Hvad er en fuldmagt

Hvis du er’t nyt for online sikkerhedsbranchen, dig’Vi har sandsynligvis hørt om fuldmægtige. Hvad er en proxy nøjagtigt? Nå, helt enkelt sagt, en proxy er et webfilterværktøj, der får din forbindelse til at synes at komme fra et andet sted. Dette opnås ved at maske din IP-adresse og tildele dig en, der hører til proxyserveren.


Af design, fuldmægtige don’t dæk hele din internetforbindelse og er oprettet til at arbejde med specifikke programmer, såsom browsere, mailserver eller torrent-klienter. De kan installeres og konfigureres lokalt på din computer eller offentligt, f.eks. på wifi-adgangspunkter.

Proxy-servere oprettes, når en online vært beslutter at give internetbrugere mulighed for at sende trafik via deres server. Proxies adskiller sig ikke kun i de apps, de arbejder med, men også deres serverfunktioner. Nogle kan håndtere millioner af forespørgsler, mens andre let bliver overfyldte.

Disse proxyservere tilbyder sjældent kryptering eller anden form for beskyttelse af personlige oplysninger. Enhver krypteret forbindelse, der følger med en proxy, kommer ikke faktisk fra selve proxy. Afsendelse og modtagelse af oplysninger via en proxy bliver kun krypteret, hvis webstedet er tilsluttet et SSL-certifikat. Al trafik, der ikke er krypteret, kan derfor ses af administratoren af ​​fjerncomputeren, der er tilsluttet.

I vores fulde proxyvejledning, vi’Jeg skal se på de forskellige typer proxier, de mest almindelige spørgsmål omkring proxier, og til sidst forskellene mellem proxies og VPN'er.

Typer af fuldmagter

Der er tre måder, vi kan kategorisere proxier på. Hver af dem er lidt forskellige og kan beskrives ud fra dens forhold til din webbrowser, dets sikkerhedsniveau og dets eksklusivitet, hvilket påvirker hastigheden og anonymiteten af ​​din forbindelse.

1. Proxy typer efter protokol

HTTP-proxy er den ældste og enkleste proxy-type. HTTP-proxies dirigerer browsertrafikken gennem den eksterne proxyserver og kommer normalt i form af en browserudvidelse. Alternativt kan de konfigureres på et specifikt websted, hvor du indtaster domænenavnet og opretter forbindelse til det inde fra proxy-fanen.

Problemet med HTTP-proxies er, at browsere også kan oprette en forbindelse med andre protokoller. Hvis du f.eks. Klikker på et FTP-link, åbnes det for dig i den samme browser, men uden proxy-skjoldet. Proxy-ejeren kan også overvåge din HTTP-trafik.

HTTPS-proxy ligner HTTP-proxy, men den krypterer trafikken mellem dig og serveren. Selvom dette gør det langsommere end HTTP-indstillingen, kan proxyejeren ikke længere overvåge din trafik.

SOCKS fungerer på samme måde som den almindelige HTTP-proxy, men dirigerer din trafik uafhængigt af browseren. Dette betyder, at du kan vælge de apps og tjenester, der skal gå gennem SOCKS-proxy, såsom Netflix, BitTorrent, YouTube, Twitch og andre. SOCKS udvider antallet af tjenester, du har adgang til, men er generelt langsommere end HTTP. Proxy-ejeren kan også overvåge al din trafikbesparelse for HTTPS.

2. Proxy-typer efter sikkerhed

Generelt placeres alle fuldmagter, både gratis og betalt, i tre niveauer, afhængigt af den type beskyttelse, de tilbyder.

Niveau 3 - gennemsigtige proxies. I modsætning til navnet er den eneste gennemsigtige ting her din IP, der vises offentligt for alle, der har nogen interesse i at tjekke den ud.

Niveau 2 - anonyme proxies. At kalde dem anonym kan være lidt af en overdrivelse, da alle vil se, at du’kommer fra en proxy, men i det mindste er din rigtige IP-adresse skjult.

Niveau 1 - elite proxy. Disse fuldmægtige don’t gider at informere nogen om, at du’kommer fra en proxy, men serverens IP-adresse er stadig synlig for din destination. Og da alle ønsker at være en del af eliten, plejer disse fuldmægtige at blive overfyldte, hvilket får hastighederne til at falde som en bonde falder på knæene foran en herre.

Uanset hvilket sikkerhedsniveau du ender med, logger næsten alle proxier din aktivitet, som kan bruges til at spore dig.

3. Proxy-typer efter eksklusivitet

Den tredje måde at kategorisere proxytyper er ved deres eksklusivitet. Det har en direkte indflydelse på hastigheden og anonymiteten og bestemmer normalt den pris, du betaler for tjenesten.

Dedikeret proxy - i dette tilfælde får du en dedikeret IP-adresse. Det påvirker din forbindelseshastighed positivt, men påvirker din anonymitet negativt, fordi IP'en peger direkte på din enhed.

Semi-delt proxy - dette er, når 2-5 personer deler den samme proxy og ofrer lidt fart for lidt mere anonymitet.

Generel fuldmagt - denne proxy deles offentligt, hvilket betyder, at din anonymitet afhænger af antallet af brugere online, men det gør også din forbindelse hurtig.

Skal du bruge en gratis eller betalt proxy?

Det afhænger af det niveau af privatlivets fred og hastighed, du har brug for. Hvis dit mål bare er at få adgang til geo-blokeret indhold, kan en gratis proxy muligvis gøre det. Men hvis du vil være sikker på, at i det mindste din IP-adresse ikke er synlig for tredjepart, mens du’bruger du tjenesten, du’d bedre gå med den betalte mulighed.

Gratis proxies er kendt for deres ustabile forbindelser, hvilket betyder, at du muligvis mister adgang til dit streaming-bibliotek midt i et show. Manglen på støtte betyder normalt, at dit eneste valg er at tage en dyb indånding og vente på, at tjenesten går tilbage online igen.

Og mens proxier generelt er hurtigere end for din gennemsnitlige VPN, falder gratis tjenester sjældent i denne kategori på grund af overfyldte servere. At’det er ikke en big deal, hvis du’genlæsning af nogle nyheder eller kontrol af sociale netværk, men spil eller streaming i HD vil sandsynligvis være umuligt med en gratis proxy. Tværtimod, en betalt proxy begrænser antallet af brugere pr. Gateway, men du mangler muligvis stadig hastighed, når du bruger SOCKS til at spille online eller streame HD.

Selvom du ikke gør det’Hvis du er interesseret i dit privatliv, skal du vide, at omkring 70% af de gratis proxies indeholder malware, der muligvis ikke bliver bemærket i dit system. Det’er svært at registrere det mellem forskellige annoncer og pop-up-bannere, der vises i de fleste gratis proxies. Senere bliver dine personlige oplysninger indsamlet og solgt eller værre - brugt til at få adgang til dine følsomme konti, f.eks. Din e-mail, der gemmer dine kreditkortoplysninger.

Er proxier gode til streaming?

Du’Jeg mangler sandsynligvis de nødvendige hastigheder til at streame i HD, hvis du’igen ved hjælp af en gratis proxy. Dog selv en betalt proxy gør muligvis ikke det trick, hvis den server du’re forsøger at oprette forbindelse til er på et andet kontinent. Hvad’s mere er hastighed ikke det eneste problem, du måtte støde på, når du prøver at streame et Netflix-show med en proxy-tjeneste.

For det første er det ikke alle fuldmægtige, der kan fjerne blokering af denne populære streamingplatform, for ikke at nævne den berygtede seje nød i BBC iPlayer. Selv nogle af de bedste VPN'er kæmper med Netflix’s IP-sortlistning. Men nogle faktorer adskiller streamingværdige proxier fra de andre.

Den vigtigste ting er den statiske IP, du får fra en dedikeret proxy. Med det skulle en HTTP-proxy være nok, men den fungerer kun med browsere. Opsætning af en proxy på et smart TV eller lignende enhed ville betyde at bruge en Netflix-app, og det betyder også, at kun en SOCKS-proxy ville gøre det. Desværre kan appen muligvis ændre dine DNS-indstillinger, og hvis de ikke gør det’t matcher din IP - indholdet forbliver blokeret.

Afslutningsvis, proxies kan bruges til streaming, men der’er ingen garanti for, at de vil fjerne blokering af ethvert Netflix-bibliotek eller enhver anden streamingplatform. Faktisk er det kun et par af de bedste, der kan gøre det.

Kan du bruge en proxy til torrenting og P2P?

Selvom torrenting i sig selv er lovligt, er indholdet, der deles ved hjælp af P2P, oftest ophavsretligt beskyttet, hvilket forårsager problemer for internetudbydere, indehavere af ophavsret og (i) frivillige krænkere af ophavsret. At’hvorfor det kan være en fordel at skjule din IP-adresse. Og nogle gange det’s er klart nødvendigt, hvis torrenting er blokeret af din internetudbyder eller på din placering. Her’s hvor en proxy-service kan hjælpe dig.

Til torrenting og P2P har du brug for en SOCKS-proxy. Mens i teorien en HTTP-proxy stadig kan fungere, kan du forvente betydelige afmatninger, hvis ikke på grund af throttling fra din internetudbyder, så på grund af den enkle kendsgerning, at HTTP var designet til intet andet end browsing.

Igen afhænger hastigheden af ​​dine downloads af kvaliteten af ​​proxy. En gratis version med overfyldte servere hjælper dig ikke, mens en betalt en er hurtigere og mere sikker.

Kan en fuldmagt hjælpe mod den store firewall i Kina?

Kina er et af de få lande, der censurerer internetfrihed stærkt. Derfor bruger mange lokale og turister proxies og VPN'er til at få adgang til blokerede websteder, såsom Google, YouTube eller Facebook. Men en tredje mulighed er muligvis den bedste - en proxy kaldet Shadowsocks.

Kinesiske kodere har oprettet Shadowsocks til eksplicit at blive brugt i dette land. Den bruger SOCKS5-protokol og er mindre centraliseret end enhver VPN, hvilket øger dine chancer for at fjerne blokering af det ønskede indhold. Ulempen er, at Shadowsocks er et open source-projekt, som er sværere at vedligeholde uden ordentlig finansiering. Oven i det, det’er ikke noget, der let kan indstilles uden nogen forudgående viden.

Forskelle mellem en proxy og VPN

Proxies og VPN'er udfører lignende funktioner, da de begge sigter mod at rute en bruger’s internettrafik gennem en ekstern computer eller server for at maskere den oprindelige IP-adresse. Der er imidlertid store forskelle mellem disse to online-værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger. Lade’s se på disse forskelle og overveje fordele og ulemper ved begge indstillinger.

Proxy VPN
Sikkerhed Tilbyde begrænsede sikkerhedsfunktioner, dækker kun browsertrafik Giver kryptering, ruter al din internettrafik
Hastighed Generelt hurtig (betalte fuldmagter) Anstændige hastigheder
protokoller HTTP, SMTP, FTP og TELNET OpenVPN, L2TP, IPsec osv
Opsætning Skal opsættes separat på hver app Kræver kun indledende opsætning

Som du kan se fra tabellen ovenfor, kommer den største forskel mellem en VPN og en proxy inden for sikkerhedsområdet. Fuldmagter tilbyder begrænsede sikkerheds- og privatlivets indstillinger. De logger normalt din aktivitet og er ofte ikke krypteret.

På den anden side giver VPN-tjenester solid sikkerhed og krypterer al trafik, der går gennem deres servere. De fleste VPN'er har også politikker uden logning.

Fuldmagter og VPN'er adskiller sig også i de protokoller, de bruger, og i installationsprocessen. Opsætning med en VPN-tjeneste involverer normalt blot installation af VPN-klienten. Proxy kan fås via deres websteder og skal konfigureres separat på hver anvendte app og til den specifikke server, du ønsker at oprette forbindelse til.

VPN eller proxy: hvilken skal du bruge?

Når du har set forskellene mellem disse to privatlivsværktøjer, kan du undre dig over, hvornår du bruger en proxy i stedet for en VPN, er bedre og vice versa. Her er de mulige scenarier, hvor den ene har en fordel i forhold til den anden.

Proxies bruges ofte til at få adgang til geo-blokeret indhold. De skjuler din rigtige IP-adresse og giver flere brugere mulighed for at bruge hver anden proxy på den samme computer, når installation af flere VPN'er kan forårsage problemer. De hjælper også dem uden for deres region med at se lokalt indhold og “god fornøjelse” annoncer, der er skræddersyet til IP-adressen.

Endelig er fuldmægtige lette og temmelig hurtige på grund af manglen på sofistikerede sikkerhedsfunktioner. I nogen grad kan dit krypterings- og sikkerhedsniveau øges ved hjælp af tredjepartsværktøjer, f.eks. Browser-plug-in “HTTPS overalt.”

VPN'er er på den anden side sikkerheds-første værktøjer, der ikke kun skjuler din IP-adresse, men forhindrer lækage og eksponering af personlige data. De krypterer hele internetforbindelsen og sætter trafikken i en sikker tunnel, som er ekstremt svært at få adgang til udefra. Normalt kommer dette til prisen for forbindelseshastighed, som undertiden kan være vigtigere end at forblive anonym. VPN'er har også servere i mange flere lande, som de kan oprette forbindelse til, hvilket giver brugerne adgang til nogle ressourcer, der kun er tilgængelige i en bestemt region.

Både proxies og VPN-tjenester kan være ganske nyttige, men at vide forskellen mellem en VPN og en proxy endnu mere. Fuldmagter tilbyder ofte større hastighed med mindre sikkerhed, mens VPN'er tilbyder flere muligheder og et højt niveau af sikkerhedsfunktioner, samtidig med at man ofrer en vis hastighed.

Generelt er VPN'er bedre end proxies, men afhængigt af dine behov kan der stadig være et sted for en proxyserver i dit værktøjskit.

Anbefalede proxytjenester

Hvis du beslutter dig for, at en proxy-service passer til dine behov, gør den det’er klogt at bruge en god. For at finde en god proxyservice, tjek vores bedste liste over proxyservere. Imidlertid vil en VPN-tjeneste give mere robuste sikkerheds- og privatlivets indstillinger, hvis du har brug for dem.

Mens alle VPN'er er’Hvis du er skabt lige, kan du få fremragende sikkerhed og anonymitet, hvis du vælger nogle af de bedste tilgængelige VPN'er i dag.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me