at dine data vil forblive beskyttet.

Astrill VPN

Komplet med en anstændig liste over servere (300+ i 60+ lande) er Astrill VPN en af ​​de mest respekterede VPN'er, der findes på markedet i dag. Med fremragende hastigheder, fremragende sikkerhedsprotokoller og tilpassede applikationer, der er tilgængelige for alle de store platforme såvel som enheder som routere, er det’det er sikkert at sige, at Astrill VPN er en værdifuld investering for dem, der ønsker at surfe på nettet sikkert og anonymt.

Kombineret med det faktum, at det har AES-256-bit kryptering i militær kvalitet, kan du være sikker på, at dine personlige oplysninger vil blive holdt langt væk fra alle nysgerrige øjne. Bare vær opmærksom på, at ligesom ExpressVPN, er denne særlige VPN ikke’t det mest overkommelige rundt med priser, der starter fra $ 10,00 om måneden.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

85 − = 82

map