Google Cloud VPN Overzicht


Het is moeilijk te ontkennen dat Google aanzienlijk is gegroeid sinds het in de laatste fasen van de 20e eeuw op het toneel verscheen. Het is tenslotte van alleen een zoekmachine gegaan naar het aanbieden van veelgebruikte services en producten zoals YouTube en Google Mail, naast een van de wereld’s populairste mobiele besturingssystemen in de vorm van Android. Dus, het’is veilig om te zeggen dat Google’s producten hebben de afgelopen decennia de wereld veroverd.

Bij de introductie van het Google Cloud Platform in 2008 begon de technologiegigant een verzameling van hun computerbronnen te bieden - waardoor ze beschikbaar kwamen als een openbare cloudaanbieding waar het grote publiek ten volle gebruik van kon maken. Tegen 2017 had Google het gemaakt 22 zones en 8 nieuwsregio's beschikbaar, waardoor het oorspronkelijke aanbod van 18 zones in 6 regio's werd uitgebreid. Dit omvatte Oregon, Iowa, België, Taiwan, Tokio en Zuid-Carolina.

Een van de meest populaire services van Google Cloud Platform is ongetwijfeld de Google Cloud VPN-service - waarmee u het netwerk op uw locatie kunt verbinden met uw Google Cloud Platform Virtual Private Cloud (VPC) -netwerk. Dit maakt gebruik van een beveiligde IPsec VPN-tunnelprotocol die verkeer dat tussen de twee netwerken door een gateway wordt versleuteld codeert, dan wordt het ontsleuteld door de andere VPN-gateway.

In het volgende artikel, we’Ik ga dieper in op waar Google Cloud VPN voor staat en hoe het kan helpen bij het beveiligen van privé-netwerken en alle gegevens die via het netwerk worden overgedragen. Dus, zonder verder oponthoud, laten we’s komen eraan!

Wat is Google Cloud VPN en wat doet het??

Voordat we ingaan op hoe Google Cloud VPN werkt, is het gepast om precies uit te leggen wat het eerst is, toch ?! Het is in wezen een service waarmee u uw bestaande infrastructuur kunt verbinden met het veelgebruikte Google Cloud Platform, ook wel GCP genoemd.

Met behulp van dezelfde infrastructuur die wordt gebruikt voor eindgebruikersproducten, waaronder YouTube en Google Search, is Google Cloud Platform steeds sterker geworden doordat het zijn gebruikersbestand kan laten profiteren van meer dan 50 services. Dit omvat niet alleen de Google Cloud VPN, maar ook dingen als Opslag en databases, netwerken en identiteit, beheer en ontwikkelaarstools, en zoveel meer.

Elke functie van het Google Cloud Platform kan afzonderlijk of zelfs in combinatie worden gebruikt. Dus als je’op zoek naar het gebruik van de Google Cloud VPN-service in combinatie met een andere van de services, kunt u dat precies doen als u dat wilt.

Nu dat jij’heb iets ontdekt over Google Cloud VPN en de service die het u kan bieden, het’het is tijd voor u om precies te ontdekken hoe het werkt en hoe het kan helpen om uw gegevens te beveiligen die via uw netwerk worden overgedragen. Hier’is alles wat u moet weten.

Hoe werkt Google Cloud VPN?

als jij’overweegt u gebruik te maken van Google Cloud VPN, dan zijn er een aantal zaken waarvan u zich vooraf bewust moet zijn. Met dat in gedachten, zal de volgende sectie alle essentiële informatie behandelen die u een dieper inzicht geeft in wat Google Cloud VPN in staat is wanneer u alles heeft wat u nodig heeft om te beginnen.

Nadat u zich heeft aangemeld bij het Google Cloud Platform, kunt u optimaal profiteren van elke bron die via de service beschikbaar is. Natuurlijk is Google Cloud VPN slechts een van de services die tot uw beschikking staan ​​- waarmee u uw eigen, on-premises netwerk kunt verbinden met de beveiligde bronnen op het ongelooflijk krachtige en veilige Google Cloud Platform.

Opererend over een IPsec verbinding met een gedeelde handshake (ofwel IKEv1 of IKEv2), Ondersteunt Google Cloud VPN zowel statische als dynamische routes wanneer u een Cloud Router gebruikt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Google Cloud VPN dat is alleen voor router-naar-router VPN-verbindingen, en geen client-naar-site-verbindingen. Dit is iets dat u zou doen als u verbinding zou maken met een apparaat zoals een computer of een tablet.

Het hele installatieproces moet relatief eenvoudig en eenvoudig zijn voor iedereen die een expert is in het opzetten van VPN-verbindingen. Om alles goed te laten werken, moet u uw instellingen in de webinterface van het Google Cloud Platform doornemen. Zodra u dat precies hebt gedaan, kunt u uw bestaande infrastructuur via internet met het beveiligde Google Cloud Platform verbinden - ten volle profiteren van de geverifieerde en gecodeerde verbinding die uw persoonlijke informatie en gegevens te allen tijde veilig houdt..

Onthoud echter dat hoewel site-to-site VPN wordt ondersteund met een SLA van 99% servicebeschikbaarheid, u aan de clientzijde een speciale fysieke of virtuele VPN-gateway nodig hebt. Houd hier dus rekening mee voordat u probeert alles op te zetten.

Laatste gedachten

Dus daar heb je het! Dat sluit ons complete overzicht van Google Cloud VPN af! Het’Het is duidelijk dat u hiermee uw privé-netwerk kunt beveiligen met een gecodeerde verbinding, terwijl u er tegelijkertijd voor zorgt dat alle gegevens die via het netwerk worden overgedragen, veilig en uit de buurt van nieuwsgierige blikken worden bewaard.

Dit is een geweldige keuze voor bedrijven die willen voorkomen dat hun gegevens worden onderworpen aan ongeautoriseerde toegang en stelt u in staat om te profiteren van uw Google Cloud Platform (GCP) -bronnen door ze via een VPN (Virtual Private Network) met uw privénetwerk te verbinden. Wat is een VPN?.

Al met al, het’s cruciaal om te onthouden dat u alles moet doen wat u kunt om uw persoonlijke gegevens in het digitale tijdperk te beschermen. Er zijn immers steeds meer cyberaanvallen over de hele wereld. Dus als u de nodige voorzorgsmaatregelen niet neemt, kunt u zelf ook het slachtoffer worden. Gelukkig is een VPN de perfecte oplossing omdat het niet alleen uw gegevens beschermt, maar ook uw webverkeer versleutelt en u ook veilig en anoniem kunt browsen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me