Hvad er SSL VPN?

VPN'er har en tendens til at blive opdelt i forskellige kategorier, og opdelingen mellem SSL og IPSec VPN'er er en af ​​de mest almindelige. At kende forskellen kan gøre eller ødelægge sikkerhedsløsninger, så lad’s se nærmere på, hvad der er SSL VPN, og hvordan det kan gælde for dine operationer.


hvis du’spekulerer jeg på, hvad der er SSL VPN, er den første ting at vide, at det står for Secure Sockets Layer. Du’Ll kommer ofte over udtrykket, når de køber varer fra eCommerce-butikker, hvor virksomheder gerne informerer kunderne om deres brug af SSL-kryptering. At’s fordi SSL fungerer som en “hængelås”, muliggør sikre forbindelser mellem individuelle computere og betalingsportaler. Men det’s ikke alle SSL handler om som vi’Jeg finder ud af det.

Hvordan fungerer en SSL VPN?

SSL er også en nøglekomponent i mange virtuelle private netværk (VPN'er) og her’hvordan en grundlæggende SSL VPN fungerer. I modsætning til IPSec-baserede tjenester kan SSL VPN-udbydere integrere deres VPN'er i webbrowsere. Så der’er ikke behov for en ekstern klient, og brugerne don’t behøver at bekymre dig om at opsige deres VPN separat. Det indlæses bare med browseren og beskytter dem straks, når de surfer på nettet.

For at opnå dette bruger SSL VPN'er ende til ende-kryptering, der leverer beskyttelse fra det punkt, at data indtastes i browsere, til det øjeblik de ankommer til deres destination. Disse dage, det’Det er også vigtigt at bemærke, at de sandsynligvis vandt’t brug selv SSL. I stedet for er branchestandarden SSL’s efterfølgerprotokol, der er kendt som Transport Layer Security (TLS), men fungerer på meget samme måde.

Et andet aspekt af, hvordan SSL VPN fungerer, er, at der er et par forskellige typer SSL VPN.

  • SSL Portal VPN'er - Disse VPN'er opretter enkeltforbindelser til specifikke websteder, der derefter fungerer som “portaler” til andre tjenester, såsom firmadatabaser eller ordresystemer. De har en tendens til at have adgangsportaler med adgangskoder eller andre godkendelsesmetoder.
  • SSL-tunnel-VPN'er - Med disse SSL VPN-tjenester kan brugere få adgang til flere websteder via en SSL VPN-port. Disse onlinetjenester don’t skal nødvendigvis være browserbaseret, da den SSL-kryptering, der bruges i disse VPN'er, skaber en “tunnel” som indeholder alle de data, der er sendt fra (eller til) brugeren.

Denne type VPN er populær blandt virksomheder, der har brug for off-the-shelf-løsninger, der er kompatible med deres eksisterende softwaresystemer, og som generelt passer til folk, der har brug for enkle implementeringer med en høj grad af beskyttelse for webbaseret aktivitet.

Er SSL VPN sikker?

SSL VPN'er er blevet ekstremt populære takket være deres brugervenlighed og lave omkostninger, men der’er en fangst. Nogle eksperter har markeret væsentlige sikkerhedsproblemer med hensyn til, hvordan SSL VPN fungerer, hvilket fører til et drop-off i systemet’s adoption blandt sikkerhedsbevidste brugere.

For det første kan godkendelse være et svagt sted, især for portalbaserede SSL VPN'er. Indtrængende kan få adgang til sikrede netværk ved at efterligne legitime brugere, og personale, der bruger disse VPN'er, har behov for at opretholde et højt niveau af sikkerhedsdisciplin som et resultat.

Hvis SSL-baserede VPN'er bruges i større netværk, kan netværket også være sårbart over for orme- eller trojanske angreb, hvilket betyder, at hver node skal holdes opdateret og forberedt på de nyeste cybertrusler. Den meget brugervenlighed, der er forbundet med SSL, kan også være et problem. Hvis brugerne kan logge på næsten enhver computer, kan det være svært at sikre, at terminalerne, de bruger, er virusfri. Dette efterlader netværk åbent for forskellige trusler, såsom tastetryk loggere, der kan kompromittere hele brugerdatabaser.

Så der’s gateway spoofing. Cyberkriminelle kan oprette portaler, der ligner ægte SSL-portaler, så de kan høste brugeroplysninger.

Sammenfattende betyder disse trusler, at SSL-brugere skal afbalancere brugervenligheden mod sikkerhed og sikre, at alle netværksbrugere er veluddannede i sikkerhedsforanstaltninger. Så svaret på det centrale spørgsmål er SSL VPN-sikkert er, at det kan være, hvis brugerne kilder den rigtige sikkerhedspartner og tager skridt for at beskytte deres netværk.

SSL VPN vs IPSec VPNs: Hvad’s forskellen?

hvis du’Når du tænker på at implementere en SSL VPN, er du sandsynligvis allerede bekendt med, hvad der er en VPN. At vælge mellem SSL VPN vs IPSec være en kritisk beslutning for netværkets ydeevne og sikkerhed.

IPSec (Internet Protocol Security) har længe været standarden for forbruger-VPN'er. I disse systemer opretter protokoller tunneler mellem brugeren’s forbindelse og det bredere internet, der trækker krypteret dato til sin tilsigtede destination via et VPN-firma’s servere.

IPSec er ikke’t er forbundet med specifikke applikationer, så torrenting af apps, streaming-klienter og webbrowsere er alle beskyttet af dens tunneler. På grund af dette kræves det næsten altid en klient at konfigurere din VPN, mens en SSL VPN-klient sjældent er nødvendig.

SSL er også lettere at konfigurere til eksterne netværk og kan være hurtigere til ren webbrowsing. Men det har nogle begrænsninger i forhold til IPSec. For eksempel, hvis du vil have adgang til netværksressourcer uden for din browser som printere eller lagringsdiske, vandt du sandsynligvis’t være i stand til at gøre det fra en SSL-beskyttet portal.

SSL har dog en anden stor fordel. Da SSL VPN-portnumre er relativt lave, og det bruger HTTPS-protokollen, vandt SSL VPN'er’t har normalt problemer med offentlig wi-fis. IPSec kan støde på problemer på grund af dets brug af høje portnumre og protokoller som ESP eller UDP.

Vi introducerer nogle af de førende SSL VPN-klientindstillinger

SSL er blevet en go-to-mulighed for forretningsnetværksledere og mange enkeltpersoner, og et stort marked er dukket op for SSL VPN-klientindstillinger. For at afslutte vores kig på SSL kan det hjælpe med at liste et par af de vigtigste udfordrere:

  • SonicWALL
  • Forti klient
  • UWMC
  • Watchguard
  • Cisco
  • Baracuda

Mange af disse udbydere har specialtjenester til forskellige industrisektorer samt produkter til håndtering af e-mail-trusler, løseprogrammer og andre cyber-farer. Så hvis du’er sikker på, at du ved, hvordan SSL VPN fungerer, og du har brug for en alsidig, let at bruge sikret portal, de skulle gøre jobbet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me